درباره سقوط بانک مدیچی چه می‌دانید؟

در میان هرج و مرج بانکی قرن بیست و یکم، برخی به بیش از ۶۰۰ سال پیش، به بانک Medici، یکی از قدرتمندترین بانک‌های زمان خود نگاه می‌کنند. این بانک تجارت خود را تأسیس کرد و در دوران اوج خود به یکی از معتبرترین بانک‌ها در اروپا تبدیل شد و خانواده بانکداران برجسته ایتالیایی اولین پذیرندگان بانکداری با ذخایر کسری بودند، رویه‌ای که مشتریان بانک مدیچی از آن بی‌اطلاع بودند و در نهایت منجر به شکست موسسه بانکی شد. 

 

چگونه شکست بانک مدیسی هنوز به شیوه‌های بانکداری مدرن امروزی بسیار مرتبط است

سقوط سه بانک بزرگ در اواسط مارس ۲۰۲۳ باعث شده است که مردم ریسک‌های بانکداری ذخیره کسری را مورد بررسی قرار دهند. عمل بانکداری ذخایر کسری اساساً زمانی است که یک مؤسسه مالی تنها کسری از سپرده‌ها را در بانک نگه می‌دارد و وجوه باقی مانده برای وام دادن یا سرمایه‌گذاری به منظور کسب بازده استفاده می‌شود. یکی از اولین نمونه‌های شناخته شده بانکداری ذخایر کسری، بانک مدیچی بود که در سال ۱۳۹۷ توسط جیووانی دی بیچی دی مدیچی در فلورانس ایتالیا تأسیس شد.

 

در پنج سال اول فعالیت، بانک مدیسی به سرعت رشد کرد و قبل از نابودی موسسه مالی، شعبه‌هایی را در سراسر اروپای غربی تأسیس کرد. مشابه بانکداران در اوایل قرن بیستم مانند جی‌پی مورگان، جیکوب شیف، پل واربورگ و جورج اف بیکر، اعضای مدیچی بسیار قدرتمند بودند. بانک مدیچی به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های تجاری در دوران رنسانس شناخته می‌شد، اما در نهایت پس از نزدیک به ۱۰۰ سال فعالیت شکست خورد.

امیر مشایی

امیر که دانشجوی فناوری اطلاعات بود، با بیت کوین در سال 2011 آشنا شد و از آن زمان تا کنون هم یک مبشر کریپتو بوده است و هم یک تریدر بازار ارزهای دیجیتال. علایق او در امنیت بیت کوین، سیستم‌های منبع باز، اثرات شبکه و تقاطع بین اقتصاد و کریپتو نهفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

استفاده از هرگونه کلمات غیراخلاقی و توهین به اشخاص ممنوع است. انتشار دیدگاه غیر مرتبط به مطلب، تبلیغاتی، قراردادن اطلاعات شخصی و لینک‌های نامرتبط غیر مجاز است. انتشار تمامی دیدگاه‌ها نیاز به تایید مسئولین سایت دارد. دیدگاهی که از قوانین تخطی کرده باشد تایید نشده وممکن است حساب کاربر نیز مسدود شود. در صورت بروز هرگونه سو استفاده از حقوق مادی و معنوی سایت ارزیدو حق پیگیری قانونی آن را دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا