بلاکچین ترون – پلتفرمی محبوب و پرکاربرد

بلاکچین ترون در واقع یک پلتفرم بلاکچین منبع باز است که قراردادهای هوشمند را اجرا می‌کند و برای ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) استفاده می‌شود. از نظر عملکرد، بلاکچین ترون مشابه اتریوم است و حتی تا زمانی که به بلاکچین خود تغییر پیدا کرد؛

به عنوان یک توکن ساخته شده بر روی اتریوم شناخته میشد. اما بعد گذشت سال ها، امروزه بلاکچین ترون به عنوان یکی از بهترین و قابل اعتمادترین بلاکچین ها شناخته میشود. در این مقاله تمامی ابعاد بلاکچین ترون را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

ترون لینک

 

بلاکچین ترون، نسل سوم فناوری بلاکچین

ترون یک سیستم عامل غیرمتمرکز و منبع باز مبتنی بر بلاکچین است که دارای عملکرد قرارداد هوشمند و یک ارز دیجیتال به نام ترون (TRX) است. این توکن در سال ۲۰۱۴ توسط جاستین سان تأسیس و در سال ۲۰۱۷ توسعه پیدا کرد. ترون یک توکن مبتنی بر اتریوم بود که در سال ۲۰۱۸ به بلاکچین خود تغییر کرد.

این ویژگی که ترون برای ارائه مالکیت کامل بر محتوای ایجاد شده توسط سازندگان محتوای دیجیتال طراحی شده است، آن را منحصر به فرد می‌کند. این پلتفرم برای توزیع محتوا بدون هیچ مرجع مرکزی یا واسطه شخص ثالث، غیرمتمرکز خدمات می‌دهد.

پلتفرم ترون از تعداد زیادی از سیستم‌های بلاکچین و شبکه‌های قرارداد هوشمند پشتیبانی می‌کند و برای پشتیبانی بیشتر از توکن اصلی خود، ترون (TRX) استفاده می‌کند.

 

ارز ترون (TRX) چیست؟

ارز ترون از یک سرمایه‌گذاری موقت تا یک حس جهانی است. این ارز دیجیتال با موفقیت قابل توجهی که کسب کرد به عنوان یک ارز آینده‌دار شناخته می‌شود. این در حالی است که بسیاری از ارزهای مجازی در کانون توجه قرار گرفته‌اند.

علاوه بر این، انفجار در قیمت و ماهیت برجسته این ارزها نیز منجر به رشد ده‌ها ارز دیگر مثل ترون شده است.

مقاله ارز ترون چیست؟ | ترون چه کاربردی دارد؟ را از این لینک بخوانید.

 

ارزترون

 

بنیان‌گذار ترون کیست؟

این پلتفرم توسط کار آفرین برجسته، یعنی جاستین سان راه‌اندازی شد. سان متولد ۱۹۹۰ است. وی به دنبال ایجاد انقلابی در سرگرمی و اشتراک گذاری محتوای دیجیتال، در سال ۲۰۱۷ این پلتفرم را تأسیس کرد و دفاتری در سنگاپور و سانفرانسیسکو بنا کرد. سان مدیرعامل BitTorrent و خالق برنامه محتوای صوتی Peiwo نیز است.

رزومه تجاری جاستین سان مورد استقبال سرمایه‌گذاران اولیه، از جمله تانگ بینسن، بنیانگذار کلش آف کینگز، و همچنین مدیرعامل استارت آپ اشتراک دوچرخه OFO Dai Wei قرار گرفت.

ترون در ابتدا بیشتر در آسیا به بازار عرضه شد. اما حالا یک ارز دیجیتال جهانی است. این پلتفرم تا اوت ۲۰۲۱ به بیش از ۵۰ میلیون حساب کاربری رسید. توکن TRX ابتدا از طریق یک ICO راه‌اندازی شد و حدود ۶۰ میلیون دلار جمع‌آوری کرد. توکن TRX، با حداکثر عرضه ۱۰۰,۸۵۰,۷۴۳,۸۱۲ ایجاد شد و مقدار فعلی ۷۱,۶۵۹,۶۵۷,۳۶۹ توکن TRX در گردش است.

مقاله عرضه اولیه کوین چیست؟ را بخوانید.

 

ترون: بزرگترین شبکه عملیاتی مبتنی بر بلاکچین

ترون در واقع یک پروتکل غیرمتمرکز مبتنی بر بلاکچین است. هدف این اکوسیستم سرگرمی دیجیتال رایگان با استفاده از فناوری شبکه P2P و بلاکچین است. ترون با پشتیبانی از شبکه های بلاکچین مختلف مثل بیت کوین و اتریوم به کاربران امکان فعالیت آزادانه و ایمن داده است.

در ساختار غیرمتمرکز و خودگردان، ترون در مورد اشتراک و توزیع محتوا تصمیم خواهد گرفت. همچنین تولیدکنندگان محتوا بدون ارائه پول به واسطه‌ها، تمام محتوای خود را می‌توانند، منتشر کنند. این دارایی دیجیتال با هدف تغییر شکل دادن به نحوه تعامل و تجارت جهانی در حال رشد از طریق اینترنت و بلاکچین در یک اکوسیستم غیرمتمرکز است.

 

ترون 256

 

بلاکچین ترون چگونه کار می‌کند؟

معماری ترون در سه شاخص ذخیره سازی، هسته و برنامه‌ها خلاصه می‌شود. علاوه بر ذخیره بلوک‌ها و وضعیت‌های شبکه، ترون از یک GRPC خنثی با توجه به زبان و پلتفرم استفاده می‌کند تا در سطح هسته، ماژول‌هایی برای اجماع، قراردادهای هوشمند و مدیریت حساب پیاده سازی کرده باشد.

در سطح برنامه، این بلاکچین توانایی ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز را در زبان برنامه نویسی (جاوا)،Scala، C ++، Python و Go، را دارد.

اعتبارسنجی، ۲۷ نماینده توسط دارندگان توکن TRX انتخاب می‌شوند، مسئول تأیید داده‌های تراکنش و ایجاد بلوک‌های جدید در شبکه ترون هستند. برخلاف شبکه ایاس که در آن انتخابات برای تولیدکنندگان بلوک بدون امکان خرید رای برگزار می‌شود، این روند در سیستم ترون نیز وجود دارد.

نمایندگان ویژه تمام پاداش‌هایی را که برای افزودن یک بلوک جدید به بلاکچین دریافت می کنند را برای خرید رای و حفظ کنترل شبکه نگهداری می کنند.

 

مقایسه ترون و اتریوم

دو تا از برترین بلاکچین های رقیب در فضای ارزهای دیجیتال اتریوم (ETH) و ترون (TRX) هستند. هر دو شبکه های بلاکچین غیرمتمرکزی هستند که بدون دخالت شخص ثالث کار می‌کنند‌. ساختار شبکه ترون با ساختار اتریوم قابل مقایسه است.

در برخی بلاک های اولیه مثل برنامه های غیرمتمرکز (dApps) و قرارداد های هوشمند و توکن ها مشترک هستند. بر اساس داده های سایت CoinRanking.com دو ارز TRX و ETH در حال تبدیل شدن به رقیبی برای تجارت معامله‌گران ارزهای دیجیتال هستند.

در ادامه تجزیه و تحلیل دقیقی از تفاوت هر دو ارز با یکدیگر را مرور میکنیم.

 

عدم تمرکز

هسته اصلی دنیای ارزهای دیجیتال عدم تمرکز است. هر دو شبکه بلاکچین نیاز به واسطه ها را در حین ذخیره و نگهداری تراکنش ها از بین برده‌اند. در ضمن، هیچ دخالتی از سوی بانک ها و ضامن ها در انجام معاملات وجود ندارد.

با وجود چنین شباهتی، اتریوم در مقایسه با ترون، برنامه ها و گره های غیرمتمرکزتری در شبکه خود دارد. گره ها و برنامه های بیشتر به معنای عدم تمرکز بهتر نیز است.+

 

مارکت کپ یا ارزش بازار

آگاهی نسبت به مارکت کپ یا ارزش بازار یک توکن از ضروریات شناخت قبل از هر معامله ای است. این شاخص اندازه و ارزش شبکه بلاکچین را نشان میدهد. البته برای کسب نتایج بهتر باید روند ارزها را به دقت تجزیه و تحلیل کنید.

ارزش بازار فعلی ترون در بازار حدود ۶ میلیارد دلار است. این در حالی است که مارکت کپ ۲۰۰ میلیارد دلار است. قبل از معامله حتما آخرین قیمت معاملاتی ارز را بررسی کنید. به یاد داشته باشید که بازار ارزهای دیجیتال فضایی پرنوسان و حساس است.

 

سرعت معاملات

سرعت یک تراکنش در شبکه بلاکچین به عوامل مختلفی بستگی دارد. این موارد شامل، زمان بلوک، اندازه بلاکچین، میزان ترافیک در شبکه و کارمزد تراکنش است. شبکه ترون می‌تواند ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه را انجام دهد.

اتریوم فقط ۳۰ تراکنش در ثانیه انجام می‌دهد. با انتشار اتریوم ۲.۰، تعداد تراکنش‌ها در هر ثانیه افزایش می‌یابد. ترون در بحث سرعت تراکنش، مقیاس پذیری و تمرکز بر روی محتوا به اتریوم برتری دارد. اما برتری اتریوم نسبت به ترون، در سرمایه بازار، امنیت، برنامه های کاربردی غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند خلاصه میشود.

 

مقایسه TRC10 با TRC20

این دو استاندارد نقاط قوت مختص به خود را دارند. این به توسعه دهندگان و تیم‌های پروژه اجازه تصمیم گیری میدهد که کدام استاندارد برای آن‌ها مناسب‌تر است؛ زیرا هر استاندارد مزایا و معایب خاص خود را دارد. در ادامه به حوزه‌های کلیدی که این دو استاندارد توکن با هم تفاوت دارند، اشاره کرده‌ایم:

منحنی یادگیری
با استاندارد TRC10، منحنی یادگیری آسان است، اما با استاندارد TRC20 پیچیده‌تر است.

اعداد اعشاری
اعداد اعشاری تفاوت دیگری است که تا ۱۸ عدد اعشار با استاندارد TRC20 و ۶ تا اعشار با استاندارد TRC10 پشتیبانی می‌شود.

کارمزد معامله
یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها از نظر کارمزد معاملات است. با TRC10، هزینه‌ها ۱۰۰۰ برابر کمتر از TRC20 است.

ردیابی
ردیابی توکن‌های استاندارد TRC10 آسان است؛ زیرا این قابلیت درون توکن‌ها ساخته شده است. با توکن‌های استاندارد TRC20، این قابلیت وجود ندارد. برای ردیابی توکن‌ها به یک برنامه شخص ثالث نیاز دارید.

دسترسی به API HTTP
با توکن‌های استاندارد TRC10، دسترسی به API استاندارد HTTP که توسط گره‌های کامل ارائه می‌شود، امکان‌پذیر است، این قابلیت در توکن‌های استاندارد TRC20 وجود ندارد.

 

توکن ترون

 

ماینینگ ترون

فقط آن دسته از ارزهای دیجیتال قابل استخراج هستند که در بلاکچین‌های اثبات کار (POW)، ماینرها برای تایید تراکنش‌ها با هم رقابت می‌کنند. ترون از جمله ارزهای دیجیتال جدید است که از الگوریتم اثبات سهام (PoS) استفاده می‌کند و هیچ راه استخراجی با ابزار قدرت محاسباتی ندارد.

تراکنش‌ها توسط کاربرانی که توکن های خود را قفل می کنند و آنها را به اشتراک می‌گذارند، تأیید میشوند. یک پروتکل به صورت تصادفی،  سهام‌داران واجد شرایط را به اعتبارسنجی تراکنش ها اختصاص میدهد.

هر چه توکن های بیشتری در آن قرار گیرد، شانس اختصاص اعتبار یک تراکنش بیشتر می‌شود. این یعنی در استخراج PoS، شانس اعتبارسنجی تراکنش و دریافت پاداش نه به قدرت محاسباتی بلکه به تعداد توکن های قفل شده بستگی دارد.

سیستم اثبات سهام مورد استفاده در بلاکچین ترون، بر اساس اصل اعتبارسنجی یک بلوک که به طور تصادفی انتخاب میشود، کار می کند. اعتبار دهندگان با داشتن بیشترین سهم در هر اعتبارسنجی شانس خود را افزایش میدهند.

هرچه سپرده پول در بلوک بیشتر باشد، شانس اعتبار بلوک و دریافت کارمزد تراکنش بیشتر است. این سیستم خاص به محیط زیست آسیب نمیرساند، چون به انرژی و سخت افزار زیادی نیاز ندارد.

 

ویژگی‌های فنی بلاکچین ترون

پروتکل بلاکچین ترون با بهره‌مندی از سیستم Google Protobuf (بافرهای پروتکل) الگوسازی شده است. هدف این مدل، طراحی برای کمک به پلتفرم ها و سیستم های برقراری ارتباط سریع و کارآمد با یکدیگر است.

بلاکچین ترون برای ساده‌سازی ارتباطات و اطمینان از ادغام آسان با بسیاری از زبان‌های برنامه نویسی پیچیده ساخته شده است. ترون به عنوان یک سیستم سه لایه متشکل از یک لایه هسته، لایه ذخیره سازی و لایه کاربردی شناخته می‌شود که هر کدام برای مجموعه ترون، یک عملکرد خاصی را به ارمغان می آورند.

لایه هسته اصلی بلاکچین ترون چند کار اساسی را به سرانجام می‌رساند که پایه و اساس و زیربنای پروتکل بلاکچین ترون را تشکیل می‌دهد. یکی از وظایف اصلی، هدایت روش اجماع نوآورانه ترون برای افزودن بلوک‌های جدید به زنجیره است.

این سیستم با الهام از آخرین معماری اجماع یعنی Delegated Proof of Stake (DPoS) طراحی شده است. این لایه نظارت بر مدیریت حساب‌ها و قراردادهای هوشمندی که سیستم را نیرو می دهد، برعهده دارد.

زبان برنامه‌نویسی سالیدیتی (Solidity) به عنوان زبان قرارداد هوشمند پایه، برای اکوسیستم بلاکچین ترون است. سالیدیتی به دلیل سازگاری با اتریوم و توانایی ایجاد و نگهداری برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) به سادگی و کارآمدی مشهور است.

لایه ذخیره سازی ترون ایجاد شده است تا نیازهای پیچیده‌تر ذخیره سازی داده را در آینده معماری بلاکچین ترون فراهم کند. این طراحی بهینه شده است تا به عنوان یک سیستم ذخیره‌سازی داده‌های توزیع شده قدرتمند استفاده شود و سطح بالایی از ثبات و امنیت را ارائه دهد.

اما لایه کاربردی برای کمک به مهندسان نرم‌افزار در تعامل موثر با اکوسیستم ترون طراحی شده است. بلاکچین ترون دارای سیستم قرارداد هوشمند داخلی خود است، این پتانسیل بالایی را برای پشتیبانی از برنامه‌های کاربردی جدید فراهم کرده است. بلاکچین ترون از تعداد زیادی کیف پول و dApp پشتیبانی میکند.

یکی از سرمایه‌گذاری‌های قابل توجه Sun نام دارد که یک ابتکار در حوزه DeFi محسوب می‌شود. این پلتفرم به کاربران اجازه می‌دهد ارز دیجیتال ترون را برای ماینینگ به اشتراک بگذارند و در ازای آن توکن‌های TRC-20 دریافت کنند.

بلاکچین ترون با استفاده از استاندارد Google Protobuf، یکپارچگی ساده و جهانی را با اکثر زبان‌های برنامه نویسی و روش های طراحی تشویق میکند.

 

ترون ۴.۰ چیست؟

ترون ۴.۰ در جولای ۲۰۲۰ راه‌اندازی شد. ترون ۴.۰ جدیدترین به روز رسانی پروتکل بلاکچین ترون، است که پروتکل حریم خصوصی TRONZ را معرفی می‌کند. ترون ۴.۰ توسط فناوری zk-SNARK پشتیبانی می‌شود.

zk-SNARKs یک سیستم اثبات رمزنگاری است که از تراکنش‌های محافظت‌ شده برای تأیید تراکنش غیرمتمرکز بدون اشتراک‌گذاری هیچ‌ داده خصوصی یا محرمانه‌ای استفاده می‌کند. ترون ۴.۰ دارای توکن‌های TRC-20 مبتنی بر بلاکچین ترون است.

ترون تراکنش‌های محافظت شده با توکن‌های TRC-20 را در سه مدل دسته بندی میکند:

۱- کاربران از یک توکن استاندارد TRC-20 استفاده کرده و آن را به فرم محافظت شده‌ای تبدیل می کنند که به آن تراکنش “مینت” در شبکه میگویند.

۲- کاربران از نسخه محافظ یک توکن برای تبدیل آن به فرم استاندارد از راه “توکن سوزی” استفاده می کنند.

۳- کاربران از طریق “انتقال” پول را بین حساب‌ها جابجا می‌کنند. این گزینه هویت خریدار، فروشنده و مبلغ در حال انتقال را مخفی میکند.

 

بلاکچین ترون

 

تراکنش در بلاکچین ترون

تراکنش‌ در بلاکچین ترون مزایای زیادی دارد. اشخاص ثالث تراکنش ها را با هر اندازه‌ای میتوانند تأیید کنند و داده های تراکنش با استفاده از تکنیک های رمزگذاری پیشرفته در بلاکچین ذخیره میشوند.بنابراین، ارز ترون اجازه تراکنش های ناشناس یا محافظت شده را نمیدهد.

نقطه عطف مهم برای ترون ۴.۰، معرفی یک مکانیسم اجماع دو لایه جدید است که قدرت بلاکچین ترون را به طور تصاعدی افزایش میدهد. به طور خاص، زمان تأیید بلوک را از میانگین ۵۷ ثانیه به تنها سه ثانیه کاهش می دهد. این بلاکچین ترون را به یکی از سریع ترین شبکه های برتر در بین ۲۵ شبکه اصلی ارزهای دیجیتال تبدیل می کند.

 

ماشین مجازی ترون (TVM)

ماشین مجازی ترون (TVM) در اصل از ماشین مجازی اتریوم (EVM) الگو گرفته و ساخته شد. ماشین مجازی ترون برای به حداقل رساندن استفاده از منابع و اطمینان از یک سیستم قوی، ایجاد شده است.

این چارچوب مجازی بهینه سازی شده به توسعه دهندگان اجازه میدهد تا با مکانیزم انرژی داخلی خود به راحتی با هزینه کم به شبکه بلاکچین ترون دسترسی داشته باشند و این برای تراکنش هایی است که هنگام اجرای عملیات، ترون را شارژ نمی‌کنند.

این مکانیسم سیستماتیک چندین مزیت را به دنبال دارد. به جلوگیری از حملات به پلتفرم کمک میکند. هزینه های توسعه برنامه و هزینه‌های منابع خود را کاهش می‌دهد.

ماشین مجازی ترون (TVM) شکلی طراحی شده است که کاربر پسند باشد و یک رابط کاربری راحت را به عنوان یک نقطه تمرکز برای توسعه و اجرای قراردادهای هوشمند ارائه دهد. در بلاکچین اتریوم، هر تراکنش یک کارمزد دارد.

اگر یک بلوک جدید در زنجیره از حداکثر آستانه خود فراتر رود، رد می شود. اما، اگر مهاجم به نحوی تراکنش های اضافی را در یک بلوک جدید وارد کند، از اضافه شدن یک بلوک جلوگیری میکند. در مقابل، با TVM ترون، هر تراکنش انرژی و نقاط پهنای باند را مصرف میکند. با تغییر هزینه های تراکنش از یک مدل جهانی انباشته به یک سیستم حساب خاص، بلاکچین ترون (برخلاف اتریوم) احتمال حمله از طریق روش های Denial of Service (DoS) را کاهش میدهد.

 

ترونز

 

کلام آخر

ترون پلتفرم غیرمتمرکزی که پایه و اساس یک اکوسیستم سرگرمی را فراهم می‌کند. این امکان دسترسی مستقیم به مشتریان را فراهم می‌کند و هر شخص ثالثی را بین سازندگان محتوا و شبکه های توزیع حذف می‌کند.

تمامی این قابلیت‎‌‎ها از بلاکچین ترون، یک بلاکچین کاربردی و قابل اطمینان ساخته است که آینده خوبی در انتظار آن است. اما کار در فضای بلاکچین و ارزهای دیجیتال همیشه با ریسک بالایی همراه است. اگر قصد سرمایه‌گذاری بر روی این توکن را دارید، حتما از نوسانات ارز ترون و خصوصیات این بلاکچین آگاه باشید.

 

سوالات متداول

برای استخراج ترون به چه کیف پولی نیاز دارم؟

هر کیف پولی که از ترون پشتیبانی کند، برای دریافت پاداش استخراج در ترون مناسب است. کیف پول‌های Ledger Nano، Exodus، Trezor‌، Atomic از جمله محبوب‌ترین ولت ها برای ترون هستند.

آیا می‌توانم ترون را در تلفن خود استخراج کنم؟

بله، ارز ترون را در دستگاه های اندرویدی خود استخراج کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که برنامه MinerGate را از فروشگاه گوگل نصب کنید. این برنامه به شما این امکان را می‌دهد که فقط با چند کلیک ساده پاداش استخراج خود را ترون دریافت کنید. دستگاه‌های iOS به دلیل آسیب وارد شده به دستگاه از استخراج ترون پشتیبانی نمی کنند.

آیا می‌توانم ترون را در ویندوز ماین کنم؟

بله، شما میتوانید ارز ترون را در ویندوز استخراج کنید.
۵/۵ - (۱ امتیاز)

مهرداد کلهری

فارغ التحصیل رشته علوم ارتباطات، گرایش روزنامه نگاری از سال 2019 با کریپتوکارنسی آشنا شد. وی تولید محتوای متنی مبتنی بر سئو، خبرنویسی و محتوای صوتی تصویری را انجام می‌دهد و به ترید، تحلیل تکنیکال و فاندامنتال در بازار ارزهای دیجیتال مسلط است.

دیدگاهتان را بنویسید

استفاده از هرگونه کلمات غیراخلاقی و توهین به اشخاص ممنوع است. انتشار دیدگاه غیر مرتبط به مطلب، تبلیغاتی، قراردادن اطلاعات شخصی و لینک‌های نامرتبط غیر مجاز است. انتشار تمامی دیدگاه‌ها نیاز به تایید مسئولین سایت دارد. دیدگاهی که از قوانین تخطی کرده باشد تایید نشده وممکن است حساب کاربر نیز مسدود شود. در صورت بروز هرگونه سو استفاده از حقوق مادی و معنوی سایت ارزیدو حق پیگیری قانونی آن را دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا