تحلیل تکنیکال چیست؟ ۰ تا ۱۰۰ تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال یکی از انواع تحلیل ها در بازارهای مالی است. بازار ارزهای دیجیتال همواره با نوسانات زیادی همراه است؛ پس لزوم استراتژی معاملاتی برای مدیریت معاملات، یکی از نکات مهم سرمایه گذاران محسوب میشود. بسیاری از معامله گران رمزارز برای ایجاد استراتژی های خود به تحلیل تکنیکال روی می آورند.

این نوع تحلیل به شما بینش روشن تری در مورد حرکات گذشته ارزهای دیجیتال داده و به شما در پیش بینی آینده قیمتی کمک می کند. با توجه به اهمیت موضوع، در این مقاله به بررسی و تعریف تحلیل تکنیکال و کاربردهای آن می پردازیم.

 

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال ابزاری کلیدی بسیاری از معامله‌ گران ارزهای دیجیتال است که به آن‌ها کمک می‌ کند تا از نوسانات و جریان‌های بازار آگاه شوند. اما تحلیل تکنیکال قطعی نیست. در واقع تحلیل تکنیکال به شما نمی گوید که قرار است، چه اتفاقی رخ دهد؛ بلکه با توجه به اطلاعات تاریخی که از طریق مطالعه نمودارها تجزیه و تحلیل می شود، به ما می گوید که چه اتفاقی ممکن است، رخ دهد.

برای این که بفهمید چگونه از تحلیل تکنیکال در معاملات ارزهای دیجیتال خود استفاده کنید، باید از معنای آن آگاه باشید. تحلیل فنی شامل استفاده از داده های دنیای واقعی برای پیش بینی آینده بازار است. این شامل بررسی آمار گذشته ارزهای دیجیتال، از جمله عواملی مانند حجم و حرکت است.

تحلیل تکنیکال به الگوها و ابزارهای نمودار تحلیلی نگاه می کند، تا نقاط قوت و ضعف کریپتو را ببیند و آنها را برای الگوهای آینده آن در ذهن نگه دارد. معامله گران دارایی های سنتی تر، از جمله سهام، کالاها، ارزها و فارکس نیز از تحلیل تکنیکال استفاده می کنند. فرآیند استفاده از تحلیل تکنیکال بر روی هر یک از این دارایی ها به طرز باور نکردنی شبیه به استفاده از آن در بازار ارزهای دیجیتال است.

تجزیه و تحلیل فنی بر این اصل کار می‌ کند که وقتی نوبت به قیمت‌ گذاری یا روند می‌ رسد، تاریخ، خود را تکرار می‌ کند. تحلیل تکنیکال همچنین بر این ایده تکیه دارد که حرکات از نظر قیمت گذاری هرگز تصادفی نیستند. در عوض، این تغییرات قیمت از روند های کوتاه مدت یا بلند مدت پیروی می کند. در بیشتر موارد، زمانی که یک ارز دیجیتال از یک روند پیروی می کند؛ در نهایت روند مخالف را نیز دنبال می کند. معامله گران تحلیل تکنیکال سعی خواهند کرد، این روندها را برای کسب سود جدا کنند.

به طور کلی، تحلیل تکنیکال بیشتر به آن چه اتفاق می افتد، اهمیت میدهد تا این که چرا اتفاق می افتد. تمرکز بر عرضه و تقاضا به جای نگرانی در مورد ده ها متغیری است که بر حرکت قیمت ها تأثیر می گذارند. یکی از جذابیت های تحلیل تکنیکال این است که روش آن را می توان تقریباً به طور یکسان در هر بازار و هر مکانی به کار برد.

همین تکنیک ها را می توان برای ارزها، کالاها، اوراق قرضه، نرخ بهره و سهام به کار برد. آن‌ها در ژاپن و اروپا، در بازارهای توسعه یافته یا در حال توسعه به خوبی کار می کنند. در دسترس بودن و قابلیت اطمینان داده ها، تنها موانعی هستند که برای کاربرد جهانی روش ها و تکنیک ها وجود دارد.

سه اصل اصلی در تحلیل تکنیکال:

√ قیمت‌ها در روند حرکت می کنند.
√ رفتار بازار همه چیز را نشان می دهد.
√ رفتار قیمتی در تاریخ دوباره تکرار می شود.

تحلیل تکنیکال چیست؟ همه چیز راجعبه آن را بدانید

 

تاریخچه تحلیل تکنیکال

چندین قرن پیش در بازار های ذرت انگلستان و بازار های برنج ژاپن، تاجران روشی برای ثبت معاملات ایجاد کردند که به آنها امکان می داد در یک نگاه متوجه شوند که مردم چقدر برای محصول پرداخت کرده اند. با کمک این اطلاعات، آنها توانستند ارزیابی کنند که عرضه و تقاضا در کجا تعادل دارد. شکلی که این نظارت به خود گرفت، مجموعه‌ ای از علامت‌ گذاری ها روی صفحه در سطوح مختلف بود تا قیمت ها را هنگام افزایش و کاهش نشان دهد. نتیجه چیزی بسیار نزدیک به نمودار مدرن “نقطه و شکل” بود.

در نهایت، به وجود آمدن تحلیل تکنیکال عمدتاً به “چارلز داو”، یکی از بنیانگذاران “وال استریت ژورنال” و “DowJones” نسبت داده می شود. تحلیل تکنیکال به جای تجزیه و تحلیل پویایی‌های یک شرکت، مانند ترازنامه یا ساختار شرکت، از داده‌های قیمت و حجم برای پیش بینی قیمت‌های شاخص در آینده استفاده می کند.

چند ایده وجود دارد که بخشی از “نظریه داو” هستند و به عنوان پیش زمینه ای برای ارائه مبنایی برای تحلیل تکنیکال عمل می کنند. برای شروع، این تئوری نشان می دهد که قیمت گذاری در بازار شامل در نظر گرفتن همه چیز است. برای ارزهای دیجیتال، این «همه چیز» شامل تقاضای فعلی، آینده و گذشته، مقررات، انتظارات معامله‌ گران، دانش معامله‌ گران از ارز دیجیتال و موارد دیگر است. با تجزیه و تحلیل تکنیکال، معامله گران قیمت را تجزیه و تحلیل می کنند، تا ببینند احساسات بازار چه چیزی را نشان می دهد.

 

تجزیه و تحلیل نمودار و شناخت کندل استیک

تجزیه و تحلیل نمودارهای قیمت شامل شناسایی روندهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، مشخص کردن مناطقی است که عرضه و تقاضا در گذشته به طور مساوی متعادل بوده اند. علاوه بر این، این رشته از شاخص‌های نوسانی برای اندازه گیری شرایط خرید و فروش بیش از حد، سرعت و جهت حرکت و عملکرد نسبی یک کالا در برابر کالای دیگر یا در برابر بازار استفاده می شود.

محبوب ترین نوع نموداری که معامله گران ارزهای دیجیتال برای تحلیل تکنیکال استفاده می کنند، نمودار شمعی یا کندلی است. نام کندل از این واقعیت ناشی می شود که هر نقطه نمودار شبیه به کندل استیک به نظر می رسد. کندل‌ها مستطیل‌هایی هستند که یا قرمز یا سبز هستند و خطی از بالا یا پایین دارند که اصطلاحاََ به آن شدو یا سایه می گویند. اندازه کندل، رنگ کندل و حتی شدوی آن، اطلاعات مهمی را در اختیار شما قرار می دهد.

بالا و پایین مستطیل اصلی کندل، قیمت‌های باز و بسته شدن ارز دیجیتال در آن روز است. قیمت شروع کندل در پایین و قیمت بسته شدن آن در بالا است. کندل‌های سبز نشان می دهد که ارزش کریپتو افزایش یافته است. کندل‌های قرمز نشان می دهد که قیمت کاهش یافته است. شدوها می توانند در دو طرف شمع از شمع خارج شوند. بنابراین، شدوها پایین ترین و بالاترین قیمت‌هایی را نشان می دهد که ارز دیجیتال در بازه زمانی مشخص به آن رسیده است.

شدوها به شما نشان می دهند که بازار در حال حاضر چقدر نوسان دارد. اگر شدو بلند باشند، نشان دهنده یک بازار نوسانی است. نوسانات بالا به این معنی است که بازار ممکن است، فردا این وضعیت را اصلاح کند. وقتی شدو کوتاه باشد، این نشان دهنده یک تغییر بالقوه در بازار است. زمانی که شدوی بالا کوتاه باشد، به احتمال زیاد بالاترین قیمت کریپتو در آن روز برای تاریخچه کوین قابل توجه بوده است. شدوی بلندتر در بالا، نشان می‌ دهد که کوین در نقطه‌ ای از روز، قبل از این که معامله‌ گران آن را برای سود فروخته‌ باشند، به‌ طور قابل توجهی گران‌ بوده است. این نوع الگو می تواند نشان دهنده بازار نزولی آتی باشد.

توجه به یک شدوی کوتاه در پایین کندل نشان می دهد که مردم به فروش کوین ادامه می دهند. از آن جایی که این امر عرضه را افزایش می دهد، قیمت ارز دیجیتال احتمالاً کاهش بیشتری خواهد داشت. در مقابل، یک شدو طولانی‌ تر نشان‌ دهنده کاهش قیمت قبلی است و مردم فکر می‌ کنند که کمتر نخواهد شد. به عبارت دیگر، معامله‌ گران می‌ خواهند کریپتو را با کمترین ارزش آن بخرند و احساس می‌ کنند که زمان این کار الان هست. این می تواند به حرکت صعودی در آینده تبدیل شود.

تجزیه و تحلیل فنی بیت کوین، اتریوم 23 اسفند 1400

 

آشنایی با خط روندها در تحلیل تکنیکال

یکی از اولین عناصر تحلیل تکنیکال که معامله گران باید یاد بگیرند، خطوط روند یا ترند لاین است. خطوط روند مسیر حرکت ارز دیجیتال را نشان می‌ دهند، اما برای تعیین آن نیاز به تحلیل دارند. این امر به ویژه با توجه به ماهیت بی ثبات ارزهای دیجیتال صادق است. به لطف این نوسانات، تجزیه و تحلیل تکنیکال باید روند فراگیر را که در میان همه اوج و فرودهای کوچک تر، بالا یا پایین می‌ رود، پیدا کند. برای پیچیده تر کردن آن، روندها می توانند به هر سمت و سویی حرکت کنند. روندهای جانبی نشان می دهد که یک ارز دیجیتال به طور قابل توجهی بالا یا پایین حرکت نکرده است.

اکثر نرم افزارها برای تجارت یا ردیابی ارزهای دیجیتال شامل خطوط روند یکپارچه هستند. این خط روندها ممکن است، خودکار باشند؛ اما شما همچنین می توانید، خطوط روند خود را با درجه دقت بیشتری قرار دهید. هر چه خط روند دقیق تر باشد، پیش بینی‌های شما دقیق تر خواهد بود.

روش خاص ترسیم یک خط روند دقیق بر اساس برنامه تحلیلی که استفاده می کنید متفاوت است. در بیشتر موارد، شما با قرار دادن خط روند درست روی پایین ترین قیمت کندل شروع می کنید. از آن جا، خط را تقریباً گسترش می دهید تا پایین ترین نقطه کندل بعدی را لمس کند. مراقب باشید که برای هر دو پایین ترین سطح را به دست آورید، بنابراین تنظیمات لازم را انجام دهید. از آن جا، باید بتوانید خط را به سمت جهتش ادامه دهید.

 

معنای سطوح حمایت و مقاومت

مفهوم دیگری که در تحلیل تکنیکال قابل درک است، حمایت و مقاومت است. هر دوی این‌ها خطوط افقی هستند که می توانید در نمودار معاملاتی خود ترسیم کنید تا بینش ارز دیجیتال را به دست آورید. سطح حمایتی نقطه ای است که معامله گران می خواهند ارز دیجیتال را در حجم بالا خریداری کنند. به عبارت دیگر، تقاضای زیادی وجود دارد. زیرا معامله گران احساس می کنند که ارز دیجیتال پایین است. وقتی کریپتو به سطح حمایتی نزدیک شد، تقاضای زیادی وجود خواهد داشت که معمولاً کاهش را متوقف می کند. در برخی موارد، حتی می تواند حرکت را به سمت بالا تغییر دهد.

سطوح مقاومت برعکس است. در این صورت عرضه سنگین بدون تقاضای زیاد وجود دارد. خریداران احساس می‌ کنند در این مرحله ارز دیجیتال گران شده است و در مقابل خرید آن مقاومت می کنند. اگر ارزش کریپتو به این سطح مقاومت نزدیک شود، عرضه بیش از حد می‌ شود که منجر به فروش ارزهای دیجیتال شده و قیمت را پایین می‌ آورد.

اگر تحلیل تکنیکال شما شامل شکست سطوح حمایت یا مقاومت باشد، احتمالاً نشان دهنده تقویت روند فعلی است. اگر سطح مقاومت به سطح حمایت تبدیل شود، روند حتی بیشتر تقویت می شود. به خاطر داشته باشید که شکست‌های جعلی ممکن است، رخ دهد؛ در این صورت روند تغییر نخواهد کرد. به همین دلیل، تحلیل تکنیکال برای تعریف روندها نیازمند نگاه کردن به ارقام متعدد است.

 

معامله گران با سطوح حمایت و مقاومت چه می کنند؟

معامله گران در سطوح حمایت و مقاومت تصمیمات کلیدی می گیرند. اگر آن‌ها فکر کنند که ارز دیجیتال در یک نقطه قیمتی باز می گردد، در آن سطح حمایتی ورود (می خرند) خواهند کرد و زمانی که قیمت به سطح مقاومتی که آن‌ها فکر می‌ کنند برسد، از آن ارز دیجیتال “خروج (می فروشند) خواهند کرد.

معامله گرانی که تمایل زیادی به ریسک دارند، ممکن است معامله اهرمی را انتخاب کنند، که نوعی شرط بندی قیمت و تقویت سود یا ضرر است. برخی از صرافی‌‌ها به معامله‌ گران اجازه می‌ دهند تا موقعیت‌‌های “لانگ” و “شورت” را با اهرم باز کنند، به این معنی که شما روی کاهش یا افزایش قیمت یک ارز دیجیتال با وجوهی که قرض می‌ کنید، شرط می‌ بندید. معاملات اهرمی می تواند بسیار خطرناک باشد. معامله‌ گران دو، پنج یا حتی ۱۰۰ برابر بیشتر از سفارش‌های معمول بازار درآمد یا ضرر می‌ کنند.

 

تفاوت تحلیل فاندامنتال با تحلیل تکنیکال

فاندامنتال شامل عناصر فنی و زیر بنایی بلاکچین، مشکلاتی که پروژه به دنبال حل آن است و مسائل مهمی پیرامون قانونمندی، تیم پشتیبان، وایت پیپر و نقشه راه است. در کریپتو، ارزیابی پروژه‌ها بر اساس معیارهای زنجیره‌ ای امکان‌ پذیر است و شامل نرخ هش، حجم تراکنش، توزیع بین کیف پول‌ها و حرکات آن‌ها است. سرمایه گذاران تمایل دارند از فاندامنتال هنگام تصمیم گیری در مورد سرمایه گذاری در یک پروژه در مدت زمان نسبتاً طولانی استفاده کنند. اما در تکنیکال به مسائل بنیادی پروژه توجهی نمی شود و صرفا بر اساس سطوح عرضه و تقاضا در نمودار تحلیل انجام می شود.

تحلیل تکنیکال در مقابل تحلیل بنیادی

 

انواع اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال شامل مطالعه فعالیت‌های گذشته بازار برای شناسایی روند قیمت بازار است. انواع مختلفی از اندیکاتورهای فنی وجود دارد و اکثر متخصصان تحلیل تکنیکال که چارتیست‌ها یا تکنسین‌ها نامیده می‌شوند، ترکیبی از چند اندیکاتور را برای تصمیم گیری در مورد سرمایه گذاری استفاده می کنند.

در ادامه چند نمونه از شاخص‌های فنی و تحلیلی در نمودار را معرفی می کنیم:

اندیکاتور بولینگر باند (Bollinger Bands) چیست؟

باندهای بولینگر، قیمت میانگین متحرک فعلی ارزدیجیتال را با انحراف استاندارد میانگین متحرک مقایسه می‌ کنند. انحراف معیار اندازه گیری میزان نوسان یک مقدار حول میانگین آن است. نوارهایی که در بالا و پایین تر از میانگین متحرک رسم می شوند، باندهای بولینگر نامیده می شوند و بر اساس انحراف معیار هستند. میانگین متحرک ساده (SMA) میانگین قیمت در یک دوره مشخص است و برای تعیین جهت یک روند استفاده می شود. به طور معمول، باندها در دو انحراف استاندارد، بالاتر و پایین تر از میانگین متحرک ۲۰ روزه تنظیم می شوند.

وقتی یک چارتیست می بیند که باندها به هم نزدیک می شوند، نشان می دهد که ممکن است روندی در حال شکل گیری باشد. اگر روند مثبت باشد، یک سرمایه گذار می تواند ارزدیجیتال را خریداری کند تا روند را دنبال کند. اگر فاصله بین باندها بیشتر شود، روند ممکن است به پایان برسد و در آن نقطه سرمایه گذار بفروشد. پیش‌ بینی می‌ شود که اگر میانگین متحرک از یکی از باندها خارج شود، قدرت روند بسیار قوی خواهد بود. آموزش اندیکاتور بولینگر باند (Bollinger Bands) را بخوانید.

میانگین حجم (Average Volume) چیست؟

حجم متوسط ​​یک میانگین متحرک ساده از تعداد ارزهای مبادله شده برای دوره زمانی انتخاب شده است. به عنوان مثال، می توانید میانگین حجم روزانه را در ۶۰ روز قبل محاسبه کنید. وقتی حجم اخیر از حجم میانگین متحرک بیشتر شود، این نشان دهنده قدرت بیشتر روند است. برای مثال، اگر قیمت در حال افزایش بوده و حجم اخیر بسیار بالاتر از حجم متوسط ​​باشد، این به عنوان نشانه‌ ای از یک روند قوی در نظر گرفته می‌ شود. یک سرمایه‌ گذار ممکن است، خرید یا افزایش دارایی‌‌های خود را انتخاب کند. اگر حجم اخیر کمتر از میانگین حجم متحرک باشد، روند ضعیف‌ تر در نظر گرفته می‌ شود.

اندیکاتور مکدی (MACD) چیست؟

مکدی میانگین متحرک همگرایی/واگرایی (MACD) قیمت میانگین متحرک نمایی ۲۶ دوره ای را با میانگین متحرک نمایی ۱۲ دوره ای همان قیمت مقایسه می کند. ذمیانگین متحرک نمایی (EMA) مشابه میانگین متحرک ساده است، با این تفاوت که وزن بیشتری بر روی داده‌های فعلی می گذارد. شما می توانید خط MACD را با کم کردن میانگین متحرک نمایی ۲۶ دوره ای از میانگین متحرک نمایی ۱۲ دوره ای و رسم مقدار حاصل تقریب بزنید. برای استفاده از MACD، آن را با یک خط سیگنال مقایسه می کنید که میانگین متحرک نمایی نه دوره ای خط MACD است.

اگر خط MACD بالاتر از خط سیگنال حرکت کند، نشان دهنده روند صعودی است. معامله گران با استفاده از این شاخص، ارزدیجیتال را می‌ خرند. خط MACD که به زیر خط سیگنال سقوط می کند، روند منفی را مشخص می کند، در این صورت احتمالاََ سرمایه گذارها بفروشند. آموزش اندیکاتور مکدی (MACD) را بخوانید.

اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI) چیست؟

شاخص قدرت نسبی (RSI) یک شاخص حرکتی است که در تحلیل تکنیکال استفاده می شود. RSI سرعت و میزان تغییرات اخیر قیمت ارز دیجیتال را برای ارزیابی شرایط بیش از حد یا کمتر از ارزش گذاری شده در قیمت آن ارزدیجیتال اندازه گیری می کند. RSI به عنوان یک نوسان ساز (یک نمودار خطی) در مقیاس صفر تا ۱۰۰ نمایش داده می شود. همچنین می تواند، نشان دهنده ارزهای دیجیتال باشد که برای تغییر روند یا عقب نشینی اصلاحی قیمت آماده شوند. به طور معمول، RSI 70 یا بالاتر نشان دهنده وضعیت خرید بیش از حد است. دیدن RSI 30 یا کمتر نشان دهنده شرایط فروش بیش از حد است. آموزش اندیکاتور RSI را بخوانید.

 

آموزش الگو‌های کلاسیک در تحلیل تکنیکال

 

نتیجه گیری

تجزیه و تحلیل فنی می تواند به معامله گران ارزهای دیجیتال بینشی نسبت به گذشته یک ارز دیجیتال بدهد و پیش بینی‌های آینده را تسهیل کند. اکثر نرم افزارهای نموداری دارای ابزارهای تحلیل تکنیکی متعددی هستند که قبلاً در آن تعبیه شده است و شما می توانید آن‌ها را با تجزیه و تحلیل خود تکمیل کنید. برای بهترین نتیجه، همیشه سعی کنید، تحلیل تکنیکال را با روش‌های دیگر تحلیلی مثل تحلیل فاندامنتال و سنتیمنتال ترکیب کنید.

پیشنهاد می‌کنیم از صفحه تحلیل ما، برای دیدن تحلیل‌های هفتگی دیدن کنید.

 

۵/۵ - (۱ امتیاز)

مهرداد کلهری

فارغ التحصیل رشته علوم ارتباطات، گرایش روزنامه نگاری از سال 2019 با کریپتوکارنسی آشنا شد. وی تولید محتوای متنی مبتنی بر سئو، خبرنویسی و محتوای صوتی تصویری را انجام می‌دهد و به ترید، تحلیل تکنیکال و فاندامنتال در بازار ارزهای دیجیتال مسلط است.

دیدگاهتان را بنویسید

استفاده از هرگونه کلمات غیراخلاقی و توهین به اشخاص ممنوع است. انتشار دیدگاه غیر مرتبط به مطلب، تبلیغاتی، قراردادن اطلاعات شخصی و لینک‌های نامرتبط غیر مجاز است. انتشار تمامی دیدگاه‌ها نیاز به تایید مسئولین سایت دارد. دیدگاهی که از قوانین تخطی کرده باشد تایید نشده وممکن است حساب کاربر نیز مسدود شود. در صورت بروز هرگونه سو استفاده از حقوق مادی و معنوی سایت ارزیدو حق پیگیری قانونی آن را دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا