پروتکل اینترنت کامپیوتر (ICP) – پیشرفت اینترنت از طریق بلاکچین
Internet Computer Protocol چیست؟
پروتکل اینترنت کامپیوتر یک توکن ابزاری است که به کاربران این امکان را می دهد تا در شبکه بلاکچین Internet Computer شرکت کنند و بر آن نظارت داشته باشند.
هدف این شبکه کمک به توسعه دهندگان برای ایجاد وب سایت ها، سیستمهای فناوری اطلاعات سازمانی، سرویسهای اینترنتی و برنامههای کاربردی DeFi با «نصب مستقیم کد هایشان در اینترنت عمومی» است. ICP را همچنین میتوان برای توان محاسباتی dApps و برنامههای سنتی استفاده کرد.
معرفی پروتکل اینترنت کامپیوتر
اینترنت کامپیوتر یا ICP مجموعهای از پروتکلها است که به مراکز داده مستقل در سراسر جهان اجازه میدهد تا با هم متحد شوند و جایگزینی غیرمتمرکز برای ارائه دهندگان اینترنت ابری متمرکز فعلی ارائه دهند.
ایده اصلی ICP ایجاد نوع جدیدی از اینترنت غیرمتمرکز و سیستم محاسباتی جهانی است، که در آن مراکز داده مستقل در سراسر جهان میتوانند به یکدیگر بپیوندند تا جایگزینی برای خدمات ابری (شرکت هایی مانند خدمات وب آمازون و Google Cloud) ایجاد کنند که قدرت بیشتری دارند.
هدف فعلی برنامه ICP این است که پروتکل را بر روی میلیون ها رایانه در سراسر جهان اجرا کند. شبکه جهانی و توزیع شده مراکز داده ICP می تواند تمام برنامه هایی را که از طریق استانداردهای اینترنتی سنتی مانند DNS قابل دسترسی هستند را اجرا کند.
سازنده ICP
اینترنت کامپیوتر توسط بنیاد DFINITY ساخته شده است و توسط توسعه دهنده ای به نام دومینیک ویلیامز در سال ۲۰۱۶ راهاندازی شد. بنیاد DFINITY یک سازمان غیرانتفاعی است که به تحقیق و توسعه ICP اختصاص دارد.
ویلیامز یکی از اعضای فعال انجمن های فنی بیت کوین و اتریوم است. قبل از ICP، او به عنوان مدیر ارشد فناوری String Labs، موسس و مدیر عامل Fight My Monster و شبکه های اجتماعی سرگرمکننده برای کودکان بود. اینترنت کامپیوتر پس از سالها تحقیق، به طور رسمی در ماه می ۲۰۲۱ راهاندازی شد.
تاریخچه شرکت DFINITY
بنیاد DFINITY یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در زوریخ، سوئیس است. این بنیاد متشکل از برخی از برجستهترین و معتبرترین رمزنگاران جهان است.
این تیم شامل تیمو هانکه به عنوان رئیس مهندسی است. هانکه یک ریاضیدان و استاد رمزنگاری مشهور است، او AsicBoost را برای افزایش کارایی استخراج بیت کوین ایجاد کرد. مهنوش موحدی به عنوان یک محقق ارشد از دانشگاه ییل به این کمپانی پیوست و در آنجا روی الگوریتمهای توزیعشده مقیاسپذیر و تحملپذیر خطا ها برای اجماع و محاسبات امن چند جانبه کار کرد.
همینطور بن لین، که قبلاً در رمزنگاری BLS کار می کرد برای افزایش امنیت به آنها ملحق شد. همچنین آندریاس روسبرگ ماشین مجازی WebAssembly را طراحی کرد که در DFINITY استفاده می شود.
کاربرد ارز ICP
توکن ICP به عنوان یک توکن حاکمیتی عمل می کند (به دارندگان این امکان را می دهد که برخی از ICP خود را در شبکه قفل کنند در ازای اینکه در توسعه آینده پروتکل ICP حق نظر داشته باشند)، همینطور از آن برای پاداش دادن به شرکت کنندگان شبکه و برای پرداخت هزینه برای انجام تراکنش ها استفاده می شود.
قیمت ارز ICP
در زمان نگارش این مقاله، ارزش بازار آن تقریباً ۱.۶ میلیارد دلار است که آن را به ۳۷ مین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار تبدیل می کند. قیمت ICP امروز ۶.۹۷ دلار آمریکا با حجم معاملات ۲۴ ساعته ۳۹۶.۷۵۱.۲۶۶ دلار است. ICP دارای عرضه در گردش ۲۳۰،۶۲۶،۳۸۵ کوین و حداکثر عرضه نامحدود است.
پروتکل اینترنت کامپیوتر چگونه کار میکند؟
اینترنت امروزه بسیار متمرکز است. برنامه های محبوب در وب اغلب منبع بسته و اختصاصی هستند و در تعداد معدودی از مراکز داده متعلق به شرکت های بزرگ فناوری میزبانی می شوند. اگر یک مرکز داده مهم از کار بیفتد، بخش های عظیمی از وب نیز می توانند با آن خاموش شوند. یکی دیگر از نگرانی های اصلی (به ویژه برای طرفداران حریم خصوصی) این است که ارائه دهندگان خدمات وب توانایی سانسور کردن برنامه ها را دارند.
اینترنت کامپیوتر تلاش میکند جایگزینی اساسی ارائه دهد تا توسعهدهندگان بتوانند برنامهها را به روشی غیرمتمرکزتر بسازند، میزبانی کنند و به آنها سرویس دهند و به وبسایتها اجازه میدهد مستقیماً در اینترنت عمومی مستقر شوند. علاوه بر این، ICP به توسعه نرمافزارهای منبع باز و شفاف انگیزه می دهد.
همانطور که در سایت MIT Technology Review توضیح داده شده است: «به جای اجرای یک سرور اختصاصی در Google Cloud، نرمافزار هیچ آدرس فیزیکی ثابتی ندارد و بین سرورهای متعلق به مراکز داده مستقل در سراسر جهان حرکت میکند.»
یکی از راههایی که میتوانید در مورد ICP فکر کنید، راهی برای تبدیل کریپتو به قدرت پردازشی است، به این معنی که شبکه هزینهای را بر اساس میزان توان محاسباتی مورد نیاز پروژه توسعهدهنده تعیین میکند و تا زمانی که هزینه پرداخت شود، وب سایت بر روی اینترنت عمومی اجرا میشود.
در تئوری، هر نوع برنامه ای را میتوان در ICP ایجاد و اجرا کرد، از شبکه های اجتماعی مشابه LinkedIn و TikTok گرفته تا نرم افزارهای مشابه با همه برنامه های کاربردی آشنا که امروزه می شناسید تا انواع جدیدی از برنامه های کاربردی که هنوز طراحی نشده اند. به عنوان نمونه، توسعه دهندگان ICP کد منبع باز CanCan را منتشر کرده اند که آن را به عنوان یک اپلیکیشن TikTok غیرمتمرکز توصیف میکنند.
چه خطراتی ICP را تهدید میکند؟
استفاده از ICP ممکن است به سختافزار قوی تری نسبت به پروژه های بلاکچین سنتی نیاز داشته باشد، که به طور بالقوه با محدود کردن تعداد شرکتکنندگان، غیرمتمرکز بودن آن را تهدید میکند. اگر نیازهای سخت افزاری بیش از حد زیاد باشد، تنها کاربران بزرگ و با سرمایه مناسب میتوانند مراکز داده راهاندازی کنند و در آن شرکت کنند.
علاوه بر این، در یک شبکه واقعاً غیرمتمرکز، چه کسی میتواند برای میزبانی محتوای توهین آمیز پاسخگو باشد؟ شرکت هایی که امروزه اینترنت را اداره میکنند، تا حدودی از اعتدال استفاده میکنند، اگرچه طرف دیگر این است که میتوانند به طور دلخواه هر کسی را در هر زمانی از پلتفرم خارج کنند. در حالت ایدهآل، ICP میتوانند راهحلهایی ایجاد کند که به حاکمیت غیرمتمرکز اجازه میدهد تا این سؤالات دشوار را حل کنند.
هدف پروتکل اینترنت کامپیوتر
ICP برای مقیاس بندی قرارداد های هوشمند و محاسبات داده، اجرای آنها با سرعت بالا و پردازش و ذخیره داده ها به صورت ایمن و کارآمد طراحی شده است. ICP چارچوب هایی را ایجاد کرده است تا استفاده از آن را برای توسعه دهندگان نیز آسان شود. اینترنت کامپیوتر قصد دارد خدمات اینترنتی از طریق توکن ها، سیستم های مالی غیرمتمرکز زیربنایی و حتی سیستم ها و وب سایت های سازمانی سنتی را متحول کند.
ICP از چه پلتفرم هایی استفاده میکند؟
با این حال، تبدیل شدن به برترین پلتفرم محاسباتی جهان، با گسترش اینترنت عمومی به بلاکچین کار ساده ای نیست. ICP در تلاش خود از چندین فناوری استفاده می کند:
۱- فناوری Chain Key
فناوری Chain Key از پروتکل های رمزنگاری متعدد برای هماهنگ کردن نود هایی که ICP را تشکیل می دهند، استفاده میکند و دارای یک کلید عمومی واحد هستند. CKT به هر وسیله ای مانند تلفن هوشمند یا ساعت هوشمند اجازه می دهد تا صحت اصل بودن محصولات را از طریق اینترنت تأیید کنند.
فناوری Chain Key موتوری است که ICP را به حرکت در می آورد، باعث ایجاد نود های جدید می شوند و دامین های زیر مجموعه جدیدی را تشکیل می دهند که در تئوری می توانند شبکه را تا بی نهایت مقیاس کنند.
نود های معیوب یا خراب را میتوان با نود های جدید جایگزین کرد، بدون اینکه سیستم به خطر بیفتد. Chain Key به ICP اجازه می دهد تا با سرعت کار کند، جایی که ارتباطات در میلی ثانیه اجرا می شوند و به روز رسانی بین یک تا دو ثانیه طول می کشد تا نهایی شوند.
۲- تولید کلیدهای توزیع شده غیر تعاملی (NIDKG)
این طرحِ به اشتراک گذاریِ بدون تعامل که قابل تأیید عموم می باشد، شامل یک مبادله گر است که در حال ایجاد الگوریتم اشتراک گذاری Shamir Secret در ICP می باشد.
سپس، این اشتراک گذاری ها به طور محرمانه با راستی آزمایی توسط مبادله گر ها بین چندین گیرنده تقسیم می شوند. الگوریتم اشتراک گذاری Shamir Secret به عنوان اولین طرح های اشتراکی مخفی در رمزنگاری توسط اَدی شمیر (Adi Shamir) ساخته شد. کلیه این فرایند بر اساس درج چندین فرمول در زمینه های محدود اتفاق افتاده است.
۳- سیستم عصبی شبکه (NNS)
سیستم حکمرانی از طریق توکن ICP مسئول مدیریت اینترنت کامپیوتر است. اطلاعات مربوط به نود های متعلق به دامین های زیرمجموعه را ذخیره می کند و به روز رسانی اطلاعات را مدیریت میکند.
۴- هویت اینترنتی
هویت آنلاینی که کاربر اینترنت در جوامع و وب سایت های آنلاین ایجاد می کند.
کلام آخر
این پروژه از طریق نوآوریها و کاربرد های بومی خود خلاقیت قابل توجهی را به نمایش گذاشته است. اگر تیم DFINITY و اینترنت کامپیوتر بتواند یک بلاکچین پایدار ایجاد کند که بتواند محدودیتهای فعلی بلاکچین را حل کند، فرصتی برای تغییر جهان خواهد بود.
ICP را مانند یک نرمافزار منبع باز در نظر بگیرید که با استفاده از حاکمیت داخلی، خود را به روز میکند و می تواند تضمین هایی را در قالب قراردادهای هوشمند به کاربران ارائه دهد.
آنها نحوه استفاده از دادهها را پوشش میدهند، یا تضمین هایی را برای استارتآپ هایی که میخواهند بدون نگرانی در مورد حذف دسترسی خود از پلتفرم، عملکردی ایجاد کنند، ارائه میکنند. ICP موجی از نوآوری، رشد، فرصت ها و راه های مولد را برای انجام کارها به روشی جدید و جذاب به وجود آورده است.