کپی ترید چیست؟ آشنایی با مفهوم Copy Trade

آیا شما هم قصد ورود به بازار مالی را دارید اما به‌دلیل مشغله زیاد فرصت آموزش و کسب تجربه در این زمینه به وجود نمی‌آید؟ آیا کسی را میشناسید که از این بازار‌ها هزاران دلار سود می‌کند؟ حتما پیش خود به این مسئاله  فکر کرده‌اید که کاش روشی بود که بتوان معاملات، تریدر‌های حرفه را کپی کرد. آیا همچین چیزی وجود دارد؟ بله!

درسال‌های اخیر با گسترش بازار‌های مالی و افزایش علاقه‌مندان به این حوزه، پلتفرم‌هایی ساخته شدند که وظیفه اتصال معامله‌گران حرفه‌ای به افرادی که فقط قصد سرمایه‌گذاری دارند را بر عهده دارند. در این مقاله قصد معرفی این پلتفرم‌ها و مفهوم کپی تریدینگ را داریم.

 

کپی تریدینگ چیست؟

کپی تریدینگ یک روش جامع است که سرمایه‌گذاران تازه‌کار و خرد بتوانند به کپی کردن از معامله‌گران حرفه‌ای بپردازند. در واقع پلتفرم‌هایی برای انجام اینکار ساخته شده تا واسط این ارتباط باشند. در این پلتفرم سرمایه‌گذار می‌تواند برای پیدا کردن بهترین معامله‌گر که از نظر خود روش منطقی و مدیریت سرمایه مناسبی دارد اقدام کند. همچنین معامله‌گر نیز در مقابل خدمتی که ارائه می‌دهد بخشی از سود کپی‌کنندگان را برای خود برمی‌دارد.

معامله‌گران بسیاری با نسبت سود به زیان‌های مختلف در این اکوسیستم‌ها فعالیت می‌کنند، برخی معاملات پر ریسک‌تر اما با امکان سود بیشتر انجام می‌دهند، برخی دیگر محتاطانه و دست به عصا معامله می‌کنند.

این وظیفه سرمایه‌گذار است با صرف وقت و ریز‌بینی معامله‌گر مناسب را انتخاب کند. پس از انتخاب و انجام اتصال، حال سیستم واسط به‌صورت خودکار معاملات تریدر را به سرمایه‌گذار متصل می‌کند. معاملات به‌صورت خودکار کپی شده و سبد‌های سرمایه‌گذاری چیده می‌شوند.

 

کپی تریدینگ
کپی تریدینگ

 

برای استفاده از کپی‌تریدینگ به چه نکات باید توجه کنیم؟

قبل از استفاده از کپی‌تریدینگ بهتر است کمی به مطالعه مفاهیم پایه بازار و نکات مدیریت سرمایه و ریسک بپردازید تا بتوانید از بین معامله‌‎گران آن شخصی که از نظر شما منطقی‌تر است را انتخاب کنید. باید بدانید که شما از معامله‌گری چه میخواهید و چه کسی می‌تواند خواسته شما را برآورده کند.

دنبال معاملات کوتاه مدتی هستید یا بلند مدت؟ به ایجاد سبد سرمایه‌گذاری اعتقاد دارید یا خیر؟ آیا تمایل به استفاده از اهرم دارید؟ اینها سوالاتی هستند که قبل از هرچیز باید از خود بپرسید. پس از یافتن پاسخ‌ها، حال می‌توانید برای پیدا کردن معامله‌گری که با شخصیت سرمایه‌گذاری شما مطابقت دارد اقدام کنید.

 

نحوه توزیع سود در کپی تریدینگ
نحوه توزیع سود در کپی تریدینگ

 

مزایای کپی تریدینگ چیست؟

کپی تریدینگ بهترین روش‌ برای معامله‌گران تازه و همچنین افرادی که فرصت آموزش و کسب تجربه در این بازار را ندارند است. در این روش تمامی سختی‌های بازار مالی و معامله‌گری بر دوش تریدر است و شما فقط وظیفه در اختیار گذاشتن سرمایه و اتصال به معامله‌گر را بر عهده دارید.

در سیستم کپی تریدینگ، تریدر و کپی‌کننده هر دو منافع یکسانی دارند، معامله‌گر قبل از هرچیز معامله را برای خود و با سرمایه‌ خود انجام می‌دهد، پس می‌توان تا حد بالایی از استراتژی‌های معاملاتی اطمینان حاصل کرد.

معامله‌گر قطعا بخشی از سود کپی‌کننده‌ها را برای خود برمی‌دارد که یک معامله برد-برد برای  تریدر و کپی‌کننده است.

 

اشتراک‌گذاری‌ معاملات
اشتراک‌گذاری‌ معاملات

 

معایب کپی تریدینگ

این سازوکار در کنار نکات مثبت خود قطعا معایبی هم دارد. یکی از معایب آن ریسک بالا انجام اینکار است. کپی تریدینگ در کنار سود سازی می‌تواند موجب ضرر نیز بشود.

برخی ممکن است در انتخاب معامله‌گر مناسب اشتباه کنند. در این شرایط تنها با یک نوسان احتمالی بازار یا تغییر روند، ممکن است تمام دارایی شما از بین برود. ممکن است شخصی از سرمایه کمی برخوردار باشد اما معامله‌گر تصمیم بگیرد در یک معامله از اهرم بالا استفاده کند، از همین رو دارایی سرمایه‌گذار خرد در معرض خطر بزرگی قرار می‌گیرد.

هزینه استفاده از پلتفرم و سود معامله‌گر نیز از نکات قابل توجه است که به صرفه بودن آن قبل از انجام کپی‌تریدینگ باید بررسی شود.

 

معرفی چند پلتفرم‌ برای کپی تریدینگ

حال پس از معرفی کامل مفهوم کپی‌تریدینگ، مزایا و معایب آن نوبت به آن رسیده تا چند عدد از پلتفرم‌های مطرح اینکار را معرفی کنیم. مجموعه ارزیدو از اعتبار این پلتفرم‌ها اطمینان ندارد و مسئولیت استفاده از آنها بر عهده شخص است.

 

۳Commas تری‌کاماز

تری کارماز یکی از پلتفرم‌های مخصوص کپی‌تریدینگ است که امکانات جالبی از جمله ربات‌های معامله‌گر را در خود جای داده است.

این پلتفرم قابلیت متصل شدن به صرافی‌هایی مانند بایننس، کراکن، بیتفینکس، بیترکس و برخی صرافی‌های مطرح دیگر را دارد. این قابلیت بسیار کلیدی است زیاد علاوه امکانات پلتفرم کپی‌تریدینگ از امکانات صرافی مورد نظر خود نیز می‌توانید استفاده کنید.

دارایی‌ها در این پلتفرم نگهداشته نمی‌شوند و ربات‌های آن امکان برداشت ندارند. تنها از طریق API می‌توانند معاملات خود را به صورت خودکار در اکانت‌های دیگران کپی کنند.

استفاده از این پلتفرم نیازمند خرید حق اشتراک ماهانه است که نسبت به‌کاربری مقدار سرمایه کاربران به ۳ سطح تقسیم بندی شده است.

  • تعرفه مبتدی (Starter): ماهانه ۱۴٫۵۰ دلار
  • تعرفه حرفه‌ای (Pro): ماهانه ۴۹٫۹۰ دلار
  • تعرفه پیشرفته (Advanced): ماهانه ۲۴٫۵۰ دلار

 

شریمپی  Shrimpy

یک پلتفرم مدیریت دارایی، تشکیل سبد سرمایه‌گذاری و همینطور کپی تریدینگ است که در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این پلتفرم علاوه بر امکانات خود به صرافی‌های معتبری مانند: بایننس، کوین بیس‌پرو، بیتفینکس، هوبی گلوبال و چندین صرافی مطرح دیگر متصل می‌شود.

همچنین استفاده از پلتفرم نیازمند پرداخت حق اشتراک ماهانه است که مانند مورد قبلی به ۳ سطح مختلف تقسیم بندی شده است.

  • مبتدی (Starter): ماهیانه ۱۹ دلار
  • حرفه‌ای (Pro): ماهیانه ۷۹ دلار
  • شرکت‌ها و سازمان‌ها (Enterprise): ماهیانه ۲۲۹ دلار

 

کلام آخر

کپی‌تریدینگ مفهومی است که اخیرا بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با کمک این ویژکی حتی کسانی که درکی از بازار مالی ندارند، می‌توانند از فواید آن استفاده کرده و به کسب سود بپردازند. هرچند به خرج‌دادن نهایت دقت برای استفاده از این پلتفرم‌ها و انتخاب تریدر مناسب بسیار حائز اهمیت است. حتی برای استفاده از این پلتفرم‌ها نیز باید جوانب مدیریت سرمایه را رعایت کرده تا در صورت وقوع ضرر آسیبی به کل سرمایه ما وارد نشود.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

استفاده از هرگونه کلمات غیراخلاقی و توهین به اشخاص ممنوع است. انتشار دیدگاه غیر مرتبط به مطلب، تبلیغاتی، قراردادن اطلاعات شخصی و لینک‌های نامرتبط غیر مجاز است. انتشار تمامی دیدگاه‌ها نیاز به تایید مسئولین سایت دارد. دیدگاهی که از قوانین تخطی کرده باشد تایید نشده وممکن است حساب کاربر نیز مسدود شود. در صورت بروز هرگونه سو استفاده از حقوق مادی و معنوی سایت ارزیدو حق پیگیری قانونی آن را دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا