اندیکاتورها
از اندیکاتورها برای تشخیص روند بازار توسط معامله گران استفاده می شود. شما با شناخت اندیکاتور ها و نحوه استفاده از آنها می توانید استراتژی هایی برای تحلیل بهتر بازار داشته باشید. آموزش تمامی اندیکاتور های کاربردی و مهم برای معامله ارزهای دیجیتال در این لیست توسط تحلیل گران ارزیدو آمده است.
-
اندیکاتور MFI یا شاخص جریان پول + آموزش ویدیویی
اندیکاتور MFI یا شاخص جریان پول یک شاخص حرکتی است که جریان پول به داخل و خارج از یک ارز یا دارایی را در یک دوره زمانی مشخص اندازه گیری میکند. این شاخص به شاخص قدرت نسبی (RSI) مربوط میشود؛ اما حجم را در خود جای میدهد، در حالی که RSI فقط قیمت را در نظر میگیرد. MFI با جمع آوری مقادیر جریان پول مثبت و منفی محاسبه میشود؛ سپس نسبت پول ایجاد میشود. سپس نسبت پول به شکل نوسانگر MFI نرمال میشود. اندیکاتور MFI چیست؟ شاخص جریان پول (MFI) جریان پول به داخل و خارج از یک ابزار…
-
اندیکاتور OBV چیست؟ آموزش کامل همراه با ویدیو
اندیکاتور OBV یا اندیکاتور حجم در تعادل، فشار خرید و فروش را به عنوان یک شاخص تجمعی اندازهگیری میکند و در روزهای افزایشی حجم را اضافه میکند و در روزهای کاهشی آن را کم میکند. OBV توسط جو گرانویل توسعه داده شد و در سال ۱۹۶۳ در کتاب کلید جدید گرانویل برای سود بازار سهام معرفی شد. این یکی از اولین شاخصهایی بود که جریان حجمی مثبت و منفی را اندازه گیری کرد. نمودارها میتوانند برای پیش بینی تغییرات قیمت به دنبال واگرایی بین OBV و قیمت باشند یا از OBV برای تایید روند قیمت استفاده کنند. اندیکاتور OBV…
-
اندیکاتور مومنتوم یا شاخص حرکت + آموزش ویدیویی
اندیکاتور مومنتوم یک اندیکاتور فنی است که جهت روند را نشان میدهد و با مقایسه مقادیر فعلی و گذشته، سرعت نوسان قیمت را اندازه گیری میکند. این یکی از شاخصهای پیشرو است که نرخ تغییر ارز را اندازهگیری میکند. اندیکاتور Momentum معمولا به صورت هماهنگ با سایر اندیکاتورها استفاده میشود. اندیکاتور مومنتوم چیست؟ اندیکاتور مومنتوم ابزاری است که معاملهگران برای درک بهتری از سرعت یا نرخ تغییر قیمت ارز استفاده میکنند. اندیکاتور Momentum به بهترین وجه با سایر اندیکاتورها و ابزارها استفاده میشوند؛ چون آنها برای شناسایی جهت حرکت کار نمیکنند؛ بلکه تنها بازه زمانی است که تغییر قیمت…
-
اندیکاتور ADX، آموزش کامل همراه با ویدیو
اندیکاتورها از ابزارهای کاربردی در تحلیل تکنیکال هستند. معمولا از آنها برای شناسایی قدرت روند و نقاط برگشت بازار استفاده میشود. اندیکاتور ADX که مخفف کلمه (Average Directional movement index) است، یکی از کاربردیترین اندیکاتورها برای تشخیص ضعف یا قدرت در روند بازار است. ساخته Welles Wilder از ۴ عنصر کلیدی تشکیل شده که به توضیح آنها خواهیم پرداخت. اندیکاتور ADX چگونه کار میکند؟ این اندیکاتور از ۴ عنصر کلیدی تشکیل شده که جهت و نحوه قرارگیری آنها هرکدام معنا و مفهوم خاص خود را دارند. این عناصر عبارتند از +DI : اندیکاتور جهت دار مثبت (positive directional indicator) -DI :…
-
اندیکاتور ATR، آموزش کامل همراه با ویدیو
اگر در یک جمله بخواهیم مهمترین عامل معاملهگری را بیان کنیم، میتوان گفت رعایت حدضرر و حدسود، مهمترین عامل معاملهگری است. تنها با رعایت حد ضرر است که میتوان در بازار دوام آورد. ماندگاری در بازار یکی از مهمترین چیزهایی است که یک تحلیلگر باید به آن برسد. بازارهای مالی همواره در تلاش برای بیرون کردن تازه کاران و افرادی هستند که اصول معاملهگری را رعایت نمیکند. رعایت حد ضرر به این معنی است که معاملهگر تعداد بیشتری حق معاملهکردن دارد. حتی اگر بازار بر اساس تحلیل ما پیش نرود حد ضرر میتواند باعث نجات سرمایه ما از ضرر سنگین…
-
اندیکاتور ایچیموکو (Ichimoku)، همراه با ویدیو
اندیکاتور ایچیموکو یکی از کاملترین اندیکاتورهای تحلیلبازار است. ایچیموکو نه تنها اندیکاتور بلکه یک سیستم معاملاتی کامل است! این سیستم معاملاتی که توسط یک تحلیلگر ژاپنی ساخته شده، در لغت به معنی نگاهی اجمالی به بازار است. دقیقا همانند نام خود تنها با یک نگاه به ابزار ایچیموکو میتوانید وضعیت فعلی بازار، روند و سطوح حمایتی و مقاومتی مهم آن را متوجه شوید. اگر به دانش ایچیموکو و نحوه تحلیل بازار توسط این ابزار قدرتمند علاقه دارید، در این مقاله به توضیح مفاهیم پایه ایچیموکو خواهیم پرداخت. اجزای تشکیل دهنده ایچیموکو ایچیموکو چگونه کار میکند؟ صحبت در مورد…
-
تفاوت MA با EMA – کدام بهتر است؟ + ویدیو
تفاوت MA با EMA در نوع رفتار آنها است. میانگین متحرک ساده MA و میانگین متحرک نمایی EMA هر دو از اندیکاتورهای روندی در چارت هستند که اطلاعات و سیگنالهایی را در اختیار ما قرار میدهند. اما در این مقاله قصد داریم به یکی از متداولترین سوالات معاملهگران تازه کار، مبنی بر تفاوت MA با EMA یعنی تفاوت دو نوع مهم میانگین متحرک ساده و نمایی بپردازیم. میانگین متحرک نمایی (EMA) چیست؟ میانگین متحرک نمایی (EMA) نوعی میانگین متحرک (MA) است که وزن و اهمیت بیشتری را بر روی جدیدترین نقاط داده قرار میدهد. میانگین متحرک نمایی به عنوان…
-
اندیکاتور باند بولینگر (Bollinger Bands)، آموزش ویدیویی
اندیکاتور باند بولینگر یا Bollinger Bands اختراع تحلیلگر مشهور جان بولینگر است که به نام خود آن را نام گذاری کرد. بولینگر باند ابزاری برای پیشبینی محدوده نوسانات بازار است. این اندیکاتور متشکل از ۳ باند که خط وسط آن یک مووینگ اوریج ساده ۲۰ دورهای و ۲ خط انحراف معیار که بالا و پایین آن را تشکیل دادهاند. بولینگ باند نیز مانند تمامی اندیکاتورهای دیگر، قابلیت شخصی سازی و تغییر دوره محاسبات را دارد. در این مقاله قصد داریم، فارق از اینکه محاسبات ریاضی باند بولینگر چگونه انجام میشود، به معرفی کاربردی و نحوه استفاده از آن برای تحلیل…
-
اندیکاتور EMA یا میانگین متحرک نمایی، آموزش ویدیویی
اندیکاتور EMA یا Exponential Moving Average در واقع میانگین متحرک نمایی است که میتواند سطح حمایت، مقاومت و جهت بازار را نشان دهد. میانگین متحرکها میتوانند، روی چارت اصلی قیمت افتاده و جزو دسته اندیکاتورها به حساب میآیند. مووینگ اوریج یک اندیکاتور روندی است؛ یعنی با بالا و پایین شدن قیمت جا به جا میشود. میانگین متحرک نمایی (EMA) چیست؟ میانگین متحرک نمایی (EMA) نوعی میانگین متحرک (MA) است که وزن و اهمیت بیشتری را بر روی جدیدترین نقاط داده قرار میدهد. میانگین متحرک نمایی به عنوان میانگین متحرک وزندار نمایی نیز نامیده میشود. میانگین متحرک موزون نمایی نسبت…
-
اسیلاتور CCI، آموزش کامل همراه با ویدیو
اسیلاتور CCI، یکی از مهمترین ابزارها برای بررسی شتاب بازار و نواحی امکان تغییر روند است. اسیلاتور CCI شکل اختصاری از عبارت Commodity Channel Indicator به معنی شاخص کانال کالا است. اسیلاتورها ابزاری برای تشخیص قدرت روند و مناطق خرید و فروش افراطی در بازار هستند که معمولا بین دو محدوده بیشینه و کمینه درحال نوسان هستند. در ادامه به بررسی دقیقتر این اسیلاتور خواهیم پرداخت. چگونه از اندیکاتور CCI استفاده کنیم؟ اسیلاتور CCI از نظر کاربرد بسیار شبیه به دیگر اسیلاتورها است. این ابزار نیز با صعود خود نشان از افزایش مومنتوم صعودی در بازار میدهد و نزول آن نشان…
-
اسیلاتور استوکاستیک (Stochastic)، آموزش ویدیویی
اسیلاتور استوکاستیک (Stochastic) شکلی دیگر از ابزارهای معاملهگری و تحلیل بازار است. استوکاستیک توسط دکتر لین در دهه ۱۹۵۰ میلادی طراحی و ساخته شد. هدف اصلی این اسیلاتور بررسی قدرت (مومنتوم) بازار است. استوکاستیک برعکس دیگر اسیلاتورها معادلات ریاضی بسیار سادهای دارد. به این صورت که بالاترین و پایینترین قیمت ۱۴ دوره اخیر (بسته به دوره انتخابی تحلیلگر) را پیدا کرده و جایگاه کنونی قیمت نسبت به آن را میسنجد. اندیکاتور Stochastic چگونه کار میکند؟ استوکاستیک همواره در حال نوسان بین دو محدوده ۰ و ۱۰۰ است. دو سطح کلیدی ۲۰ و ۸۰ بهعنوان محدودههای اشباع خرید و فروش…
-
اندیکاتور MACD، آموزش کامل همراه با ویدیو
اندیکاتور MACD، یکی از پرکاربردترین اندیکاتورها در زمینه تحلیل تکنیکال برای فعالان بازارهای مالی است. اندیکاتوری که مهمترین اطلاعات بازار مانند قدرت نسبی، امکان تغییر روند و شتاب حرکت را به تحلیلگر نشان میدهد. هرچند استفاده تنها از یک اندیکاتور یا بررسی یک عامل هیچگاه کمکی به معاملهگر نمیکند، اما با اضافه کردن مکدی به سیستم تحلیلی خود، قطعا تفاوت چشمگیر آن را در معاملات احساس خواهید کرد. مکدی که در واقع در دسته اسیلاتورها دسته بندی میشود، مخفف عبارت Moving average convergence divergence است. ترجمه این عبارت به معنی همگرایی و واگرایی میانگین متحرک است. این اسیلاتور متشکل از…
-
اندیکاتور RSI، آموزش کامل همراه با ویدیو
اندیکاتور RSI که در دسته اسیلاتورها قرار میگیرد، جزو پرکاربردترین اندیکاتورها در بین معاملهگران است. Relative Streangth Index که به اختصار RSI کفته میشود نشانگر قدرت نسبی بازار و محدوده اشباع خرید و فروش در معاملات است. این اندیکاتور بهطور معمول با دوره تناوت ۱۴ استفاده میشود و همواره در حال نوسان بین دو محدوده ۰ و ۱۰۰ است. اگر چه محدودههای کلیدی آن را ۳۰، ۷۰ و ۵۰ در نظر میگیرند. چگونه از RSI استفاده کنیم؟ اندیکاتور RSI دارای دو سطح کلیدی ۷۰ و ۳۰ است که عبور نوسانگر از این دو محدوده نشانگر هیجانات و معاملات افراطی…
- 1
- 2