متوسط

دامیننس بیت کوین و نحوه استفاده از BTC.D، ویدیو

تاکنون در مورد دامیننس بیت کوین شنیده‌اید؟ می‌دانستید بسیاری از تحلیل‌گران از دامیننس بیت کوین برای تحلیل خود استفاده می‌کند؟ حال دامیننس بیت کوین به چه معناست؟ از صعود یا نزول آن چه برداشتی می‌توان کرد؟ آیا تحلیل دامیننس بیت کوین می‌تواند در بازار تاثیر گذار باشد؟ برای پیدا کردن پاسخ این سوال‌ها تا پایان مقاله همراه ما باشید.

 

دامیننس بیت کوین چیست؟

دامیننس بیت کوین به معنی درصد مالکیت بیت کوین نسبت به کل بازار است! در واقع دامیننس یعنی چقدر از حجم کل بازار را بیت کوین به خود اختصاص داده است. وقتی دامیننس به‌عنوان مثال عدد ۴۰% را نشان می‌دهد یعنی ۶۰ درصد از حجم کل بازار را تمامی آلتکوین‌ها و ۴۰ درصد دیگر را بیت کوین به خود اختصاص داده است.

صعود دامیننس به معنی ضعیف شدن آلتکوین‌ها و قدرت گرفتن بیت کوین در بازار است (حتی اگر صعود دامیننس با ریزش کل بازار همراه باشد). همچنین نزول دامیننس به معنی کم شدن سلطه بیت کوین بر بازار و قدرت گرفتن آلتکوین‌ها است.

در گذشته که تعداد آلتکوین‌ها از انگشتان دست کمتر بود، بیت کوین سهمی در حدود ۹۵ درصد بازار را به خود اختصاص داده بود. اما با گذشت زمان و رشد و محبوبیت آلتکوین‌ها شاخص دامیننس به‌طورکلی در یک روند نزولی تاریخی قرار دارد. با وجود پروژه‌های قدرتمندی مانند اتریوم، بایننس کوین و افزایش حجم تتر، می‌توان گفت دیگر هیچگاه سلطه بیت کوین بر بازار به اعداد ۹۰ درصد نخواهد رسید.

نمادی از دامیننس بیت کوین
نمادی از دامیننس بیت کوین

 

چگونه از نمودار دامیننس بیت کوین در تحلیل‌ها استفاده کنیم؟

به‌طورکلی از نمودار دامیننس برای تشخیص فصل آلتکوین‌ها استفاده می‌شود. معمولا فصل آلتکوین‌ها زمانی اتفاق میوفتد که بیت کوین یک چرخه صعودی را تجربه کند و پس از آن با کاهش دامیننس خود پول را وارد آلتکوین‌ها و رشد آنها می‌کند. برای پیدا کردن زمان دقیق‌تر این دوره می‌توان از نمودار بیت کوین دامیننس استفاده کرد. همچنین برای تشخیص پایان آلت سیزن نیز دامیننس می‌تواند مفید باشد.

عموما سیگنال‌های دامیننس به شرح زیر است.

چارت دامیننس چارت قیمت سیگنال
دامیننس صعودی قیمت صعودی خرید و رشد بیت کوین
دامیننس صعودی قیمت نزولی ریزش بازار، سیگنال فروش آلتکوین‌ها
دامیننس نزولی قیمت صعودی فصل آلتکوین‌ها، سیگنال خرید آلتکوین
دامیننس نزولی قیمت نزولی سیگنال فروش بیت کوین

عموما ریزش‌‍‌های بازار (مخصوصا اصلاح‌های بازار صعودی)، با رشد دامیننس همراه خواهد شد. دلیل آن ریزش بیشتر آلتکوین‌ها نسبت به بیت کوین است. پس زمان‌هایی که دامیننس به سطوح حمایت کلیدی خود نزدیک می‌شود بسیار باید محتاطانه عمل کرد.

 

آیا شاخص دامیننس بیت کوین قابل اتکا است؟

به تنهایی خیر! تقریبا می‌توان گفت هیچ فاکتور تحلیلی به تنهایی معتبر و قابل اتکا نیست! یک تحلیل جامع باید جوانت مختلف بازار در بر بگیرد. اما به‌طور کلی شاخص دامیننس بیت کوین یکی از فاکتور‌های مهم و نمودار‌هایی است که همواره باید تحت نظر داشته باشید. تحلیل دامیننس در کنار تحلیل نمودار بیت کوین و بررسی عوامل فاندامنتالی می‌تواند به اعتبار تحلیل بی افزاید.

Btc.d.pic
Btc.d.pic

 

نحوه دسترسی به نمودار دامیننس بیت کوین

برای پیدا کردن نمودار دامیننس بیت کوین تنها کافیست وارد سایت تریدینگ ویو (Tradingview.com) شده و عبارت BTC.D را سرچ کنید. اکنون می‌توانید نمودار را باز کرده و با استفاده از تحلیل تکنیکال سطوح کلیدی و روند احتمالی آن را پیدا کنید.

  • برای تحلیل دامیننس  بهتر است از تایم‌ فریم‌های بالا مانند روزانه استفاده کنید. نوسانات جزئی دامیننس اهمیت کمتری دارد.
چارت دامیننس بیت کوین
چارت دامیننس بیت کوین

 

کلام آخر

در این مقاله به تعریف مفهوم بیت کوین دامیننس یا میزان سلطه بیت کوین پرداختیم. همچنین توضیح دادیم که چگونه می‌توان از این نمودار در تحلیل‌های خود استفاده کرد. چارت دامیننس یکی از مهم‌ترین عوامل تحلیلی است که همواره باید زیر نظر یک تحلیلگر باشد. با تمام اهمیت بالایی که نمودار دامیننس دارد، استفاده تنها از آن هم نمی‌تواند کارساز باشد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

استفاده از هرگونه کلمات غیراخلاقی و توهین به اشخاص ممنوع است. انتشار دیدگاه غیر مرتبط به مطلب، تبلیغاتی، قراردادن اطلاعات شخصی و لینک‌های نامرتبط غیر مجاز است. انتشار تمامی دیدگاه‌ها نیاز به تایید مسئولین سایت دارد. دیدگاهی که از قوانین تخطی کرده باشد تایید نشده وممکن است حساب کاربر نیز مسدود شود. در صورت بروز هرگونه سو استفاده از حقوق مادی و معنوی سایت ارزیدو حق پیگیری قانونی آن را دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا