بلاکچین اتریوم چیست و چه کاربردی دارد؟

اتریوم بلاکچین قابل برنامه ریزی با توکن بومی خود به نام اتر است. این ارز دیجیتال غیرمتمرکز است. مثل بیت‌کوین (BTC)، اتر توسط هیچ سازمان یا دولتی کنترل نشده و برای ذخیره ارزش، پرداخت و ارائه وثیقه استفاده می‌شود. وقتی در مورد اتریوم صحبت می‌کنیم در واقع منظور بلاکچین اتریوم است و توکن این بلاکچین اتر (ETH) نام دارد.

اتر دومین ارز دیجیتال برتر از نظر مارکت کپ یا ارزش بازار است. اتر یکی از محبوب ترین ارزهای دیجیتال است. نظریات مختلفی درباره اتر وجود دارد که با حواشی ارزهای دیجیتال داغ شده است. عده‌ای از آن به عنوان سیستم پرداخت بعدی جهان یاد می‌کنند. عده‌ای هم آن را فقط یک حباب می‌بینند. این درحالی است که اتر به پیشرفت خود ادامه می‌دهد. اتر (ETH) در سال ۲۰۱۵ توسط یک کدنویس روسی-کانادایی به نام Vitalik Buterin راه‌اندازی شد. تنها در ۲ سال به دومین ارز دیجیتال با ارزش از نظر ارزش بازار تبدیل شد و همچنان جایگاه خود را حفظ کرده است.

برای شناخت خالق اتریوم این مقاله را بخوانید: ویتالیک بوترین: مردی که اتریوم را ایجاد کرد.

 

اتریوم چیست؟

اتریوم یک پلتفرم جهانی و منبع باز برای برنامه‌های غیرمتمرکز است. اتریوم امکان اجرا و پیاده سازی قراردادهای هوشمند را می‌دهد و برنامه‌های کاربردی توزیع شده را در بالای یک شبکه جهانی از گره‌های عمومی اجرا می‌کند. کاربران این بلاکچین در میان گره‌های غیرمتمرکز توزیع شده‌اند و یک شبکه غیرمتمرکز به نام ماشین مجازی اتریوم (EVM) ایجاد و نگهداری می‌کنند.

اتریوم از مدل سنتی مشتری – سرور استفاده نمی‌کند. بلکه یک شبکه توزیع شده را ارائه می‌کند که در آن گره‌ها توسط داوطلبان اداره می‌شوند. این داوطلبان جایگزین نقش سرورهای سنتی یا پلتفرم‌های ابری شده و خدمات محاسباتی را ارائه می‌دهند. اتریوم از بلاکچین بیت‌کوین الگو گرفته است تا پلتفرمی ایجاد کند که در آن قراردادهای هوشمند قابل اجرا باشند. علاوه بر پرداخت، کاربران برنامه‌ها و خدمات دیگری را روی بلاکچین اتریوم پیاده سازی و اجرا می‌کنند.

در واقع اتریوم توافقی است که برنامه‌های غیرمتمرکز به آن پایبند هستند. هسته اصلی آن ماشین مجازی اتریوم (EVM) است و الگوریتم‌هایی با هر سطح دشواری را اجرا می‌کند. برنامه نویسان از زبان برنامه نویسی مختلف برای ایجاد برنامه‌هایی که روی EVM اجرا می‌شوند، استفاده می‌کنند که به آن‌ها برنامه‌های غیرمتمرکز یا «dapps» گفته می‌شود. مزیت اجرای dappها در بلاکچین اتریوم به ماهیت توزیع شده و غیرمتمرکز آن برمی‌گردد.

وقتی همه چیز به صورت عمومی در گره‌ها در دسترس باشد، داده‌ها نمی‌توانند توسط شخص ثالث، دستکاری یا تغییر داده شوند. وقتی هیچ نقطه شکست واحدی وجود ندارد، استحکام شبکه در برابر انواع خاصی از حملات افزایش پیدا می‌کند. این‌که در سراسر شبکه گره‌ها با استفاده از الگوریتم‌های اجماع توزیع می‌شود، سانسور توسط هر مرجع مرکزی آن را دشوارتر می‌کند.

اتریوم

 

ارز اتر چه کاربردی دارد؟

اتریوم یک شبکه عمومی است، اما شبکه رایگان نیست. کاربران برای استفاده از منابع محاسباتی آن باید پرداختی انجام دهند. در واقع اگر کاربران بخواهند که گره‌ها در اجرای کدهایشان کمک کنند، باید به این گره‌ها پول پرداخت کنند. این‌جا استفاده از اتر معنا پیدا می‌کند و پرداختی‌ها با اتر انجام می‌شود.

اتر (ETH) به عنوان یک ارز رمزنگاری شده، استفاده‌های مختلفی دارد:

  • مبادله برای پرداخت هزینه خدمات یا محصولات بین کاربران را امکان‌پذیر می‌کند.
  • امکان استفاده سرمایه‌گذاران در عملیات تجاری برای ردیابی نشدن‌ تراکنش‌ها را می‌دهد.
  • استفاده توسط توسعه دهندگان برای پرداخت هزینه خدمات و منابع محاسباتی در این بلاکچین فراهم می‌کند.
  • به قراردادهای هوشمند بدون مجوز، امکان اجرای برنامه را در صورت برآورده شدن شرایط قرارداد می‌دهد.
  • به برنامه‌های دیجیتالی قدرت می‌دهد تا در آن‌ها فعالیت و بازی کرده و سرمایه‌گذاری کنند.
  • به هنرمندان اجازه می‌دهد، آثار هنری خود را به صورت مستقیم و با استفاده از قرارداد‌های هوشمند به خریداران بفروشند.

برای آشنایی بیشتر با ارز اتر مقاله “ارز اتر، ارز بومی بلاکچین اتریوم” را بخوانید.

 

کیف پول اتر

از آن جایی که اتر از توکن‌های قدیمی و مطرح بازار ارزهای دیجیتال است، از بیشتر کیف پول‌ها استفاده می‌کند.

  •  MetaMask کیف پول مبتنی بر مرورگر و موبایل
  • TrustWallet کیف پول موبایل
  • MyCrypto کیف پول مبتنی بر وب
  • Argent کیف پول موبایل
  • Gnosis Safe کیف پول چند امضایی متمرکز بر امنیت

اگر به دنبال کیف پول سخت‌افزاری هستید، Ledger و Trezor گزینه‌های خوبی هستند.

 

مزایای اتریوم چیست؟

اتریوم همه مزایای یک بلاکچین سنتی را به همراه برخی از مزایای منحصر به فرد خود ارائه می‌کند:

تغییر ناپذیری: هر تراکنش در بلاکچین اتریوم رخ دهد، تغییر ناپذیر است. یعنی پس از پردازش، تایید و نوشتن داده‌ها، هرگز آن را نمی‌توان تغییر داد. این مزیت باعث می‌شود، شبکه تا حد زیادی امن و تقریبا غیرقابل هک شود.

غیرمتمرکز: غیرمتمرکز بودن از ویژگی‌های محبوب در حوزه ارزهای دیجیتال است. اتریوم در حال حاضر از مکانیزم اجماع برای تایید تراکنش‌ها استفاده می‌کند. این مهم، نیاز به یک مقام مرکزی یا واسطه را از بین می‌برد.

تراکنش‌های سوئیفت: بلاکچین به جای بررسی و تائیدیه‌های دستی، از فرآیندهای خودکار برای اطمینان از اعتبار یک تراکنش استفاده می‌کند. این امر نه تنها آن را به طور قابل توجهی سریعتر، بلکه مقرون به صرفه تر نیز می‌کند.

قابل اعتماد: اتریوم به عنوان یک شبکه قابل اعتماد شناخته می‌شود. چون بیش از ۵ سال است که برنامه‌های جدید در آن ایجاد شده و موانعی مثل تقلب، دخالت شخص ثالث، سانسور و خرابی به وجود نیامده است.

قابل برنامه‌ریزی: یکی از بهترین مزیت‌ها، قابلیت برنامه‌ریزی است. توسعه دهندگان از آن برای ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز (dapps) استفاده می‌کنند.

اتر

 

موارد استفاده از اتریوم

اتریوم نه تنها دنیای بلاکچین را متحول کرده است، بلکه به تکامل بسیاری از صنایع دیگر نیز کمک کرده است. مثال:

بانک سانتاندر، با همکاری ConsenSys، یک سیستم ابزار توکنیزاسیون نقدی ساخته است. چنین سیستمی به کاربر اجازه می‌دهد تا در چند ثانیه با استفاده از پلتفرم اتریوم، داخلی یا بین المللی شود.

uPort در حال ساخت یک شناسه جهانی است تا برای ورود به سیستم عامل‌های مختلف استفاده شود. شناسه یک آدرس در اتریوم خواهد بود. GridPlus از اتریوم برای کاهش هزینه برق با دیجیتالی کردن شبکه برق استفاده می‌کند.

 

چشم انداز اتریوم چیست؟

برای تمام استفاده‌های روزمره خود، ما به شبکه مشتری – سرور وابسته هستیم. داده‌ها در یک کامپیوتر مرکزی یا “سرور” که رایانه شما می‌تواند به آن دسترسی داشته باشد ذخیره می‌شود. تمام اطلاعات شخصی که در اینترنت ارائه می‌کنید، در برخی از سرورها ذخیره می‌شود. اما این سرورها مشکلاتی را به همراه دارند:

سرورها در واقع رایانه هستند و داده‌های شما را نمی‌توانند معنی کنند. اما صاحبان انسانی این سرورها می‌توانند این مهم را انجام دهند و این مغایر با سیستم غیرمتمرکز است. اکثر این سرورها یا متعلق به سازمان‌های دولتی یا شرکت‌های خصوصی هستند. استفاده از چنین داده‌هایی می‌تواند سوء استفاده را فراهم کند. برخی این ساختار متمرکز را گناه اصلی اینترنت می‌دانند.

فناوری بلاکچین اتریوم برای رفع این مشکل وجود دارد. چشم انداز اتر ساخت یک اینترنت جدید غیرمتمرکز است. در این مدل شبکه‌‎های همتا به همتا جایگزین مدل مشتری/سرور می‌شوند. هر داده‌ای فقط در اختیار سازنده آن خواهد بود و هیچ انحصاری در داده وجود نخواهد داشت. برنامه‌ها داده‌ها را به نام سرویس‌های تخصصی نمی‌دزدند.

با گذر زمان اتر تلاش خواهد کرد تا اینترنت را دمکراتیک کرده و یک کامپیوتر جهانی بسازد. در ادامه به جنبه‌های مختلف بلاکچین اتریوم می‌پردازیم:

 

قراردادهای هوشمند اتریوم

قراردادهای هوشمند یک عنصر حیاتی در برخی از پلتفرم‌های بلاکچین از جمله اتریوم هستند. قراردادهای هوشمند در واقع مجموعه‌ای از کدها و داده‌ها هستند که با استفاده از تراکنش‌های امضا شده و رمزنگاری شده در شبکه بلاکچین مستقر می‌شوند.

قرارداد‌های هوشمند از الگوریتم‌های ریاضی استفاده می‌کنند، از این رو الزام افراد واسطه را برای حفظ حرمت خود و تضمین اجرای آن حذف می‌کنند.

اعتماد از طریق قراردادهای هوشمند در هر تراکنش مبتنی بر بلاکچین ایجاد می‌شود. این کدی است که به صورت خودکار یک عملکرد از پیش تعریف شده را با رعایت شرایط از پیش تعیین شده انجام می‌دهد.

قرارداد‌های هوشمند اتریوم در مقایسه با دیگر رقبا عملکرد بیشتری دارند. قابلیت برنامه ریزی اتریوم به توسعه دهندگان این امکان را می‌دهد، تا از آن به روش‌های منحصر به فردی استفاده کنند.

اتریوم کوین

 

ماشین مجازی اتریوم (EVM)

این ماشین مجازی اتریوم (EVM) بود که اتریوم را به آن‌چه امروز است، تبدیل کرد. قبل از اتریوم، توسعه‌دهندگان برنامه‌های کاربردی مبتنی بر بلاکچین مجبور بودند، کارهای خسته کننده و وقت گیر مثل، اصلاح عملکرد بیت‌کوین، گسترش عملکرد بیت‌کوین را انجام دهند. ماشین مجازی اتریوم با رویکردی کاملاً متفاوت و سازگارتر آمد و به توسعه دهندگان این امکان را داد که از هر زبان برنامه نویسی دیگری استفاده کنند.

در نتیجه، توسعه‌دهندگان با استفاده از EVM، این امکان را فراهم کردند تا انواع مختلفی از «برنامه‌های غیرمتمرکز» یا dAppهای تخصصی را با سهولت و کارایی متفاوتی ایجاد کنند. dAppها غیرمتمرکز و عمدتاً منبع باز هستند و هیچ مرجع حکومتی مرکزی ندارند. آن‌ها پاداش گرا و مبتنی بر پروتکل هستند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد dApps، مقاله “برنامه های غیرمتمرکز (dApps) و عملکرد آن در بلاکچین” را بخوانید.

 

اعتبارسنجی بلاکچین اتریوم

بلاکچین اتریوم نیاز به واسطه‌های قابل اعتماد مثل بانک‌ها را از بین می‌برد. حال سوال اینجاست؛ حالا که اعتبارسنجی توسط واسطه‌ها انجام نمی‌شود؛ چطور از معتبر بودن معامله مطلع شویم؟ فناوری بلاکچین به این سوال در قالب بحث اعتبارسنجی پاسخ روشنی می‌دهد. اعتبارسنجی فرآیندی است که توسط آن گره‌ها مشروعیت هر تراکنش جدید را تایید می‌کنند. یک بلوک جدید پس از تایید اعتبار اضافه می‌شود. به این ترتیب، تراکنش تایید می‌شود و از اینکه گره‌ها همه در یک صفحه هستند، اطمینان به وجود می‌آید.

یک تراکنش با توجه به برخی معیارهای استاندارد و از پیش تعریف شده تایید می‌شوند. این درحالی است که توسعه دهنده بلاکچین، این معیارها را تعریف می‌کنند. اگرچه هر گره یک تراکنش را بر اساس معیارهای خاص تایید می‌کند، اما هر گره به طور فعال شرکت نمی‌کند. کسانی که تراکنش را تایید می‌کنند به عنوان اعتبارسنج شناخته می‌شوند. فرآیند اعتبارسنجی به عنوان استخراج شناخته می‌شود و اعتبارسنجی‌ها به عنوان ماینر در نظر گرفته می‌شوند.

 

استخراج اتریوم

استخراج یا ماینینگ اتریوم فرآیندی است که به اعتبارسنجی تراکنش‌ها کمک می‌کند تا بتوان آن‌ها را مرتب سازی کرده و در قالب بلوک‌ها ذخیره کند. هر تراکنش باید اعتبارسنجی شود. این کار توسط ماینرهای شبکه انجام می‌شود. ماینرها برای انجام این عملکرد اتر را به عنوان پاداش دریافت می‌کنند.

جدا از تولید اتر، استخراج نقش مهم دیگری در شبکه اتریوم ایفا می‌کند. ماینرها، به اصطلاح، یکی از وظایف حیاتی بانک‌ها را در دنیای واقعی بر عهده می‌گیرند. مثل بانک‌ها که سوابق تراکنش‌های مالی خود را حفظ می‌کنند، ماینرها نیز همین کار را برای تراکنش‌های بلاکچین انجام می‌دهند. با انجام این کار، از هزینه‌های اضافی، کلاهبرداری‌ها و موارد مشابه جلوگیری می‌شود.

فرآیند استخراج، برای هر بلاکچین، بر اساس یکی از دو الگوریتم اجماع اصلی یعنی اثبات کار و اثبات سهام است. اثبات کار روش سنتی است که توسط بیت‌کوین استفاده می‌شود. این روش (PoW) دست و پا گیرتر است. چون به قدرت محاسباتی زیادی نیاز دارد. روش دوم (PoS) یک روش پیشرفته‌تر و موثرتر است که به زودی توسط اتریوم پیاده‌سازی می‌شود. با این حال، در حال حاضر اتریوم از پروتکلی استفاده می‌کند که ترکیبی از این دو است.

درباره ادغام و مهاجرت اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام، مقاله “ادغام چیست؟ آنچه باید در مورد اتریوم ۲.۰ بدانید!” را بخوانید.

 

مهاجرت اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام

در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ قرار است اتریوم از پروتکل اثبات کار به پروتکل اثبات سهام منتقل شود. این ارتقاء نرم افزاری “ادغام” نامیده می‌شود و به صورت کامل عملکرد سیستم اتریوم را دوباره پیکربندی می‌کند. در این فرآیند به جای این‌که ماینرها تراکنش‌ها را تائید کنند، صاحبان سهام مهم برای اعتبارسنجی تراکنش‌ها استفاده می‌کند. این اعتباردهنده‌ها ارز خود را سهام می‌کنند و برای تائید تراکنش‌ها پاداش‌هایی به شکل اتر کسب می‌کنند.

با این حال، سهامداران در صورت تایید تراکنش‌هایی که با قوانین اتریوم مطابقت ندارند، سرمایه‌گذاری خود را از دست می‌دهند. حتی سرمایه‌گذاران کوچک‌تر نیز با قراردادن توکن‌های خود نزد اعتبارسنجی، در سیستم سهام شرکت می‌کنند و پاداش کسب می‌کنند. با این اتفاق هزینه‌های تراکنش برای همیشه از بین می‌روند، این مهم باعث کاهش عرضه اتر و کاهش تورم می‌شود و در نهایت با افزایش ارزش و قیمت اتر مواجه می‌شویم.

اتریوم بلاکچین

 

اتریوم ۲.۰ چیست؟

اتریوم ۲.۰ به عنوان Serenity شناخته می‌شود. برنامه‌های اتریوم ۲.۰ توسط ویتالیک بوترین اعلام شده است. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، سرنیتی در سه، چهار سال آینده حدود ۱۵۰۰۰ TPS را مدیریت خواهد کرد. علاوه بر این، هزینه‌های تراکنش در شبکه اتریوم به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. برای انجام این مهم، چندین فورک توسط تیم اتریوم برنامه ریزی شده تا پیاده‌سازی شوند. برخی از این موارد شامل ارتقا ساختاری است.

بلاکچین اتریوم ۲.۰ در سه سطح اصلی عمل می‌کند:

Main Chain: بلاکچین اصلی اتریوم.

Beacon Chain: سطحی که به اعتبارسنجی با استفاده از اجماع PoS و برای هماهنگی کلی اختصاص داده شده است.

Sharding Chain: سطح اجرای قراردادهای هوشمند و ذخیره سازی داده‌ها.

جدا از ساختار، پروتکل اجماع نیز اصلاح خواهد شد. ماینرها در این فرآیند با تاییدکننده‌ها جایگزین می‌شوند. در کل، روند استخراج نیز تغییر می‌کند. آینده این فناوری بسیار روشن به نظر می‌رسد. با سرعتی که بشر در حال پیشرفت است، دیجیتالی شدن نقش بسیار مهمی در زندگی ما ایفا می‌کند. اتریوم برای رفع برخی از مشکلات اصلی دیجیتالی‌سازی، در سال ۲۰۱۵ وارد صحنه ارزهای دیجیتال شد. از آن زمان تا به حال فقط رو به جلو حرکت کرده است. اتریوم حرکتی را که نوآوری فناوری بلاکچین آغاز کرده بود، پیش برده است.

حرکت به سوی اینترنت غیرمتمرکز، وظیفه اصلی اتریوم است که با تکیه بر مشارکت‌های اولیه بیت‌کوین، راه های جدید و نوآورانه‌ای را در دنیای بلاکچین باز کرده است. اتریوم ابتدا یک جایگزین منطقی برای مشکلات اینترنت متمرکز ارائه کرد. سپس، امکان استفاده عملی و واقعی از فناوری بلاکچین را افزایش داد و در نهایت از محدودیت‌های مالی که در دوران بیت‌کوین بر فضای ارزهای دیجیتال سنگینی می‌کرد، رها شده است.

انتقال اتریوم به نسخه جدید (اتریوم ۲.۰) با موانعی مواجه بود. مقیاس پذیری مسئله اصلی اتریوم ۲.۰ است که مانع جریان اصلی آن می‌شد. اما تیم توسعه دهنده اتریوم با تلاش شبانه روزی راه‌حل‌های جدیدی را پیدا کردند و این مشکل را حل کرده و آپدیت ادغام انجام شد.

 

لایه ۲ اتریوم چیست؟

راه حل‌های لایه دوم اتریوم بسیار مهم هستند؛ چون امکان مقیاس‌پذیری و افزایش توان عملیاتی را در این شبکه فراهم می‌کنند و در عین حال یکپارچگی بلاکچین را حفظ می‌کنند. امکان تایید تعداد اندکی تراکنش در الگوریتم اثبات کار اترییوم وجود دارد به همین دلیل نیاز به انتقال شبکه به یک الگوریتم اثبات سهام برای گسترش کاربردها احساس می‌شد، ولی تا زمان انجام این مورد نیاز بود که راه حل‌های موقتی در بالای شبکه اتریوم برای افزایش مقیاس‌پذیری در نظر گرفته شود.

این راه حل‌ها باعث افزایش مقیاس‌پذیری شبکه می‌شود و کمبودهایی که در شبکه اصلی احساس می‌شد، را رفع می‌کند. همچنین راه حل‌های لایه ۲ امنیت شبکه را حفظ می‌کنند و در کنار امنیت، تعداد تراکنش‌ها را افزایش می‌دهند، لایه ۱ اتریوم توانایی انجام حدود ۱۵ تراکنش در ثانیه را دارد؛ اما برخی راه حل‌های لایه ۲ توانایی انجام حدود چهار هزار تراکنش و حتی فراتر از آن را به شبکه می‌دهند که اختلاف قابل توجهی است.

 

مشکل اصلی اتریوم چیست؟

از نظر مقیاس پذیری، اتریوم همچنان با مشکل مواجه است. این موضوع را می‌توان از نظر ظرفیت بلاکچین برای پشتیبانی از تراکنش‌های بسیار در ثانیه درک کرد. از طرف دیگر، غول‌هایی مثل پی پال، مسترکارت و… تعداد زیادی تراکنش در ثانیه (TPS) را انجام می‌دهند. VISA، در این زمینه معیار مهمی است که حدود ۱۷۰۰ TPS را ارائه می‌کند. بیت‌کوین دارای میانگین TPS 4.6 است؛ در حالی که حداکثر ظرفیت اتریوم در حال حاضر ۱۵ TPS است.

به حداکثر ظرفیت شبکه رسیدن، باعث کند شدن شبکه می‌شود. در سال ۲۰۱۷ وقتی به شرکت کنندگان در شبکه اتریوم اطلاع دادند که «خرید و پرورش حیوانات خانگی» را با اتریوم می‌توان انجام داد، اختلال در شبکه به وجود آمد و باعث کاهش سرعت تراکنش در شبکه شد.

 

امنیت بلاکچین اتریوم

هر تراکنشی که در بلاکچین اتریوم رد و بدل می‌شود با رمزگذاری ایمن می‌شود و در مقایسه با بیت‌کوین سه برابر گره‌های بیشتری برای تأیید هر تراکنش دارد. بیشتر هک‌ها و حملات سایبری مرتبط، به‌ جای خود بلاکچین، قراردادهای هوشمند ضعیف نوشته شده بودند که توسط توسعه دهندگان مورد هدف قرار گرفتند. امنیت این بلاکچین وقتی که به سوی Proof of Stake مسیر را طی کند، امن تر خواهد شد.

اتریوم توکن

 

تیم توسعه‌دهنده اتریوم

بزرگترین پروژه برای بلاکچین اتریوم ETH 2.0 است که توسط رائول جردن هدایت می‌شود. وی قرار است، تغییرات اساسی در خود بلاکچین ایجاد کند. از جمله تغییر پروتکل Proof of Work (PoW) به Proof of Stake (PoS). در مجموع ۸ تیم بر روی پروژه‌های مختلف اتریوم در سراسر جهان کار می‌کنند.

PegaSys

هدف اصلی این تیم به رهبری فیصل خان، آوردن شرکت‌ها به زنجیره بلوکی با توسعه نرم‌افزار قدرتمند و قانع‌کننده‌ای است که مقرون به صرفه‌تر، آسان‌تر و راحت‌تر برای انطباق با کسب‌وکارها مختلف.

ChainSafe

این شرکت در تورنتو مشغول تحقیق و توسعه است و مشاوره بلاکچین را به پروژه‌هایی که مبتنی بر اتریوم هستند، مثل Polymath، Aion، Shyft و Bunz ارائه می‌دهد. این تیم به رهبری Mikerah Quintyne-Collins انجام وظیفه می‌کند.

Equality Technologies

این یک شرکت زیرساخت بلاکچین با هدف حفظ دومین مشتری محبوب Parity Ethereum در بلاکچین است. این یکی از پیشرفته‌ترین و سریع‌ترین مشتریان است.

Harmoney

این تیم توسط بنیاد اتریوم برای ایجاد مشخصات کامل به‌روزرسانی اتریوم ۲.۰ است. این تیم تحت مجوز GPL یا مجوز عمومی کار می‌کند تا اطمینان حاصل کند که اجرای کدها رایگان باقی می‌مانند.

Prismatic Laboratories

این تیم با استفاده از زبان برنامه‌نویسی Go، اولین نوع اتریوم ۲.۰ را ایجاد کرد و در حال ارائه کمک‌های لازم به بلاکچین برای دستیابی به مقیاس‌پذیری پایدار است. هدایت این تیم را رائول جردن بر عهده دارد.

Trinity

این کلاینت فعلی اتریوم مبتنی بر پایتون است که دارای شش توسعه‌دهنده است که با این بنیاد قرارداد دارند. این تیم در حال کار بر روی ساخت پشتیبانی از مشخصات ۲.۰ است.

Condition

تیم دیگری که توسط بنیاد اتریوم برای توسعه یک مرورگر تلفن همراه و پلتفرم پیام رسانی برای افزایش تعامل کاربران تامین می‌شود. هدف اصلی اطمینان از پذیرش انبوه با بهینه‌سازی عملکرد در دستگاه‌های کم منابع است.

Sigma Prime

یک شرکت مشاوره فناوری بلاکچین و امنیت اطلاعات است که توسط بنیاد اتریوم یارانه می‌گیرد و وظیفه توسعه مشتری اتریوم ۲.۰ به نام Lighthouse را بر عهده دارد.

 

استاندارد ERC اتریوم چیست؟

ERC مخفف عبارت Ethereum Request for Comments است. ERC مثل اسناد فنی که روش‌ها، رفتارها، نوآوری و تحقیقات قابل اجرا برای گروهی از توسعه‌دهندگان و کاربرانی که از اکوسیستم اتریوم استفاده می‌کنند را تعریف می‌کند. برنامه‌نویسان قرارداد هوشمند، مسئول نوشتن اسناد مربوط به ERC برای توصیف مجموعه قوانینی هستند که هر توکن مبتنی بر اتریوم باید به آن پایبند باشد. آن‌ها به صورت پیاپی این اسناد را بررسی می‌کنند و برای بهبود بیشتر در مورد آن‌ها اظهار نظر می‌کنند.

برای درک آسان ERC، به یک کار گروه مهندسی فکر کنید که نکات و قوانین فنی را به توسعه‌دهندگان منتقل می‌کند. هر کسی که از مزایای اکوسیستم خاص استفاده می‌کند، باید از آن‌ها پیروی کند. استانداردهای توکن ERC قوانین خاصی را برای همه توکن‌های ERC ساخته شده بر روی بلاکچین اتریوم توضیح می‌دهند.

انجمن اتریوم این مجموعه قوانین را به درستی بررسی می‌کند و اصلاحات آن بر اساس نیازهای در حال تغییر انجام می‌شود. علاوه بر این، استانداردهای ERC به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به توکن‌های ERC اجازه تعامل یکپارچه را می‌دهند. ERC-20، ERC-721، و ERC-1155 به عنوان سه استاندارد یا پروتکل توکن‌های ERC شناخته می‌شوند. جامعه اتریوم به طور کامل این استانداردهای توکن را تایید می‌کند.

این استانداردها در صنایع بزرگ کاربرد دارند ولی از نظر ویژگی و عملکرد متفاوت هستند. استانداردها برای بلاکچی‌هایی که از توسعه قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز (dapps) پشتیبانی می‎‌کنند، قابل اجرا هستند. استانداردهای قرارداد هوشمند شامل استانداردهای توکن، قالب‌ها و قالب‌های کتابخانه، ثبت نام و جزئیات مرتبط است.

 

استاندارد توکن ERC-20 چیست؟

ERC-20 اولین بار در سال ۲۰۱۵ پیشنهاد شد و سرانجام دو سال بعد در سال ۲۰۱۷ در اکوسیستم اتریوم ادغام شد. ERC-20 استاندارد توکنی برای ایجاد توکن‌های قابل تعویض در بلاکچین اتریوم است. ERC-20 شامل ویژگی‌هایی است که از توسعه توکن‌های یکسان پشتیبانی می‌کند. به عنوان مثال، یک توکن ERC-20 می‌تواند، شبیه به توکن اتر، عمل کند.

این یعنی یک توکن همیشه برابر با ارزش یک توکن دیگر خواهد بود و قابلیت تعویض با یکدیگر را دارا است. توکن ERC 20 استانداردهایی را برای توسعه توکن‌های قابل تعویض تعیین می‌کند. اتریوم به یک استاندارد قوی برای ایجاد یکدستی کل عملیات برای پشتیبانی از توسعه توکن و تنظیم آن‌ها در شبکه بلاکچین نیاز دارد. اینجاست که کاربرد ERC-20 خود را نشان می‌دهد. توسعه دهندگان جهان غیرمتمرکز به طور گسترده از استانداردهای توکن ERC-20 برای اهداف مختلف مثل توسعه برنامه‌های کاربردی توکن با بقیه محصولات و خدمات موجود در اکوسیستم اتریوم، استفاده می‌کنند.

اتریوم بیتکوین

 

ویژگی استاندارد توکن ERC-20

به توکن‌های ERC-20 توکن‌های قابل تعویض نیز گفته می‌شود. در واقع تعویض‌پذیری توانایی یک دارایی یا توکن را برای مبادله با دارایی‌هایی با همان ارزش تعریف می‌کند، مثل دو اسکناس ۱ دلاری که با یکدیگر قابل تعویض هستند.

هر توکن ERC-20 صرف نظر از ویژگی و ساختار آن، معادل همان مقدار خودش است. محبوب ترین حوزه‎‌های کاربردی توکن‌های ERC، استیبل کوین‌ها، توکن‌های حاکمیتی و ICOها هستند.

 

استاندارد توکن ERC-721 چیست؟

استاندارد توکن ERC-721 همان اصطلاح توکن‌های غیر قابل تعویض است. برای درک استاندارد ERC-721، ابتدا باید NFTها (توکن‌های غیرقابل تعویض) را به خوبی بشناسید.

دیتر شرلی، بنیانگذار و مدیر ارشد فناوری Cryptokitties، ابتدا پیشنهاد توسعه یک نوع توکن جدید برای پشتیبانی از NFT را ارائه کرد. این پیشنهاد در اواخر سال ۲۰۱۸ تائید شد.

یک توکن توسعه یافته با رعایت قوانین ERC-721 ارزش هر دارایی دیجیتالی در بلاکچین اتریوم را نشان می‌دهد. ERC-20 برای اختراع ارزهای دیجیتال جدید حیاتی و برای دارایی‌های دیجیتالی که نشان دهنده مالکیت شخصی بر آن دارایی‌ها هستند، بسیار ارزشمند است. این نوع خاص از توکن امکانات شگفت انگیزی را برای کسانی که از NFT استفاده می‌کنند به ارمغان می‌آورد.

توکن‌های ERC-721 در قالب‌های زیر نمایش داده می‌شوند:

  • یک اثر هنری دیجیتال منحصر به فرد
  • توییت و پست‌های شبکه‌های اجتماعی
  • کلکسیون‌ها و شخصیت‌های داخل بازی
  • هر شخصیت کارتونی و میلیون‌ها NFT دیگر…

 

ویژگی استاندارد توکن ERC-721

  • توکن‌های ERC-721 استانداردهایی برای توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) هستند.
  • این توکن‌ها را با چیزی با ارزش برابر نمی‌توان مبادله کرد؛ زیرا در نوع خود بی‌نظیر و بی‌همتا هستند.
  • هر توکن ERC-721 نشان دهنده مقدار NFT است.
  • محبوب‌ترین زمینه‌های کاربردی توکن‌های ERC-721 در NFT و بازی است.

 

کارمزد تراکنش اتریوم

میانگین ​​کارمزد در شبکه اتریوم ۰.۴۵ دلار به ازای هر تراکنش است. این یعنی ۱۵۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته که کارمزد در حدود ۰.۱۷ دلار در هر تراکنش بود. گس فی و یا کارمزد تراکنش زمانی محاسبه می‌شود که ماینر یک تراکنش را پردازش و تأیید کند. کارمزد شبکه به ازدحام شبکه یا تقاضای زیاد برای اثبات کار بستگی دارد. در اواسط سال ۲۰۱۸، زمانی که ارزهای دیجیتال به رونق خود رسیدند و قیمت ETH به طور چشمگیری افزایش یافت، میانگین نرخ تراکنش ETH به ۳.۰۰ دلار رسید.

 

آیا اتر سرمایه گذاری خوبی است؟

ارزش اتریوم طی چند سال اخیر به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. بنابراین کسانی که سال‌ها پیش خرید و نگهداری کردند، به سودهای خوبی دست پیدا کرده‌اند. اما به جای نگاه کردن به تغییرات قیمت دیروز و ترس از دست دادن آن، بهتر است از چیزی که در آن سرمایه‌گذاری می‌کنید، آگاه باشید. تفاوت اصلی بین سهام و ارز دیجیتال در ماهیت سرمایه است.

سهام یک مالکیت کسری در یک تجارت است. بنابراین عملکرد آن در طول زمان به دلیل موفقیت مداوم آن تجارت است. اگر کسب و کار سود خود را افزایش دهد، سهام آن در بلند مدت نیز رشد خواهد کرد. سهامداران در دارایی‌ها و جریان نقدی آن کسب و کار، مالکیت قانونی دارند. در نقطه مقابل، اتر و سایر ارزهای دیجیتال محبوب، هیچ پشتیبانی ندارند. تنها چیزی که باعث بالا رفتن قیمت آن‌ها می‌شود، خوش‌بینی سایر سرمایه‌گذاران است.

اتر کوین

 

اتریوم را بخریم یا استخراج کنیم؟

اگر به دنبال حدس و گمانه زنی در رابطه با ارزهای دیجیتال هستید، معامله ارز دیجیتال در یک صرافی مثل Binance.com بسیار ساده است. شما به صورت ۲۴ ساعته به بازار ارزهای دیجیتال دسترسی دارید. سود در این بازار بسیار ساده به دست می‌آید؛ چون وقتی سود می‌برید که توکن‌ها را بیشتر از چیزی که پرداخت کرده‌اید، بفروشید.

اما در استخراج باید مانند یک صاحب کسب و کار فکر کنید. شما باید مقدار قابل توجهی پول را در ماینینگ سرمایه‌گذاری کنید تا بتوانید ارز دیجیتال را تولید کنید. سپس باید در حین استخراج آن، هزینه زیادی بابت برق مصرفی پرداخت کنید. در اصل با حرکت اتریوم به سیستم اثبات سهام، اتریوم دیگر نیازی به ماینر نخواهد داشت. در عوض، اعتبارسنجی‌ها بر سیستم نظارت می‌کنند و تراکنش‌های رمزنگاری را تایید می‌کنند. به همین دلیل بسیاری از کارشناسان معتقدند که اتریوم دلیل منطقی برای ماین کردن ندارد.

در نتیجه خرید اتریوم آسان‌تر از استخراج آن است و به تلاش کمتری نیاز دارد.

 

کلام آخر

با توجه به حجم کاربردی که برای اتر در نظر گرفته شده است، می‌توان با اطمینان گفت که اتر ماندنی است و بر روی آن سرمایه‌گذاری از چند جهت قابل بررسی است. حتی بسیاری بر این نکته اصرار دارند که در مقایسه با بیت‌کوین، اتر بسیار کم ارزش‌گذاری شده است. اما در نهایت آگاه باشید که وقتی صحبت از سرمایه‌گذاری می‌شود، هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد.

 

سوالات متداول

چگونه می‌توانم اتر را استخراج کنم؟

اتر را می‌توان با استفاده از منابع محاسباتی دستگاه‌های شما با استفاده از پروتکل Proof of Work استخراج کرد. با این حال، برای داشتن یک شانس به رایانه‌های قدرتمند نیاز دارد.

آیا باید در اتر سرمایه گذاری کنم؟

ارزهای دیجیتال از جمله اتر (ETH) بسیار نوسان هستند و می‌توانند یک سرمایه گذاری با ریسک و پاداش بالا باشند. این تصمیمی است که باید خودتان بگیرید، اما به حرف‌های متخصصان گوش دهید و فقط ضرری که از نظر مالی بر شما تاثیر نمی‌گذارد، سرمایه گذاری کنید.

آیا اتر غیرمتمرکز است؟

آره. این متعلق به هیچ سازمان بزرگ، مؤسسه مالی یا دولتی نیست، به این معنی که مجبور نیست با مسائلی مانند سانسور، تقلب و دخالت شخص ثالث مواجه شود.

چگونه می‌توانم اتر بخرم؟

می‌توانید اتر (ETH) را در بسیاری از صرافی‌های ارزهای دیجیتال و پلتفرم‌های معاملاتی با استفاده از حالت‌های پرداخت معمولی مانند حواله‌های سیمی و کارت‌های بانکی خریداری کنید. مطمئن شوید که یک سرویس قابل اعتماد را انتخاب کرده‌اید.

آیا اتر ارزش سرمایه گذاری را دارد؟

به طور کلی ارزهای دیجیتال، از جمله ETH، مستعد نوسانات بالا هستند که باعث می‌شود آن‌ها سرمایه گذاری هایی با ریسک و پاداش بالا داشته باشند. قیمت آن‌ها می‌تواند در عرض چند ساعت بین ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش یا کاهش یابد که می‌تواند یک فرصت و همچنین یک هشدار باشد.

 

۵/۵ - (۲ امتیاز)

مهرداد کلهری

فارغ التحصیل رشته علوم ارتباطات، گرایش روزنامه نگاری از سال 2019 با کریپتوکارنسی آشنا شد. وی تولید محتوای متنی مبتنی بر سئو، خبرنویسی و محتوای صوتی تصویری را انجام می‌دهد و به ترید، تحلیل تکنیکال و فاندامنتال در بازار ارزهای دیجیتال مسلط است.

دیدگاهتان را بنویسید

استفاده از هرگونه کلمات غیراخلاقی و توهین به اشخاص ممنوع است. انتشار دیدگاه غیر مرتبط به مطلب، تبلیغاتی، قراردادن اطلاعات شخصی و لینک‌های نامرتبط غیر مجاز است. انتشار تمامی دیدگاه‌ها نیاز به تایید مسئولین سایت دارد. دیدگاهی که از قوانین تخطی کرده باشد تایید نشده وممکن است حساب کاربر نیز مسدود شود. در صورت بروز هرگونه سو استفاده از حقوق مادی و معنوی سایت ارزیدو حق پیگیری قانونی آن را دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا