پالیگان چیست؟ | نحوه کار شبکه پالیگان

Polygon ارز دیجیتال با نماد اختصاری MATIC است که یک پلتفرم تکنولوژی برای توانا سازی شبکه‌های بلاکچین جهت اتصال و مقیاس پذیری نیز می باشد. پالیگان سال ۲۰۱۷ تحت عنوان “Matic Network” منتشر شد.

 

Polygon چیست؟

پلتفرم‌ پالیگان با استفاده از بلاکچین اتریوم اجرایی میشود و پروژه های مبتنی بر اتریوم را متصل میکند. استفاده از این پلتفرم باعث افزایش انعطاف‌پذیری، مقیاس‌پذیری و حق حاکمیت پروژه بلاکچین می‌شود.

به علاوه، امنیت، قابلیت همکاری و سایر ویژگی های اتریوم را نیز ارائه میکند. مکانیسم مورد استفاده در این پلتفرم، اجماع PoS است که به دریافت بلاک ها کمک میکند. این روش از شرکت کننده های شبکه میخواهد تا ارز MATIC خود را استیک کنند. به این شکل که به فروش و یا معامله کردن آن فکر نکنند و تراکنش های شبکه را تأیید کنند. استیک کننده های موفق در شبکه نیز پاداش های خود را در قالب MATIC دریافت خواهند کرد. 

پالیگان چیست

این پلتفرم قصد دارد تا محدودیت های موجود در شبکه اتریوم را بر طرف کند. از جمله این محدودیت ها و مشکلات هم باید به کارمزد های بالا و سرعت پایین انجام تراکنش ها اشاره کرد. در کل، کارهایی که از پس پلتفرم برمی آید را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت:

  • مستقر کردن شبکه‌های بلاکچین موجود و توسعه بلاکچین های سفارشی
  • برقراری ارتباط میان اتریوم و سایر بلاکچین ها
  • کمک به شبکه های بلاکچین‌ موجود جهت ایجاد سازگاری با اتریوم

 

بنیانگذاران پالیگان

Jaynti Kanani، Sandeep Nailwal و Anurag Arjun، این شبکه را که پیش‌تر با نام “Matic Network” شناخته می‌شد، در سال ۲۰۱۷ منتشر کردند. این افراد توسعه‌دهندگان حرفه‌ای بلاکچین و مشاور بیزینس هستند. تیم این شبکه در اکوسیستم اتریوم حسابی مشارکت داشتند تا اینکه در ۲۰۱۹ به شبکه خود منتقل شدند.

بنیانگذاران پالیگان

هم بنیانگذار پالیگان، Jaynti Kanani. Jaynti، نیز شامل تیم می‌شود. او توسعه‌دهنده فول استک و مهندس بلاکچین است که وظیه مدیریت پلتفرم را بر عهده دارد. Jaynti پیش از فعالیت در بلاکچین، به عنوان کارشناس اطلاعات در Housing.com مشغول بود.

Sandeep نیز پیش از ورود به این حوزه، مدیرعامل Scopeweaver و مسئول فنی Welspun Group بود. اما در رابطه با Arjun هم باید گفت که تنها هم‌بنیانگذار این پلتفرم است که برنامه نویس نیست و پیش‌تر هم سِمت مدیر تولید را در IRIS Business، امورمالی SNL، مشاوره Dexter و فناوری Cognizant ایفا می‌کرد. 

 

مزایا و معایب پالیگان

افراد علاقه‌مند به این حوزه ممکن است تا به دنبال نقاط قوت و ضعف این پلتفرم باشند. به ویژه، اشخاصی که به خرید توکن MATIC تمایل دارند باید این بخش را دقیق مطالعه کنند. 

  • توانایی انجام سریع تراکنش‌ها: این شبکه از مکانیسم اجماع برخوردار است و به همین دلیل، مراحل تأیید تراکنش در یک بلاک به سرعت انجام و تکمیل میشود. میانگین زمان به کار رفته برای انجام این فرایند ۲.۱ ثانیه در نظر گرفته شده است. 
  • کارمزدهای پایین: هزینه های پلتفرم پایین است و خود پلتفرم کارمزدی حدود ۰.۰۱ دلار برای تراکنش های معمولی اعمال میکند. 
  • عدم دریافت کارمزد گس: پالیگان هزینه گس برای شبکه خود در نظر نمیگیرد و کاملاً از این جهت رایگان است. فقط توجه داشته باشید که این موضوع برای تبدیل ETH در بلاکچین اتریوم، به ETH در بلاکچین پالیگان صدق نمیکند و کارمزد بسیار ناچیزی باید پرداخت شود.

مزایا و معایب پالیگان

  • مستقل نبودنِ بلاکچین: این پلتفرم یک راه‌حل لایه دوم است که در پلتفرم اتریوم کار می‌کند. در نتیجه، اگر پلتفرم اتریوم دچار اختلالات جدی شود و یا متوقف شود، ارزش پالیگان نیز از بین می‌رود. 
  • کاربردهای محدود MATIC: توکن MATIC برای مدیریت، حاکمیت و امنیت پلتفرم ایجاد شده است و کارمزدهای تراکنش‌ها نیز با آن پرداخت می‌شوند. این توکن بر خلاف سایر ارزهای دیجیتال است و برای خرید روزمره کارایی ندارد. 
  • امنیت نسبتاً پایین: در بحث امنیت باید گفت که نمی‌توان آن را بسیار امن در نظر گرفت.
  • عدم وجود حراجی: امکان برگزاری حراجی برای توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) در پلتفرم وجود ندارد و پشتیبانی نمی‌شود.

 

ارز پالیگان

MATIC توکن ERC-20 است که با سایر دارایی‌های دیجیتالی مبتنی بر اتریوم سازگار است. MATIC برای مدیریت، حاکمیت و ایجاد امنیت شبکه‌ پالیگان مورد استفاده قرار می‌گیرد. به علاوه، کارمزدهای تراکنش‌های شبکه هم با این توکن پرداخت می‌شود. 

ارز پالیگان

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه این ارز حتماً به مقاله “ارز پالیگان” مراجعه نمایید. 

 

امنیت پالیگان

این پلتفرم، شبکه ای در لایه دوم با اعتبارسنج های اثبات سهام است که برای امنیت دارایی ها در نظر گرفته شده است و به همین جهت، استیکینگ نیز بخشی از این اکوسیستم پالیگان محسوب می‌شود. اعبارسنج ها و یا همان تأیید کننده های شبکه، توکن های متیک خود را در شبکه استیک میکنند تا توانایی ملحق شدن به مکانیسم PoS را داشته باشند و همچنین پاداش خود را هم با همین ارز دریافت کنند.

امنیت پالیگان

اعضای شبکه‌ای هم که تمایلی به استیک کردن ندارند، میتوانند توکن های خود را به سایر اعتباردهنده ها بدهند تا آنها استیک کنند و در سود شریک باشند. پلتفرم علاوه بر بررسی اثبات سهام شبکه، از تولید کننده های بلاک هم در لایه تولید استفاده می کند تا به سطح غیرمتمرکزی بیشتری دست یابد. این تولیدکننده های بلاک هستند که نهایی سازی زنجیره اصلی را با مکانیسم‌ های بینظیر شبکه انجام میدهند. 

 

تفاوت پالیگان و اتریوم

Polygon راه‌حل مقیاس پذیری لایه دو است که با بلاکچین اتریوم و کلیه مکمل های آن مطابقت دارد. هدف آن هم بهبود اتریوم به عنوان یک شبکه توسعه بلاکچین است که با ارائه ویژگی هایی همچون امنیت، حق حاکمیت و تجربه کاربر و توسعه دهنده بیشتر، اتریوم را تکمیل میکند.

Ethereum در حال حاضر از مکانیسم اجماع اثبات کار (Proof-of-Work) استفاده میکند و تصمیم به تغییر این روش به مکانیسم اجماع اثبات سهام (Proof-of-Stake) دارد. اثبات سهام مکانیسمی است که Polygon در حال استفاده است و همین موضوع باعث شده است که سرعت تراکنش ها افزایش یابد.

تفاوت پالیگان و اتریوم

در کل، اتریوم به این دلیل که بر غیرمتمرکز بودن و امنیت تمرکز دارد، تراکنش ها گران و آهسته انجام می شوند. درست در همین راستا بود که پالیگان با تمرکز بر سرعتِ تراکنش و هزینه های کمتر وارد عرصه شد. در حال حاضر، اتریوم قادر به تکمیل ۱۴ تراکنش در ثانیه است و پالیگان به ۷,۰۰۰ تراکنش در ثانیه رسیده است. 

بلاکچین های لایه یک همچون اتریوم در تلاش اند تا پلتفرم هایی را در اختیار توسعه دهندگان قرار دهد تا اپلیکیشن های غیرمتمرکز (DApp)، قراردادهای هوشمند و توکن های غیرقابل تعویض را ایحاد و راه‌اندازی کنند. این در حالی است که شبکه جایگزین آن در لایه دو بلاکچین حضور دارد و به مقیاس پذیری اتریوم کمک میکند.

خلاصه تفاوت ها در یک نگاه:

موضوع Ethereum Polygon
مکانیسم اجماع PoW اما در حال تغییر به PoS در ۱۵ دسامبر ۲۰۲۲ PoS
توکن بومی ETH MATIC
سرعت تراکنش انجام ۲۰ تراکنش در ثانیه انجام ۵,۰۰۰-۶,۰۰۰ تراکنش در ثانیه
گس فی اعمال می‌شود اعمال نمی‌شود
امنیت امنیت بالا برای خرید و فروش برخورداری از شبکه‌ای با امنیت کمتر
شهرت برخورداری از شهرت زیاد در بازار کریپتو برخورداری از شهرت کمتر در بازار کریپتو

 

۵/۵ - (۱ امتیاز)

مریم افشار

کارشناس ارشد زبان انگلیسی، مترجم، محقق و مقاله نویس حرفه‌ایِ دنیای ارزهای دیجیتال، یک روزنامه نگار فناوری مالی که از سال 2015 عضو فعال جامعه ارزهای دیجیتال بوده است. او علاقه زیادی به بیت کوین و برنامه های غیرمتمرکز دارد. از سپتامبر 2016، بیش از 500 مقاله در مورد پروتکل های مخربی که امروزه در حال ظهور است، نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

استفاده از هرگونه کلمات غیراخلاقی و توهین به اشخاص ممنوع است. انتشار دیدگاه غیر مرتبط به مطلب، تبلیغاتی، قراردادن اطلاعات شخصی و لینک‌های نامرتبط غیر مجاز است. انتشار تمامی دیدگاه‌ها نیاز به تایید مسئولین سایت دارد. دیدگاهی که از قوانین تخطی کرده باشد تایید نشده وممکن است حساب کاربر نیز مسدود شود. در صورت بروز هرگونه سو استفاده از حقوق مادی و معنوی سایت ارزیدو حق پیگیری قانونی آن را دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا