متوسط

کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ معرفی ۸ کیف پول مطرح دنیا

فهرست محتوا پنهان کردن فهرست

کیف پول ارز دیجیتال از اصلی‌ترین ارکان دنیای رمز ارز است. اگر شما حتی در حد شنیدن چندتا اسم با این دنیا آشنا باشید، نام کیف پول را شنیده‌اید. کیف پول‌ها چیزی شبیه به حساب بانکی هستند، کاربران و فعالان این حوزه دارایی خود را با استفاده از کیف پول ذخیره و یا جابه‌جا می‌کنند.

کیف پول امکان دسترسی به شبکه‌های بلاکچین، ایجاد تراکنش و یا استفاده از خدمات بلاکچینی را فراهم می‌کنند. پس اگر علاقه‌مند به یادگیری حوزه بلاکچین هستید، مطالعه این مقاله برای شما مهم خواهد بود.

 

کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

کیف پول ارز دیجیتال ابزاری برای دسترسی به شبکه‌های بلاکچین هستند. در واقع کیف پول را می‌توان انشعابی از بلاکچین دانست. خیلی از تازه کاران تصور می‌کنند دارایی رمزنگاری در کیف‌پول‌ها ذخیره می‌شوند اما در واقع دارایی درون بلاکچین هست و هیچ‌گاه هم از شبکه خارج نخواهد شد، پس کیف پول‌ها تنها راه‌های دسترسی به بلاکچین هستند.

این کیف پول‌ها دستگاه‌‌ها و یا پلتفرم‌هایی هستند که کلید‌های ارزهای دیجیتال افراد را در خود نگهداری می‌کنند و دسترسی دارایی‌ها را با استفاده از همان کلید‌ها به کاربران می‌دهد.

 

کیف پول ارز دیجیتال چیست

 

ارسال و دریافت رمزارزها با استفاده از کیف پول ارز دیجیتال از طریق روش‌های مختلف، اما به راحتی، انجام می‌شود. به طور معمول، آدرس گیرنده باید وارد، مبلغ مورد نظر انتخاب، کلید خصوصی وارد، کارمزد پرداخت و در نهایت ارسال انجام می‌شود. دریافت ارز دیجیتال هم که به مراتب راحت‌تر است و فرد گیرنده صرفاً درخواست را قبول می‌کند. 

 

کیف پول ارز دیجیتال چگونه کار میکند؟

کیف پول‌های ارز دیجیتال یک برنامه نرم‌افزاری یا دستگاه‌های سخت افزاری هستند که کلید‌های خصوصی کاربران را ذخیره می‌کنند تا کاربران بتوانند به دارایی‌های خود در بلاکچین دسترسی داشته باشند، به طور کلی کیف پول‌ها دارایی‌های دیجیتال را درون خود نگهداری نمی‌کنند بلکه با کیف پول‌ها می‌توان به دارایی که مالک آن هستید در بلاکچین دسترسی پیدا کنید.

زمانی که یک کاربر یک کیف پول ارز دیجیتال جدیدی ایجاد می‌کند کیف پول یک جفت کلید رمز نگاری که شامل کلید عمومی و خصوصی می‌باشد را تولید می‌کند، کلید عمومی برای دریافت ارز‌های دیجیتال و کلید خصوصی برای امضای تراکنش‌ها و انجام آن‌ها می‌باشد که البته این دو با یکدیگر مرتبط هستند و در ادامه به بررسی دقیق‌تر آنها خواهیم پرداخت.

کلید خصوصی به صورت ایمن در کیف پول ذخیره می‌شود و این ذخیره سازی می‌تواند در کامپیوتر یا موبایل شخصی یا در درون کیف پول سخت افزاری انجام شود، البته این مسئله در مورد کیف پول‌های حضانتی و غیر حضانتی متفاوت است که در ادامه به آن اشاره کرده‌ایم.

بسیار حائز اهمیت است که کلید‌های خصوصی خود را امن نگه دارید زیرا از دست رفتن کلید خصوصی ممکن است موجب از دست رفتن دارایی‌های دیجیتال شما شود. زمانی که یک شخص می‌خواهد تراکنشی را با کیف پول خود انجام دهد آن را با کلید خصوصی خود امضا می‌کند و به شبکه میفرستد تا تائید شود.

از آنجایی که کیف پول‌ها به شبکه بلاکچین دسترسی دارند بر اساس کلید‌های عمومی و خصوصی، موجودی مربوط به کاربر که در شبکه بلاکچین وجود دارد را به کاربر نشان می‌دهند و با استفاده از کلید‌های عمومی و خصوصی و امضای تراکنش اجازه انجام تراکنش‌ها را به آن‌ها می‌دهند. هر کیف پول دارای یک آدرس منحصر به فرد است که شامل حروف و اعدا مختلف می‌باشد که به عنوان کلید عمومی کیف پول شناخته می‌شود، می‌توانید کلید عمومی را به اشتراک بگذارید تا دیگر کاربران برای شما ارز دیجیتال بفرستند.

انواع مختلفی از کیف پول‌ها وجود دارد که کارکرد آن‌ها یه یک نحو است اما سطح امنیت و نوع کارکرد آن‌ها متفاوت می‌باشد، برای مثال کیف پول‌های سرد به اینترنت متصل نیستند اما کیف پول‌های داغ با اتصال کامل به اینترنت عمل می‌کنند.

بسته به فناوری و پروتکل‌های مورد استفاده هر ارز دیجیتال، ممکن است کیف پول‌ها از یک یا چندین ارز دیجیتال پشتیبانی کنند. برخی از کیف پول‌های موجود در بازار از یک ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کنند اما برخی دیگر از چندین شبکه و ارز دیجیتال مختلف پشتیبانی می‌کنند.

در این بین برخی از کیف پول‌ها برای تراکنش‌هایی مانند ارسال ارز دیجیتال یا مبادله آن‌ها کارمزد دریافت می‌کنند، این هزینه‌ها بسته به خدماتی که کیف پول ارائه می‌دهد و نوع تراکنش‌هایی که کاربر انجام می‌دهد متفاوت است.

مهم‌ترین وجه برای حفظ و نگهداری یک دارایی امنیت آن است، کیف پول‌ها ویژگی‌های مختلفی مانند احراز هویت دو مرحله‌ای، حفاظت از طریق رمز عبور، گزینه‌های پشتیبان‌گیری و بازیابی مختلفی را ارائه می‌دهند تا از کاربران خود در برابر سرقت و هک محافظت کنند. مواردی که در این قسمت به آن اشاره کردیم بخشی از کارکرد کلی کیف پول‌های ارز دیجیتال را نشان می‌دهد اما در ادامه قصد داریم به صورت کامل به بررسی تمامی جزئیات مربوط به کیف پول‌های ارز دیجیتال بپردازیم پس تا پایان این مقاله جذاب همراه باشید تا به یک متخصص در حوزه کیف پول‌های ارز دیجیتال تبدیل شوید.

 

انواع کیف پول ارز دیجیتال

در این قسمت قصد داریم کیف پول‌های ارز دیجیتال را به طور کلی به دو دسته حضانتی یا Cuatodial و غیر حضانتی یا Non Custodial تقسیم کنیم، در ادامه این مقاله به بررسی این دو حالت از کیف پول‌های ارز دیجیتال می‌پردازیم.

انواع کیف پول ارز دیجیتال

 

کیف پول حضانتی یا Custodial Wallet

کیف پول حضانتی یا Custodial Wallet از انواع کیف پول هستند که کلید‌های خصوصی آن‌ها توسط یک ارائه دهنده یا شخص ثالت نگهداری می‌شود، شخص ثالت می‌تواند صرافی یا شرکت ارائه دهنده کیف پول باشد و این مسئله نشان می‌دهد که مالک دارایی کنترل کاملی بر روی آن‌ها نداشته و برای حفظ و نگهداری ارز‌های دیجیتال خود به ارائه دهنده متکی است.

کیف پول‌های حضانتی در برابر مواردی همچون هک، کلاهبرداری ارائه دهنده و سایر موارد امنیتی آسیب پذیر هستند اما بسیاری از کاربران در مواردی خاص از این نوع کیف پول استفاده می‌کنند، برای مثال شما دارایی خود را داخل یک صرافی واریز می‌کنید تا بتوانید با آن معاملات خود را در آن صرافی انجام دهید یا به دلیل کارمزد انتقال و موارد دیگر ترجیح می‌دهید دارایی خود را در صرافی نگهداری کنید. لازم است قبل از انتخاب این نوع کیف پول‌ها با دقت آن‌ها را بررسی کرده و سپس نسبت به شرایط خود آن‌ها را انتخاب کنید.

 

کیف پول غیر حضانتی یا Non Custodial

کیف پول غیر حضانتی یا Non Custodial Wallet از انواع کیف پول‌هایی هستند که کاربر کنترل کاملی بر کلید‌های خصوصی خود دارد و این مسئله نشان دهنده این است که خود کاربر مسئولیت حفاظت و مدیریت وجوه خود را بر عهده خواهد داشت بدون اینکه به ارائه دهنده یا شخص ثالث متکی باشد.

کاربرانی که از این نوع کیف پول‌ها استفاده می‌کنند، به حریم خصوصی، امنیت و کنترل بر وجوه خود اهمیت می‌دهند زیرا این نوع کیف پول‌ها از امنیت بالاتری نسبت به کیف پول‌های حضانتی برخوردار هستند. در این نوع کیف پول‌ها کاربران مجبور نیستند برای مدیریت و محافظت از کلید‌های خصوصی خود به شخص ثالث یا ارائه دهنده متکی باشند. بسیار مهم است قبل از انتخاب این نوع کیف پول شرایط خود را بررسی کنید. در ادامه قصد داریم به بررسی کلید‌های خصوصی ، عمومی و موارد دیگر مربوط به کیف پول‌ها بپردازیم.

 

کلید عمومی کیف پول ارز دیجیتال

کلید عمومی یا Public Key همان آدرس کیف پولی است که به شما امکان می‌دهد تراکنش‌های ارز دیجیتال را دریافت کنید، کلید‌های عمومی با یک کلید خصوصی جفت شده‌اند و هر کسی می‌تواند از طریق کلید عمومی شما برای شما دارایی دیجیتال ارسال کند اما برای درسترسی به آن دارایی‌ها نیاز به کلید خصوصی خود خواهید داشت.

کلید خصوصی نشان می‌دهد که شما مالک ارز دیجیتال دریافتی هستید زیرا همانطور که در بالا گفتیم با کلید عمومی شما جفت شده است. برای دریافت و پرداخت‌‎های ارز دیجیتال از باید کلید‌های عمومی خود را به اشتراک بگذارید، به خاطر داشته باشید که کلید‌های عمومی کیف پول خود را با هر شخصی به اشتراک نگذارید زیرا می‌تواند تا حدی برای کیف پول شما خطر آفرین باشد و آن را در معرض خطر قرار دهد.

کلید عمومی کیف پول ارز دیجیتال

 

کلید خصوصی کیف پول ارز دیجیتال

کلید خصوصی یا Private Key از مهم‌ترین قسمت‌های کیف پول شما است و قبل از آن که بخواهیم به شرح آن بپردازیم به شما می‌گویم که هیچ وقت و به هیچ وجه کلید‌های خصوصی خود را با هیچ شخصی به اشتراک نگذارید و آن‌ها را در محلی امن پشتیبان‌گیری کرده و نگهداری کنید، حال پس از این اخطار مهم به شرح کلید خصوصی می‌پردازیم.

کلید خصوصی به شما امکان اثبات مالکیت یا خرج کردن وجوه مربوط به کلید عمومی شما را می‌دهد، کلید عمومی با ترکیب کلید خصوصی برای ایجاد یک امضای دیجیتال امن استفاده می‌شود و از این طریق صحت و مالکیت تراکنش‌های ارز دیجیتال را تائید می‌کند. اگر شخصی به کلید‌های خصوصی شما دسترسی داشته باشد یعنی به ارز‌های دیجیتال و دارایی‌های شما دسترسی دارد به همین دلیل در ابتدای این قسمت تاکید کردیم که در حفط کلید‌های خصوصی کوشا باشید.

معمولا کلید‌های خصوصی در کیف پول‌های حضانتی توسط شخص ثالث مدیریت می‌شود و در کیف پول‌های غیر حضانتی توسط خود کیف پول مدیریت خواهد شد و به شما یک عبارات بازیابی داده می‌شود که کلید‌های خصوصی شما را به عنوان پشتیبانی رمزگذاری می‌کند.

برای اینکه تراکنش بر روی بلاکچین انجام شود باید آن را امضا کرد و تراکنش با استفاده از یک کلید عمومی رمزگذاری می‌شود و فقط آن را می‌توان با یک کلید خصوصی رمز گشایی کرد، به کلمات رمز گذاری و رمز گشایی دقت کنید. تراکنش با استفاده از کلید خصوصی امضا می‌شود که ثابت می‌کند تراکنش تغییر نکرده و امضای دیجیتال از طریق ترکیب کلید خصوصی با داده‌های ارسال شده در تراکنش تولید می‌شود، در نهایت تراکنش را می‌توان با استفاده از کلید عمومی همراه تائید کرد.

امضا انجام می‌شود تا شما به شبکه ثابت کنید مالک وجوه هستید و گره‌ها تراکنش‌ها را به صورت خودکار بررسی و احراز هویت می‌کنند، تراکنشی که احراز هویت نشود از سوی شبکه رد خواهد شد و یک تراکنش معتبر و استخراج شده در بلاکچین غیر قابل برگشت است. در ادامه به مقایسه کلی کلید‌های عمومی و خصوصی می‌پردازیم.

 

تفاوت کلیدهای خصوصی و عمومی

کیف پول ارز دیجیتال دارای دو کلید با نام های “کلید‌های خصوصی/Private Key” و “کلید‌های عمومی/ Public Key” می‌باشد. کلید‌های عمومی حکم شماره حساب بانکی را دارد. به این شکل یک سری عدد به صورت رندوم انتخاب می‌شوند که بدون به خطر انداختن دارایی‌ها، با افراد دیگر به اشتراک گذاشته می‌شوند تا دارندگان حساب ارزهای دیجیتال خود را دریافت کنند. 

تفاوت کلیدهای خصوصی و عمومی

و اما نگهداری از کلید‌های خصوصی درست بر عکس مورد قبلی است. این کلیدها باید در جایی بسیار امن نگهداری شوند. کلید‌های خصوصی، دسترسی افراد به دارایی‌های خود در بلاکچین را امکان‌پذیر می‌کنند. در نتیجه، دسترسی شخص دیگری به این کلیدها، دسترسی به خود دارایی‌ها محسوب می‌شود. حال که با دو حالت اصلی کیف پول‌ها آشنا شدیم در ادامه به معرفی کیف پول‌های سرد و گرم می‌پردازیم که زیر مجموعه این نوع کیف پول‌ها هستند.

 

کیف پول سرد یا Cold Wallet

کیف پول سرد یا Cold Wallet از انواع کیف پول‌های ارز دیجیتال هستند که دارایی‌های دیجیتال را به صورت آفلاین ذخیره می‌کنند و به اینترنت متصل نیستند، این کیف پول‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که خطر هک و سرقت دارایی‌های دیجیتال شما را به حداقل برسانند و سطح بالایی از امنیت دارایی‌های دیجیتال را فراهم کنند.

کیف پول‌های سخت افزاری و کیف پول‌های کاغذی دو نوع کیف پول هستند که در بازار یافت می‌شوند که در ادامه به بررسی آن‌ها نیز خواهیم پرداخت، استفاده از کیف پول‌های گرم ساده‌تر و راحت‌تر از کیف پول‌های سرد است با این حال هر شخص باید نسبت به شرایط و موارد مورد نظر خود انواع کیف پول را انتخاب کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد پیشنهاد می‌شود از مقاله کیف پول سرد بازدید نمائید.

 

کیف پول گرم یا Hot Wallet

کیف پول‌های گرم یا hot Wallet از انواع کیف پول‌های ارز دیجیتال هستند که به اینترنت متصل بوده و امکان دسترسی فوری به دارایی‌های دیجیتال شما را فراهم می‌کنند. این کیف پول‌ها به نحوی طراحی شده‌اند که به راحتی بتوان از آن‌ها استفاده کرد.

به طور کلی کیف پول‌های گرم نسبت به کیف پول‌های سرد از امنیت کمتری برخوردار هستند و نسبت به هک یا سرقت آسیب پذیر‌تر می‌‎باشند. از جمله این کیف پول‌ها می‌توان به کیف پول‌های تحت وب، کیف پول‌های دسکتاپ و کیف پول‌های موبایل اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این کیف پول‌ها پیشنهاد می‌شود از مقاله کیف پول گرم بازدید نمائید. در ادامه به معرفی انواع کیف پول‌ها می‌پردازیم.

در مقاله مقایسه کیف پول گرم و کیف پول سرد ما به مقایسه این دو نوع کیف پول پرداختیم، پیشنهاد می‌شود از این مقاله جذاب بازدید نمائید.

 

کیف پول نرم افزاری

کیف پول ارز دیجیتال نرم‌افزاری شامل اپلیکیشن‌های موبایلی و یا روی دسکتاپ هستند که بر روی این دستگاه‌ها نصب می‌شوند و دسترسی ارزهای رمزنگاری را به کاربران می‌دهد. در نتیجه افراد می‌توانند تراکنش‌های خود را از این طریق انجام دهند و موجودی حساب را مشاهده کنند.

کیف پول نرم افزاری

کیف پول ارز دیجیتال قابل اجرا روی دسکتاپ، در قالب اپلیکیشن هستند که حفاظت از دارایی افراد را بدون دخالت نفر سوم انجام می‌دهد و کلیه مسئولیت نگهداری کلید‌های خصوصی و در نتیجه امنیت، بر عهده کاربر است. به همین جهت، شاید استفاده از نرم‌افزار ضد ویروس بر روی کامپیوتر شخصی فکر بدی نباشد. 

در ادامه، اپلیکیشن‌های نسخه‌های موبایلی هم وجود دارند که به دارندگان ارزهای دیجیتال اجازه ذخیره و کنترل دارایی‌ها را روی گوشی هوشمند می‌دهد.

اکثر این برنامه‌ها در هر دو سیستم‌عامل (اندروید و iOS) قابل اجرا هستند. بسیاری از این وَلت‌های موبایلی از کد QR برای تراکنش‌های سریع استفاده می‌کنند.

مدل دیگری هم برای کیف پول نرم‌افزاری وجود دارد که تحت وب هستند که هم در تلفن‌های همراه و هم کامپیوترها قابل دسترسی می‌باشند. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، آنلاین بودن کلیه فرآیند و ذخیره کلیدهای خصوصی در سرورهای آنلاین است و در نتیجه، ریسک‌ها هم به مراتب بالاتر می‌روند.  

 

کیف پول سخت افزاری

کیف پول ارز دیجیتال سخت افزاری جزء ولت‌های مشهور به حساب می‌آید و افراد میتوانند کلیدهای خصوصی خود را یادداشت و از خود کیف‌پول حذف کنند.

ظاهر این دستگاه‌ها شبیه به فلش‌‎های USB و یا کارت‌های اعتباری می‌باشد. تراکنش‌ها نیز با اتصال کیف پول به کامپیوتر قابل انجام است و بیشتر آن‌ها بدون نیاز به وارد نمودن کلیدهای خصوصی تکمیل می‌شوند تا از دسترسی هکرها به دارایی و کلیدها جلوگیری شود. 

کیف پول سخت افزاری

این دستگاه‌ها اغلب بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار هزینه برمی‌دارد. لجرها و ترزورها شامل برترین و امن‌ترین کیف پول‌های سخت‌افزاری می‌باشند. به طور کل، کیف پول‌های سخت‌افزاری به عنوان ولت سرد محسوب می‌شوند؛ دلیل آن هم عدم اتصال به اینترنت است.

برخی از این کیف پول‌ها قابلیت اتصال به دستگاه‌ها را از طریق بلوتوث دارد که در حین استفاده از آن‌ها باید احتیاط کرد؛ چراکه سیگنال‌های بی سیم هستند و به هنگام روشن شدن می‌توانند ناخواسته به دستگاه دیگری وصل شوند. 

 

کیف پول کاغذی

زمانی که ارزهای دیجیتال یک فناوری نو ظهور بود، تازه کاران این عرصه کلیدهای خود را روی کاغذ یادداشت می‌کردند که با نام “کیف‌پول کاغذی” شناخته می‌شدند. کدهای QR هم در این نوع ولت وجود دارد که امکان اسکن شدن توسط تلفن‌های همراه را دارد.

کیف پول ارز دیجیتال کاغذی به راحتی گم می‌شوند و یا آسیب می‌بینند و به همین جهت، افراد زیادی از این نوع ولت استفاده نمی‌کنند. در صورت نگهداری درست و ایمن از کلیدهای نوشته شده روی کاغذ، ولت‌های کاغذی مشکلی برای نگهداری دارایی‌های دیجیتالی ندارند. تنها هر از گاهی باید بررسی شوند تا از صحت کد‌ها و کلیدها اطمینان حاصل کرد.

کیف پول کاغذی

 

امنیت کیف پول های ارز دیجیتال

امنیت این دارایی‌های دیجیتالی بسیار حائز اهمیت است، چراکه احتمال حمله هکرها بسیار بالا است. از جمله مسائلی که می‌تواند کمک بسزایی به امنیت کیف پول‌ها داشته باشد، در نظر گرفتن پسووردی قوی، احراز هویت دو مرحله‌ای در صرافی‌ها و ذخیره دارایی‌های زیاد به صورت آفلاین است. 

این نکته را به خاطر بسپارید که کیف پول‌های بسیاری هستند که تظاهر به کیف پول ارز دیجیتال می‌کنند. به همین جهت، حتماً تحقیقات کاملی پیش از خرید آن‌ها داشته باشید.

 

 عبارات بازیابی یا کلمات seed

اکثر کیف پول‌های مدرن دارای ۱۲ عبارت هستند که باید یادداشت و یا به خاطر سپرده شوند. کیف پول ارز دیجیتال این کلمات را به صورت کاملاً اتفاقی انتخاب می‌کند و به کلید‌های خصوصیِ وَلت لینک می‌کند.

دارایی‌ها را با استفاده از همین کلمات، در صورت مفقود شدن و یا سرقت آن، می‌توان بازیابی کرد. فقط باید توجه داشته باشید که حفظ عبارات Seed در جایی امن بسیار مهم است. به این دلیل که هر شخص دیگری که به آن‌ها دسترسی داشته باشد، گویی به دارایی‌های شما دسترسی دارد. 

امنیت کیف پول های ارز دیجیتال

 

صرافی‌های ارز دیجیتال

صرافی‌ها کلید های حضانتی را برای کاربران خود ارائه می‌دهند؛ به این معنا که کلیدها توسط نفر سوم (خود صرافی) نگهداری می‌شوند و به همین دلیل افراد باید با احتیاط از این خدمات استفاده کنند.

در کل می‌توان گفت که صرافی‌های ارز دیجیتال گزینه‌ مناسبی برای حملات سایبری هستند. موضوع مهم دیگر در این باره، ادامه‌دار نشدن فعالیت این صرافی‌ها است. هیچ ضمانتی وجود ندارد که افراد در صورت از دور خارج شدن صرافی بتوانند به دارایی‌های خود دست پیدا کنند. 

بهترین کاری که سرمایه‌گذاران این بازار می‌توانند انجام دهند، مراجعه به صرافی‌‌ و یا کیف پول ارز دیجیتال با امکان ذخیره کلیدها خارج از پلتفرم و حذف آن‌ها از خود پلتفرم است. هر چقدر تعداد مراحل وارد شدن به حساب‌های ارز دیجیتال بیشتر باشد، امکان دسترسی هکرها به حساب‌ها نیز سخت‌تر خواهد بود.

 

موارد مهم برای انتخاب کیف پول ارز دیجیتال

میزان تجربه هر شخص و دانش او نسبت به ارزهای دیجیتال متفاوت خواهد بود، اما اصلی‌ترین مواردی که باید در نظر گرفته شود را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

موارد مهم برای انتخاب کیف پول ارز دیجیتال

  • امنیت: کیف پول ارز دیجیتال جنبه‌های متفاوتی از امنیت را در نظر می‌گیرد که علاقه‌‎مندان به این حوزه می‌بایست حتماً کلیه موارد مختص هر ولت را پیش از اعتماد و قرار دادن سرمایه بررسی کنند.
  • کارمزدها: هزینه تراکنش‌ها در هر ولت متفاوت خواهد بود. برخی کیف‌پول‌ها میزان کارمزدی را به صورت خودکار اعمال می‌کنند تا سرعت تراکنش را بالا ببرند، اما هستند ولت‌هایی هم که امکان تعیین میزان کارمزد را در اختیار خود کاربر قرار می‌دهند. هر چقدر هزینه کارمزد را پایین‌تر انتخاب کنید، سرعت تراکنش هم پایین‌تر خواهد آمد. 
  • ارزهای دیحیتال: تعداد کوین‌های قابل پشتیبانی در هر کیف‌پول‌ کریپتویی متفاوت است. افرادی که تمایل به تبادلات زیاد بین ارزهای دیجیتال دارند، باید در انتخاب کیف پول ارز دیجیتال خود دقت کنند تا از ارزهای رمزنگاری شده بیشتری پشتیبانی کند.
  • خدمات مشتری و پشتیبانی: برخی شرکت‌ها پشتیبانی ۲۴ ساعته ارائه می‌کنند. حتماً میزان پشتیبانی هر وَلتی را پیش از خرید بررسی کنید.
  • نحوه دسترسی: مکان و زمان اشخاص بسیار در مبادلات تعیین‌کننده هستند. برخی از فعالان این حوزه به سیستم و کامپیوتر علاقه دارند که در این مورد، کیف‌پول‌‌های سخت‌افزاری بهتر هستند. دوستانی هم که با تلفن‌ همراه ارتباط بیشتری می‌گیرند، می‌توانند از اپلیکیشن‌ها و یا نسخه‌های تحت وب استفاده کنند.

 

امن ترین کیف پول ارز دیجیتال

موارد بسیاری در انتخاب کیف پول مناسب ارزهای دیجیتال دخیل هستند، به طور کلی انتخاب یک کیف پول امن نیازمند تحقیق دقیق است اما در این قسمت قصد داریم به بررسی مواردی که با استفاده از آن‌ها می‌توان امن‌ترین کیف پول ارز دیجیتال را انتخاب کرد بپردازیم.

 

ویژگی های امنیتی

کیف پول‌هایی را انتخاب کنید که ویژگی‌های امنیتی پیشرفته‌ای مانند احراز هویت دو مرحله‌ای، پشتیبانی چند امضایی و روش‌های امنیتی مختلفی را ارائه می‌دهند، این ویژگی‌ها می‌توانند در امن نگه داشتن دارایی‌های شما در کیف پول موثر باشند.

نام و شهرت در بازار

کیف پولی را انتخاب کنید که شهرت خوبی در بازار ارز‌های دیجیتال دارد و برای پی بردن به عمق شهرت کیف پول می‌توانید نظرات و بازخورد سایر کاربران بازار ارز‌های دیجیتال را بررسی کنید.

کد منبع باز یا Open Source Code

کیف پول‌های منبع باز کیف پول‌هایی هستند که هر کسی می‌تواند آن را بررسی کند زیرا کد منبع به صورت عمومی در دسترس است، به همین دلیل کیف پول‌های منبع باز دارای شفافیت و امنیت بیشتری هستند زیرا کاربران می‌توانند کد را تائید کنند و از عاری بودن کد‌های مخرب اطمینان حاصل کنند.

کنترل کاربر

به دنبال کیف پول‌هایی باشید که کنترل کامل روی وجوه و دارایی‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهند، کیف پول‌هایی که معمولا کنترل کامل بر روی آن دارید بهتر از کیف پول‌هایی هستند که توسط شخص ثالت کنترل می‌شوند.

پشنیبان گیری و بازیابی

به دنبال کیف پول‌هایی باشید که فرآیند پشتیبان گیری و بازیابی ایمن را ارائه می‌دهند مانند عبارات بازیابی یا عبارات Seed، این مسئله در زمان گم کردن یا آسیب دیدن کیف پول امکان بازیابی وجوه را برای شما فراهم می‌کند.

ذخیره سازی آفلاین

کیف پول‌های سرد کیف پول‌هایی هستند که دارایی‌ها را به صورت آفلاین ذخیره سازی می‌کنند به همین دلیل با کیف پول‌های سرد می‌توانید امنیت بیشتری را نسبت به کیف پول‌های گرم داشته باشید.

 

بهترین کیف پول ارز دیجیتال

گزینه‌های زیادی برای ذخیره دارایی‌های دیجیتالی وجود دارند که برخی از آن‌ها را در هر بخشی با شما به اشتراک خواهیم گذاشت. اما این موضوع را در نظر بگیرید که موارد بسیاری وجود دارند که در صورت تمایل باید بیشتر مطالعه نمایید.

 

کیف پول Electrum

نحوه راه‌اندازی کیف پول Electrum بسیار راحت و سریع است، اما ممکن است برای تازه کاران اینگونه نباشد. الکتروم در میان هات ولت‌ها، امنیت بالایی را نیز در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. همچنین نحوه تعیین کارمزد نیز در اختیار خود کاربران است. یکی از معایب این کیف پول ارز دیجیتال، تنها پشتیبانی از مبادلات بیت کوین است و به علاوه، پشتیبانی ایمیلی و یا تلفنی هم ندارد.

کیف پول الکتروم

 

کیف پول Mycelium

یکی از بهترین گزینه‌ها برای نسخه موبایلی می‌باشد که با کیف‌ پول‌های سرد معروفی همچون لجر، ترزور و کیپ کی سازگار است. کلیه کاربران می‌توانند تا با استفاده از خود اپلیکیشن به مبادلات کریپتویی خود بپردازند.

ارائه تراکنش‌های آفلاین نیز از جمله مزیت‌های Mycelium به شمار می‌رود، اما این نکته را هم در نظر بگیرید که به اندازه کیف پول‌های سخت افزاری امن نیست و تنها از بیت کوین، اتر و توکن های ERC-20 پشتیبانی می‌کند.

کیف پول Mycelium

 

کیف پول Ledger

زمانی که حرف از کیف پول‌های سخت افزاری در میان است، Ledger همیشه یکی از بهترین گزینه‌ها می‌باشد که از ارزهای دیجیتال بیشماری پشتیبانی و از کلیدهای خصوصی به خوبی محافظت می‌کند.

همچنین افراد با استفاده از بلوتوث و یا کابل می‌توانند کیف پول ارز دیجیتال خود را به سیستم و یا گوشی خود وصل کنند؛ بدون هیچ گونه اتصال به اینترنت. اما خوب هزینه بالای لجر را هم باید در نظر گرفت و هیچ صفحه نمایش لمسی را ارائه نمی‌کند.

کیف پول Ledger

 

کیف پول Exodus

افراد بسیاری هستند که با کامپیوتر و یا لپ‌تاپ خود راحت‌تر هستند و به همین جهت می‌توان گفت که اکسودوس بهترین گزینه برای آن‌ها است. بیش از ۲۲۵ دارایی کریپتو در این کیف پول ارز دیجیتال پشتیبانی می‌شوند و با سخت‌افزارهایی همچون ترزور وان و ترزور تی سازگار است.

به علاوه، پشتیبانی ۲۴ ساعته نیز از مزیت‌های اکسودوس به شمار می‌رود، اما کارمزدهای بالایی را هم اعمال می‌کند و احراز هویت دو مرحله‎‌ای را هم ندارد.

کیف پول Exodus

 

کیف پول MetaMask

بدون شک فعالان حوزه کریپتو و علاقه‌مند به اتریوم، از کیف‌پول MetaMask.io طلاع دارند. این کیف‌پول در قالب اپلیکیشن و افزونه مرورگر ارائه شده است که از هزاران اپلیکیشن غیرمتمرکز (DApp) پشتیبانی می‌کند و به مارکت پلیس های NFT وصل می‌شود. با این حال، کارمزدهای بالای متامسک را هم باید در نظر گرفت و اینکه قابلیت ذخیره مستقیم بیت‌کوین را ندارد. برای اطلاعات بیشتر در مورد این کیف پول پیشنهاد می‌شود از مقاله کیف پول متامسک بازدید نمائید.

کیف پول MetaMask

 

کیف پول Crypto.com

کاربران دبفای می‌توانند از این کیف‌‌پول استفاده کنند و از ویژگی‌های امکان تعیین کارمزد توسط کاربر و سرعت تأیید لذت ببرند. Crypto.com از ۲۵۰ ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند و امکان دریافت سود از طریق بیش از ۳۵ توکن را به کاربر ارائه میدهد.

یکی از انتقاداتی که به این کیف‌پول وارد می‌شود، عدم امکان بازیابی دارایی‌ها در صورت از دست دادن عبارات بازیابی و کلیدهای خصوصی است و همچنین در برخی از انتقالات، محدودیت جغرافیایی وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر در مورد این کیف پول پیشنهاد می‌شود از مقاله کیف پول crypto.com بازدید نمائید.

کیف پول Crypto.com

 

کیف پول Coinbase

کیف پول ارز دیجیتال کوین‌بیس دارای رابط کاربری بینظیری است که گزینه بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاران بیت‌کوین است. این کیف پول ارز دیجیتال علاوه بر بیت‌کوین، از بیش از ۴۴,۰۰۰ دارایی دیجیتالی پشتیبانی می‌کند. امنیت آن اما، در مقایسه با سایر کیف‌پول‌های گرم تعریفی ندارد و تنها در تلفن‌های همراه و افزونه کروم قابل اجرا می‌باشد.

کیف پول Coinbase

 

کیف پول Atomic

کیف پول Atomic ار دیگر کیف پول‌های محبوب بازار ارز‌های دیجیتال است که به کاربران اجازه حفظ و نگهداری انواع ارز‌های دیجیتال را می‌دهد، این کیف پول در نسخه‌های تلفن همراه و دسکتاپ در دسترس قرار دارد. با اتمیک ولت شما می‌توانید بیش از ۵۰۰ ارز دیجیتال را نگهداری و مدیریت کنید، همچنین بدون نیاز به صرافی متمرکز می‌توانید ارز خود را با یک ارز دیگر مبادله کنید و این مبادله به صوررت مستقیم و کاملا غیر متمرکز خواهد بود.

رابط کاربری این کیف پول ساده و کاربردی بوده که باعث آسان شدن استفاده از این کیف پول و انجام تراکنش‌های مربوط به آن خواهد شد. می‌توانید با استیک کردن دارایی‌های خود در این کیف پول درآمد کسب کنید و سود قابل توجهی را نسبت به دارایی خود در مدت زمان مشخص به دست آورید.

کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ اتومیک

 

ساخت کیف پول ارز دیجیتال

در بالا به معرفی و بررسی تمامی جوانب مربوط به کیف پول‌های ارز دیجیتال پرداختیم، در این قسمت می‌خواهیم به نحوه ساخت کیف پول‌های مختلف ارز دیجیتال اشاره کنیم، با طی کردن این مراحل میتوانید به ساخت کیف پول خودتان بپردازید.

 

انتخاب کیف پول مورد نظر

اولین قدم این است که تحقیقات خود را انجام دهید و نسبت به شرایط خود کیف پول مورد نظر خود را انتخاب کنید، گزینه‌های مختلفی از جمله امنیت، سهولت دسترسی، خدمات مشتری و موارد اینچنینی باید مورد بررسی قرار بگیرد تا بتوانید کیف پول مناسب خود را انتخاب کنید.

در حین تحقیق به یاد داشته باشید که چه نسخه‌هایی از کیف پول را می‌خواهید استفاده کنید، برای مثال برخی از کیف پول‌ها روی دسکتاپ و روی تلفن همراه قابل اجرا می‌باشند اما برخی دیگر ممکن است یکی از گزینه‌ها را به شما ارائه دهند، با اطلاعاتی که در بالا به آن اشاره کرده‌ایم می‌توانید به راحتی به این مرحله بپردازید.

دانلود برنامه کیف پول

پس از انجام تحقیقات و انتخاب کیف پول مورد نظر، حالا وقت دانلود آن رسیده است، به یاد داشته باشید نرم افزار کیف پول مورد نظر را از سایت اصلی یا سایت‌های معتبر دانلود کنید تا نسخه اصلی کیف پول را دانلود کرده باشید، برخی وبسایت‌ها بد افزار کیف پول شما را برای دانلود قرار می‌دهند که همین مسئله می‌تواند باعث هک یا از دست رفتن دارایی شما شود. پس از دانلود از وبسایت اصلی، برنامه را در دستگاه خود نصب کنید.

ایجاد حساب

پس از دانلود و نصب نوبت به ساخت حساب یا ساخت کیف پول می‌رسد، شما باید وارد برنامه شوید و اطلاعات درخواستی را وارد کنید تقریبا اکثر کیف پول‌های ارز دیجیتال نیاز به اطلاعات شخصی ندارند و با طی کردن مراحل ساخت کیف پول، کیف پول شما آماده خواهد بود. به یاد داشته باشید عبارات بازیابی را به درستی پشتیبان گیری کنید و از اشتراک گذاری آن با دیگران خود داری کنید.

انتقال دارایی ها به کیف پول

پس از طی کردن این مراحل کیف پول شما آماده بوده و می‌توانید دارایی‌هایی که می‌خواهید را با اشتراک گذاری کلید عمومی یا همان آدرس کیف پول دریافت کنید و کار خود را با کیف پول خود آغاز کنید، در هنگام دریافت به آدرس‌هایی که ارسال می‌کنید دقت داشته باشید، برای مثال نمی‌توانید برای دریافت ارز اتریوم، آدرس بیت کوین خود را به اشتراک بگذارید، برای دریافت هر ارز، آدرس مربوط به همان ارز را به اشتراک بگذارید.

پیشنهاد می‌شود از مقاله ساخت کیف پول ارز دیجیتال بازدید نمائید تا اطلاعات کاملی در این زمینه کسب کنید.

 

کلام آخر

جواب اینکه کیف پول ارز دیجیتال نیست را می‌توان گفت که همانند یک حساب بانکی است که تنها صاحب حساب امکان کنترل آن را دارد. کارایی کیف‌پول نرم‌افزاری بسیار راحت می‌باشد و این در حالی است که کیف‌پول سخت‌افزاری برای امنیت ساخته شده است.

انتخاب بهترین گزینه کاملاً به خود شخص شما برمی‌گردد. افرادی که قصد سرمایه‌گذاری در حجم زیادی از ارزهای دیجیتال را دارند، کیف‌پول‌های سخت‌افزاری همیشه بهترین گزینه‌ها هستند.

۵/۵ - (۵ امتیاز)

مریم افشار

کارشناس ارشد زبان انگلیسی، مترجم، محقق و مقاله نویس حرفه‌ایِ دنیای ارزهای دیجیتال، یک روزنامه نگار فناوری مالی که از سال 2015 عضو فعال جامعه ارزهای دیجیتال بوده است. او علاقه زیادی به بیت کوین و برنامه های غیرمتمرکز دارد. از سپتامبر 2016، بیش از 500 مقاله در مورد پروتکل های مخربی که امروزه در حال ظهور است، نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

استفاده از هرگونه کلمات غیراخلاقی و توهین به اشخاص ممنوع است. انتشار دیدگاه غیر مرتبط به مطلب، تبلیغاتی، قراردادن اطلاعات شخصی و لینک‌های نامرتبط غیر مجاز است. انتشار تمامی دیدگاه‌ها نیاز به تایید مسئولین سایت دارد. دیدگاهی که از قوانین تخطی کرده باشد تایید نشده وممکن است حساب کاربر نیز مسدود شود. در صورت بروز هرگونه سو استفاده از حقوق مادی و معنوی سایت ارزیدو حق پیگیری قانونی آن را دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا