۴ مورد از برترین پروژه‌های وام دهی ارز دیجیتال

تا به حال در مورد وام‌ ‌دهی ارز‌های دیجیتال چیزی شنیده‌اید؟ می‌دانستید در اکوسیستم‌های غیرمتمرکز می‌توانید رمز ارز خود را وثیقه کرده و به نسبت آن وام دریافت کنید؟ همچنین می‌توانید با تامین نقدینگی استخر‌های وام‌ دهی به کسب سود بپردازید! پروتکل‌های وام‌ دهی یکی از بهترین خدمات بلاکچینی هستند که در اکوسیستم کاملی به‌نام دیفای (امور مالی غیرمتمرکز) جای گرفتند، اگر شما هم به این موضوع علاقه‌ دارید و می‌خواهید با پلتفرم‌های وام دهی معتبر آشنا شوید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 

چند نکته مهم در مورد وام گرفتن ارز دیجیتال

در این مقاله قصد نداریم که در مورد نحوه استفاده از این پلتفرم‌ها، مزایا و معایت آنها صحبت کنیم. اما از آنجایی که ممکن است، اما لازم دانستیم که یک توضیح مختصر در این مورد و ریسک‌ها و هزینه‌های جانبی آن ارائه دهیم.

برای گرفتن وام هم می‌توان از پروتکل‌های غیرمتمرکز دیفای استفاده کرد هم از برخی صرافی‌های متمرکز مانند بایننس و کوکوین. هر دو نیازمند وثیقه‌گذاری هستند، اما از آنجایی که دنیای فناوری در حال گذار به‌‌سوی غیرمتمرکز شدن است، همواره استفاده از پروتکل‌های متمرکز بیشتر توصیه می‌شود.

نکته بعدی، وام گرفتن یک امر بدون ریسک نیست! نوسانات بازار می‌تواند در ارزش وثیقه‌ای که کاربر در پرتکل قفل کرده اثر بگذارد و حتی آن را لیکویید کند.

تصور کنید شما یک واحد کامل به ارزش ۱۰۰۰ دلار وثیقه کرده و به ازای آن ۵۰۰ دلار وام دریافت می‌کنید، چندی بعد بازار ۵۰ کاهش می‌یابد و ارزش وثیقه شما با وامی که گرفته‌اید برابر می‌شود. برابری وثیقه با وام خلاف مقررات پرتکل‌های وام‌دهی هستند. حال سیستم به ‌صورت خودکار وثیقه شما را لیکویید کرده و در بازار آزاد به فروش می‌رساند تا دوباره نقدینگی پروتکل را تامین کند. در این صورت شما متحمل ضرر خواهید شد.

همچنین از هزینه کارمزد‌های شبکه نمی‌توان گذشت. هم‌اکنون بهترین، معتبر‌ترین پلتفرم‌های وام دهی در شبکه اتریوم حضور دارند. شبکه اتریوم نیز به کارمزد‌های بالای آن مشهور است. پس قبلا تصمیم به گرفتن وام از شبکه اتریوم حتما کارمزد تراکنش‌های آن را حساب کرده و در صورت مقرون به صرفه بودن اقدام کنید.

 

معرفی پلتفرم‌های برتر وام دهی

همانطور که گفتیم اغلب این پلتفرم‌ها در شبکه اتریوم فعال هستند، شبکه‌های دیگر نیز قطعا پروتکل‌هایی برای وام دهی ایجاد کرده‌اند اما همچنان اتریوم معتبر‌ترین پروژه‌های دیفای را در خود جای داده است.

 

میکر دائو (MakerDAO)

پروتکل میکر، اولین پروتکل وام دهی ساخته شده در شبکه اتریوم بود. این پروتکل علاوه بر وام‌دهی یک استیبل کوین الگوریتمی به‌نام DAI ایجاد کرد که هم‌اکنون معتبر‌ترین استیبل کوین غیرمتمرکز بازار است. سیستم میکر جوری طراحی شده بود که علاوه بر وام دهی به گسترش استیبل کوین خود نیز کمک کند.

سازوکار شبکه به این صورت است که از وثیقه جمع شده از طرف کاربران پشتوانه‌ای می‌سازد برای چاپ یا ضرب توکن DAI در نتیجه هرچه کاربران پروتکل بیشتر شود، وثیقه بیشتر و توکن DAI بیشتری به چرخه وارد خواهد شد. ایده‌ای بی‌نهایت خلاقانه و کاربردی که میکر را به یکی از بهترین پروتکل‌های دیفای تبدیل کرده است.

 میکر دائو (MakerDAO)

 

کامپاند Compound

کامپاند، یکی دیگر از قدیمی‌ترین پروژه‌های وام ‌‎دهی در شبکه اتریوم است. این پروتکل که به‌صورت تخصصی در زمینه وام‌ دهی کارمی‌کند تاکنون موفق به تثبیت جایگاه خود در بازار شده است. این پروژه از رمز‌ ارز‌هایی مانند  USDC،ETH،Dai،Usdt و چندین توکن دیگر پشتیبانی می‌کند. 

همچنین کاربران می‌توانند به‌عنوان وام دهنده یا تامین‌کننده نقدینگی دارایی خود راه به شبکه وارد کنند و به کسب سود منفعل (Passive Income) بپردازند. متأسفانه کامپاند نیز به‌دلیل فعالیت در شبکه اتریوم از کارمزد‌های بالای این شبکه رنج می‌برد.

کامپاند Compound
کامپاند Compound

 

آوه Aave

پروتکل آوه از دیگر پروژه‌های وام دهی در شبکه اتریوم است. هرچند آوه خود را محدود نکرده و در زمینه‌های دیگر نیز فعالیت خود را گسترش داده است. ارز آوه با حجم نقدینگی بالا و نرخ بهره مناسب یکی از پروتکل‌های محبوب در زمینه وام دهی است. این پروژه نیز از چندین رمز ارز مطرح مانند USD, USDC, ETH, DAI و دیگر رمز‌ارز‌ها پشتیبانی می‌کند. برای آشنایی با نرخ بهره و اطلاعات تکمیلی بیشتر از سایت پلتفرم دیدن کنید.

آوه Aave

 

ونوس Venus

ونوس یک پروتکل وام‌ دهی در شبکه بایننس اسمارت چین است. شبکه‌ای که از نظر سرعت و کارمزد تراکنش‌ها بسیار بهتر از اتریوم عملکرده است. ونوس از نظر کاربرد مانند دیگر پروژه‌های اتریومی است. تمامی سازوکار این پروتکل با قرار‌‎داد هوشمند بوده و دست هیچ واسطه‌ای در کار نیست.

ونوس را می‌توان پرچم پروتکل‌های وام دهی شبکه بایننس دانست، پروژه‌ای چیزی از رقبای اتریومی خود کم نداشته و در حال رقابت با آنهاست. برای استفاده از این پلتفرم باید توکن‌های بومی شبکه بایننس مانند BNB و تتر بایننسی (BEP-20) استفاده کرد.

ونوس از حجم نقدینگی بالایی برخوردار است و رابط کاربری جذابی دارد، قطعا برای استفاده از مبالغ پایین، ونوس بهترین انتخاب است.

ونوس Venus

 

کلام آخر

در این مقاله به معرفی چند پروتکل مطرح وام دهی پرداختیم. پروتکل‌های وام دهی یکی از اساسی‌ترین خدمات فناوری بلاکچین هستند. قطعا توضیح جزئی‌تر و نحوه استفاده از پلتفرم‌ها، هرکدام نیازمند مقاله‌ای جداگانه است. در صورت علاقه‌مندی به هرکدام از این پروژه‌ها می‌توانید از سایت‌ آنها دیدن کرده و در موردشان مطالعه کنید. حتما قبل از اینکه اقدام به گرفتن وام کنید اوضاع بازار را بررسی کنید و از ریسک‌های آن مطلع شوید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

استفاده از هرگونه کلمات غیراخلاقی و توهین به اشخاص ممنوع است. انتشار دیدگاه غیر مرتبط به مطلب، تبلیغاتی، قراردادن اطلاعات شخصی و لینک‌های نامرتبط غیر مجاز است. انتشار تمامی دیدگاه‌ها نیاز به تایید مسئولین سایت دارد. دیدگاهی که از قوانین تخطی کرده باشد تایید نشده وممکن است حساب کاربر نیز مسدود شود. در صورت بروز هرگونه سو استفاده از حقوق مادی و معنوی سایت ارزیدو حق پیگیری قانونی آن را دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا