ارز ویوز + مزایای این بلاکچین

ارز Waves چیست؟

ارز ویوز پلتفرمی متن باز، بر بستر شبکه بلاکچین است. از این رمزارز برای ایجاد توکن‌ های سفارشی استفاده می‌شود. پلتفرم ویوز یک صرافی غیرمتمرکز (DEX) دارد که از طریق آن میتوان یک کوین جدید را با توکن‌ های دیگر این پلتفرم مبادله کرد. ایده اصلی پلتفرم Waves از بلاکچین NXT و کوین‌ های کالرد (Colored Coins) گرفته شده است.

ویژگی که این پلتفرم را نسبت به پلتفرم‌ های دیگر مانند اتریوم متمایز کرده، ساده‌سازی آن است. قابلیت‌ هایی که در اتریوم نوشته شده است، با نصب پلاگین‌ هایی در ویوز قابل دسترسی است. از طرف دیگر هدفی که ویوز دنبال میکند، انتقال پول‌ های فیات و تأمین مالی جمعی بر روی بلاکچین است.

به گفته ی وبسایت رسمی ویوز، این پلتفرم برای سه گروه از افراد مناسب است و امکانات ویژه‌ای در اختیار هر سه دسته تریدر،  سازمان و توسعه دهندگان قرار میدهد:

تریدرها: امکان ذخیره امن دارایی در کلاینت سبک‌ و در عین حال مبادله‌ سریع آن‌ها در صرافی‌های غیرمتمرکز تعبیه شده

سازمان‌ها: امکان ارائه توکن بلاکچین مخصوص برای آغاز یک کسب‌وکار از تأمین مالی جمعی گرفته تا رای‌گیری و برنامه‌ های وفاداری مشتریان

توسعه‌دهندگان: وجود ویژگی‌ های نظیر ظرفیت پذیرش بالای شبکه، تأخیر زمانی کم و کارمزد‌ های پایین تراکنش

 

تاریخچه ویوز

ساشا ایوانف (Sasha Ivanov) فیزیکدان روسی، در سال ۲۰۱۶ ایده ساخت و پیاده‌سازی Waves را مطرح کرد. در ماه آوریل همان سال عرضه اولیه (ICO) کوین‌ های پروژه Waves با جذب سرمایه ۱۶ میلیون دلار انجام شد. در کارنامه ساشا ایوانوف، تأسیس صرافی ارز دیجیتال و همکاری با پلتفرم Nxt به چشم میخورد. او و همکارانش برای رفع مشکلاتی از جمله سرعت، مقیاس‌پذیری و تجربه کاربری، از Nxt به سمت ایجاد ارز دیجیتال ویوز کشیده شدند.

در اکتبر ۲۰۱۸، پلتفرم ویوز بالاترین میزان تراکنش‌ های انجام شده بین پروژه‌های بلاکچین را با ثبت ۶.۱ میلیون تراکنش در یک روز به خود اختصاص داد. در این میان مقام دوم از جهت تعداد تراکنش‌ های انجام شده در ۲۴ ساعت نیز متعلق به ایاس با ۵.۴ میلیون تراکنش است.

 

مزایای ویوز

 

مزایای Waves

توکن‌ های جدیدی که در پلتفرم ویوز ساخته میشوند، در تراکنش‌ های بلاکچین خلاصه میگردند؛ اما اصلی ترین تفاوت آنها در این است که اگر از یک پروتکل معمولی بلاکچین مثل بیت کوین، اعضای شبکه نیاز دارند تا با هر نوع تراکنش جدیدی که به شبکه اضافه میشود، کلاینت خود را به روز کنند. این به روز‌رسانی که به آن هاردفورک‌ می‌گوییم، منجر به اختلاف نظر و بروز مشکلات متعددی میشود.

برای جلوگیری ازبروز این مشکلات، از نوع خاصی تراکنش‌ به نام پلاگین‌ ها (plug-ins) به کار میرود. پلاگین‌ ها بر روی هسته نرم‌افزار ساخته شده‌اند؛ یعنی کاربران برای استفاده از تراکنش‌ خاص تنها باید پلاگین آن را نصب کنند.

 

توکن‌های کاربرد سفارشی (CAT)

پلتفرم ویوز روی ایجاد و انتقال توکن‌ های سفارشی (Custom Application Token) از طریق کلاینت نسخه وب، اندروید و آی‌اواس (IOS)، متمرکز شده است. از این طریق، ویوز امکان پیاده‌سازی توکن‌ ها را بدون دخالت هر گونه واسطه‌ برای خرید و فروش، مبادله و انتقال فراهم میسازد.

قابلیت سفارش سازی کوین‌ های ساخته شده تا حد زیادی وجود دارد. شاید به اندازه پلتفرم‌ های دیگر مانند اتریوم قابلیت‌ها و کارآمدی بالایی در ویوز وجود نداشته باشد، اما ساده‌ بودن و عدم نیاز به داشتن هرگونه دانش برنامه نویسی آن را منحصربفرد کرده است.

این ساده بودن، ویوز را به گزینه مناسبی برای تأمین مالی جمعی، ICOهای ساده و برنامه‌ های وفاداری مشتری تبدیل کرده است.

 

صرافی غیرمتمرکز (DEX)

 

صرافی غیرمتمرکز (DEX)

صرافی‌های غیرمتمرکز بسیاری از خطرات صرافی‌ های متمرکز را ندارند.

از آنجا که دارایی‌ ها مستقیماً در داخل کیف پول نگهداری میشوند، هک شدن صرافی‌ های غیرمتمرکز تقریباً امری غیرممکن است. علاوه بر این، غیرمتمرکز بودن به این معناست که صرافی دیگر قادر به مسدود یا محدودسازی دارایی‌ های شما نیست.

صرافی غیرمتمرکز ویوز، از سیستم تطبیق‌ دهنده خودکار برای انجام سفارشات خرید و فروش و مبادله توکن‌ ها استفاده میکند. از این رو، کاربران می‌توانند به صورت همتا به همتا (p2p) ترید کنند و برای هر سفارش خرید و فروش نیز مبلغ کمی (کمتر از ۰.۰۱ دلار) به عنوان کارمزد بپردازند. نمونه‌ای از ویژگی‌های صرافی ‌‌غیرمتمرکز ویوز، پشتیبانی از چندین درگاه مختلف ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم، زی‌ کش، مونرو و … است.

علاوه بر این، درگاه‌های ارز فیات مانند دلار آمریکا (USD) و یورو (EUR) نیز در صرافی غیرمتمرکز ویوز وجود دارد. شما برای برداشت و واریز مبلغ از این طریق، به انجام فرآیند ضدپول‌شویی (AML) و شناسایی مشتری یا احراز هویت (KYC) نیاز دارید.

 

قراردادهای هوشمند

در سپتامبر ۲۰۱۸، تیم توسعه ویوز برخی از قابلیت‌های قراردادهای هوشمند را به پلتفرمش اضافه کرد. ویژگی جدید مثل آدرس‌های چندامضایی، مسدودسازی توکن‌ها، مبادلات اتمی، رأی‌گیری و اوراکل بود. قراردادهای هوشمند از زبان برنامه‌نویسی جدیدی به نام راید (RIDE) استفاده می‌کنند که به طور ویژه برای این پروژه ساخته شده است.

برخلاف قراردادهای هوشمند اتریوم، در پلتفرم ویوز برای اجرای قرارداد نیازی به پرداخت gas نیست. در عوض شبکه کارمزد کم و ثابتی را مطالبه میکند.

 

نحوه عملکرد ویوز

شبکه بلاکچین ویوز با اکوسیستم بلاکچین های سنتی تفاوت دارد. بلاکچین Waves برای جلوگیری از مشکلاتی مثل مقیاس پذیری، از یک ساختار معماری دوگانه استفاده میکند که در آن فول نودها و لایت نودها باعث حفظ و بقای شبکه میشوند.

لایت نود‌های ویوز در واقع بلاکچین شبکه را دانلود نمی کنند. آنها برای تایید تراکنش‌ ها و ارتباط با شبکه، به فول‌ نود‌ها متکی هستند. ایده انجام کار از کلاینت سبک سوپرنت گرفته شده است. برای تسهیل روند اعتماد سازی بین فول نودها و لایت نودها، ویوز از پلتفرم اسکورکس (Scorex) استفاده میکند. به جای دانلود کل تاریخچه تراکنش‌ ها، لایت نود‌ها از وضعیت فعلی شبکه برای برقراری عملیات ساده‌ شده تایید تراکنش‌ ها استفاده میکنند.

 

نحوه عملکرد ویوز

 

اثبات سهام استیجاری (LPoS)

از دیگر ویژگی‌های ارز دیجیتال Waves، داشتن سیستم قرض‌ دهی (lending) است. ویوز برای حفظ یکپارچگی شبکه خود، یک سیستم اثبات سهام استیجاری (LPoS) دارد.

میزان کوین های در گردش ویوز برابر با ۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰ عدد است. ویوز نوع خاصی از الگوریتم اجماع اثبات سهام را برای حفظ یکپارچگی شبکه ارائه میدهد. در یک سیستم اثبات سهام استیجاری (LPoS)، شما با قرض دادن سکه‌ هایتان به فول نودها میتوانید آن‌ها را در گرو (Stake) بگذارید و قادر به ایجاد بلاک در شبکه شوید. هزینه قرض دادن در شبکه برابر با ۰.۰۰۲ ویوز است.

کاربران می‌توانند با قرض دادن کوین‌ های خود به فول نودها، آنها را استیک کنند و بلاک‌ های جدیدی در شبکه ایجاد نمایند. هزینه قرض دادن در شبکه، برابر با ۰.۰۰۲ ویوز است.

در شبکه ویوز برای اینکه بتوانید به یک فول نود تبدیل شوید، باید حداقل ۱۰۰۰ کوین ویوز داشته باشید تا بتوانید بلوک‌ های جدید تراکنش‌ ها را تأیید و اضافه کنید. در صورت نداشتن کوین لازم، می‌توانید از استخر استخراج استفاده کنید.

 

توکن پاداش ماینر‌ها (Miners Reward Token)

ماینرها در شبکه ویوز، به غیر از دریافت پاداش استخراج که به صورت ارز دیجیتال ویوز به آنها داده میشود، پاداش دیگری هم تحت عنوان توکن‌های پاداش ماینر (MRT) می‌گیرند. هر ماینر در قبال ۷۰ بلاک اولی که ایجاد می‌کند، ۶۰ توکن MRT و پس از آن به ازای هر بلاک، ۳۰ توکن میگیرد.

 

کیف پول‌های ویوز

کیف پول های ویوز به سه دسته کلی تقسیم میشوند:

 

  • کیف پول تحت وب

کیف پول تحت وب ویوز امکانات زیادی را برای دارندگان این ارز دیجیتال فراهم کرده است. از آن جمله میتوان به ذخیره دارایی‌ های دیجیتالی مانند اتریوم و بیت کوین و همچنین قابلیت استخراج از طریق قرض‌ دادن کوین‌ های ویوز به یک استخر استخراج اشاره کرد.

 

  • کیف پول دسکتاپ

وب سایت رسمی Waves، برای پلتفرم‌ های ویندوز، لینوکس و مک کیف پول دسکتاپ را ارائه کرده است.

 

  • کیف پول موبایل

کیف پول رسمی ویوز برای سیستم‌عامل‌های اندروید و آی‌اواس (IOS) موجود است.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

مرتضی علیپور

دانشجوی ارشد مدیریت سیستم های اطلاعاتی، برنامه نویس و طراح سایت - علاقمند به یادگیری مداوم در حوزه IT و تکنولوژی - محقق ارزهای دیجیتال و گاهی یک تریدر

دیدگاهتان را بنویسید

استفاده از هرگونه کلمات غیراخلاقی و توهین به اشخاص ممنوع است. انتشار دیدگاه غیر مرتبط به مطلب، تبلیغاتی، قراردادن اطلاعات شخصی و لینک‌های نامرتبط غیر مجاز است. انتشار تمامی دیدگاه‌ها نیاز به تایید مسئولین سایت دارد. دیدگاهی که از قوانین تخطی کرده باشد تایید نشده وممکن است حساب کاربر نیز مسدود شود. در صورت بروز هرگونه سو استفاده از حقوق مادی و معنوی سایت ارزیدو حق پیگیری قانونی آن را دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا