هاوینگ چیست؟ + مقایسه هاوینگ بیت کوین و هاوینگ اتریوم

هاوینگ

موضوع هاوینگ در فضای ارز دیجیتال به فرایندی که توزیع کوین‌های جدید را کاهش می‌دهد مربوط می‌شود. اگر بخواهیم خیلی دقیق‌تر به این موضوع اشاره کنیم باید گفت که halving به کاهش دوره‌ای بلاک‌ها می‌گویند که در اختیار ماینرها قرار داده می‌شود. این فرایند به افراد اطمینان می‌دهد که دارایی دیجیتالی یک روند ثابت در توزیع را در پیش خواهد گرفت تا در نهایت به حداکثر توکن قابل عرضه برسد. 

 

هاوینگ 

 

توزیع هر کوینی به طور متفاوت صورت می‌گیرد؛ برخی از پلتفرم‌ها توکن خود را از طریق استخراج، برخی از طریق پاداش در حین استخراج و یا حتی پلتفرم‌های هستند که بازی برای کسب درآمد ارائه می‌کنند و از آن طریق توکن را به عنوان جایزه در اختیار بازار قرار می‌دهند. هر کدام از این روش ها می‌توانند هاوینگ را تجربه کنند تا تولید را به نصف برسانند و از تورم پیشگیری کنند. 

 

تأثیر halving بر قیمت توکن

با توجه به نوسانات و تغییرات کوین‌ها در این صنعت، نمی‌توان دقیق و بدون شک در رابطه با هزینه‌ها و قیمت ارزهای دیجیتال صحبت کرد. آنطور که جامعه آماری نشان می‌دهد و در هر سه هاوینگ بیت‌کوین هم مشاهده کردیم، رشدی در ارزش کوین‌ها در هر مرحله ایجاد شده است. 

 

هاوینگ بیت کوین

در رابطه با بیت‌کوین باید گفت که توزیع این توکن مشهور به عنوان پاداش در ازای حل بلاک و یا کارمزد تراکنش‌ها به ماینرها ارائه می‌شود. بنابراین هر زمانی که ماینری بلاک جدیدی را کشف و اعتبارسنجی کند، کوین‌های جدید را دریافت خواهند کرد. استخراج ارز دیجیتال کوین‌های جدید را هر ده دقیقه یکبار و در فضایی کاملاً کنترل‌شده تولید می‌کند.

 

هاوینگ بیت کوین

 

halving بیت‌کوین تلاش خود را می‌کند که این توزیع را هر ۴ سال در میان به نصف کاهش دهد. هاوینگ برای ارز بیت‌کوین پس از هر ۲۱۰,۰۰۰ بلاک اتفاق می‌افتد که خود این موضوع ۴ سال زمان می‌برد. آخرین halving بیت‌کوین در ۲۰۲۰ اتفاق افتاد که در بلاک ۶۳۰,۰۰۰، تعداد پاداش به ۶.۲۵ کوین کاهش یافت.

در صورت تمایل به کسب اطلاعات تکمیلی همچون زمان halving بعدی بیت‌کوین، حتماً به مقاله “هاوینگ بیت کوین” ما مراجعه نمایید. 

 

هاوینگ اتریوم

هر کدام از بلاکچین‌های این دنیای دیجیتالی به سبک خود عمل می‌کنند. در این بخش هم باید گفت که هاوینگ‌ از دنیای بیت‌کوین می‌آید و همانطور که پیشترفته شد، توزیع آن به نصف می‌رسد تا نحوه اتمام کنترل‌شده‌ای داشته باشد.

اتریوم نیز در ازای حل و آزادسازی بلاک‌ها به کاربران و ماینرهای خود پاداش می‌دهد. حال در رابطه با فرایند اتریوم که کاملاً روش منحصر به فرد خود را دارد باید بگوییم که همچین فرایندی در این بلاکچین هم وجود دارد، اما با توافقات صورت گرفته از سوی جامعه، پلتفرم تعداد کوین‌ها را در هر ارتقا کاهش می‌دهد. کاهش در پاداش‌های بلاک اتریوم تا به حال به صورت زیر بوده است:

  • سال ۲۰۱۷: پاداشی معادل ۵ اتریوم برای هر بلاک در نظر گرفته می‌شد.
  • سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹: پاداشی معادل ۳ اتریوم در ارتقای EIP-649 در نظر گرفته شد.
  • سال ۲۰۱۹ تا کنون: پاداشی معادل ۲ اتریوم در ارتقای EIP-1234 در نظر گرفته می‌شود.
۵/۵ - (۱ امتیاز)

مریم افشار

کارشناس ارشد زبان انگلیسی، مترجم، محقق و مقاله نویس حرفه‌ایِ دنیای ارزهای دیجیتال، یک روزنامه نگار فناوری مالی که از سال 2015 عضو فعال جامعه ارزهای دیجیتال بوده است. او علاقه زیادی به بیت کوین و برنامه های غیرمتمرکز دارد. از سپتامبر 2016، بیش از 500 مقاله در مورد پروتکل های مخربی که امروزه در حال ظهور است، نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

استفاده از هرگونه کلمات غیراخلاقی و توهین به اشخاص ممنوع است. انتشار دیدگاه غیر مرتبط به مطلب، تبلیغاتی، قراردادن اطلاعات شخصی و لینک‌های نامرتبط غیر مجاز است. انتشار تمامی دیدگاه‌ها نیاز به تایید مسئولین سایت دارد. دیدگاهی که از قوانین تخطی کرده باشد تایید نشده وممکن است حساب کاربر نیز مسدود شود. در صورت بروز هرگونه سو استفاده از حقوق مادی و معنوی سایت ارزیدو حق پیگیری قانونی آن را دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا