قوانین کلی در پاکستان
قوانین ارزهای دیجیتال در پاکستان به صورت کامل و دقیق وضع نشده اند. اما با تکیه بر اخبار منتشر شده، این کشور ارزهای دیجیتال را قانونی به حساب نمی آورد. در سال ۲۰۱۸ هشداری از سوی دولت منتشر شد که در آن به عموم مردم تذکر و هشدار داد که ارزهای رمزنگاری شده به عنوان پول رسمی و رایج کشور شناخته نمیشوند. همچنین در این لایحه به مردم اعلام شد که بانک مرکزی کشور هیچ گونه مجوزی به هیچ نهادی برای فعالیت در ارزهای دیجیتال نداده است و نخواهد داد.
بانک مرکزی و در کل کشور پاکستان به کلیه بانکهای بزرگ، بانکهای کوچک و هر گونه سازمانی که در رابطه با ارزهای دیجیتال می باشند هشدار داده است که به هیچ یک از دارندگان حساب، خدمات و یا تسهیلاتی در رابطه با کریپتو ارائه ندهند. چنانچه خدماتی صورت گیرد، بر خلاف قوانین ارزهای دیجیتال در پاکستان محسوب میشود و جرم در نظر گرفته می شود. به علاوه اگر در حین انجام مبادلات و یا معاملات کلاهبرداریای و یا سرقتی رخ دهد، دولت پاکستان هیچ گونه حمایتی از قربانیان آنها نخواهد کرد؛ چراکه از ابتدا در قوانین ارزهای دیجیتال در پاکستان ممنوعیت را اعلام کرده بود.
بانک مرکزی اخیرا قصد دارد تا مؤسسه ای برای ارز دیجیتالی ملی راه اندازی کند تا تمام فعالیت های ارزیِ بانکی در همان بانک ها انجام شود. با این هدف قصد دارد تا افراد را از ارزهای دیجیتال دور کند و به سمت ارز ملی ترقیب کند.
چند درصد از مردم پاکستان دارای ارز دیجیتال هستند؟
با توجه به آمار و ارقام ارائه شده باید گفت که تقریباً ۲۶,۴۵۷,۳۱۷ نفر در کشور پاکستان دارای ارز دیجیتال هستند که این تعداد معادل ۱۱.۵۰ درصد جمعیت کشور میشود.
استخراج ارزهای رمزنگاری شده
زمانی که ارزهای دیجیتال در پاکستان ممنوع می باشند، استخراج آنها نیز نمیتواند قانونی باشد. در نتیجه زمانی که امری در کشوری غیر قانونی تلقی شود، در صورت انجام آن، دولت میتواند فرد را دستگیر و جریمهی آن را هم بر روی وی اعمال کند. در رابطه با جرایم استخراج ارزهای رمزنگاری شده لایحه ای هنوز وضع نشده است.
در استخراج رمزارزهای دیجیتال در هر کجای دنیا که باشد، افراد نیازمند توان مصرفی بالا در کشور مورد نظر می باشند. از این رو با توجه به انرژی برق زیاد و هزینههای پایین برق در کشور پاکستان، محققان و متخصصین این حوزه به استخراج در این کشور بسیار علاقه دارند و بر این باور اند که اگر دولت استخراج را در قوانین ارزهای دیجیتال در پاکستان مجاز اعلام کند می تواند به درآمد بینظیری از طریق آن برسد. حال باید دید که پاکستان قصد تغییر روش در این زمینه را دارد یا خیر.
خرید و فروش
با توجه به قوانین ارزهای دیجیتال در پاکستان، خرید و فروش ارزهای رمزنگاری شده در این کشور به صورت قانونی انجام نمی پذیرد. معاملات و مبادلاتی که از طریق ارزهای دیجیتال صورت میپذیرند غیر قانونی محسوب می شوند. اداره تحقیقات فدرال کشور برای اینکه قوانین ارزهای دیجیتال در پاکستان تمام و کمال انجام شوند، به شدت پیگیر معاملات ارزهای رمزنگاری شده می باشد تا در صورت مواجهه با آنها برخورد جدی و قانونی صورت بگیرد.
صرافی ها در قوانین ارزهای دیجیتال در پاکستان
کشور پاکستان به طور مشخصی قید نکرده است که آیا نگهداری ارزهای دیجیتال نیز غیر قانونی می باشد یا خیر اما در خصوص خرید و فروش در صرافی ها و یا به صورت فردی (حقیقی)، به طور قطع اعلام کرده است که اانجام آن ممنوع می باشد. بنابراین صرافی ها از ارائه ی خدمات ارز دیجیتال به صورت رسمی و قانونی محروم شده اند.
ناگفته نماند که در کشورهایی که ارز دیجیتال را ممنوع می دانند دلیل نمی شود که هیچ گونه معاملات دیجیتال و یا مبادلاتی در آن راستا صورت نگیرد. افراد می توانند از طریق صرافی های خارجی و به صورت غیر قانونی به فعالیت های خود ادامه دهند.