اتریوم کسپر چیست و چگونه کار میکند؟
اتریوم Casper چیست؟
اتریوم کسپر نوعی پروتکل PoS (اثبات سهام) است که برای استفاده در شبکه اتریوم طراحی شده است. پس از اینکه شبکه اتریوم در نهایت بر روی پروتکل کسپر سوئیچ کرد، استخراج اتریوم به صورت کامل ازبین رفته و با استیکینگ جایگزین خواهد شد.
تصمیم تلاش برای چنین فرآیند طولانی و پیچیده ای مانند انتقال شبکه اتریوم به الگوریتم اثبات سهام بدون دلیل موجهی گرفته نشد. الگوریتم اثبات کار که از زمان راه اندازی شبکه مورد استفاده قرار گرفته است دارای معایب بسیاری است. در عین حال، نسخه استاندارد الگوریتم اثبات سهام نیز مشکلات متعددی دارد که توسعهدهندگان اتریوم میخواهند قبل از انتقال به آن حل کنند.
کاسپر چگونه کار می کند؟
Casper یک پروتکل اجماع اقتصادی است که مبتنی بر سپرده امنیتی است. این بدان معناست که گرهها یا به اصطلاح “اعتبار سنجی” نامیده میشوند، باید سپردهای بگذارند تا با تولید بلوکها به اجماع خدمت کنند. توانایی کنترل مستقیم چنین سپردههایی که در پروتکل تعبیه شده است، راه اصلی برای تأثیرگذاری بر میزان پاداش دریافتی توسط اعتبارسنجیها است. به ویژه، اگر اعتبارسنجی چیزی را تولید کند که کاسپر آن را نامعتبر میداند، سپرده آن به همراه حق اعتباردهنده برای ادامه مشارکت در فرآیند اجماع لغو میشود.
استفاده از سپردههای امنیتی مشکل «هیچ چیز در خطر نیست» را از بین میبرد که در آن متخلف در هنگام بدرفتاری خطری را تهدید نمیکند. یک ریسک وجود دارد و یک روش عینی برای ارزیابی رفتار وجود دارد. اعتبار دهندگان در صورت رفتار نامناسب، این سهام را از دست خواهند داد.
این بسیار مهم است که امضای اعتبار سنجی در هر مقطع زمانی از نظر اقتصادی مهم باشد تا زمانی که اعتبار سنجی سپرده گذاری کند. این به این معنی است که مشتریان فقط می توانند به امضای تأیید کنندگانی که در حال حاضر دارای سپرده هستند اعتماد کنند. هنگامی که مشتریان بارگیری میکنند و وضعیت توافق را بررسی میکنند، راستیآزمایی آنها فقط شامل اعتباردهندههایی میشود که در زمان راستیآزمایی سپرده دارند.
مزایای کسپر
یکی از مزیتهای کاسپر این است که با امکانپذیر کردن سهام، به اتریوم کمک میکند تا با محیط زیست سازگار شود. وقتی صحبت از برق و منابع محاسباتی می شود، سیستم های مبتنی بر PoW بسیار خواستار هستند. در مقابل، مدلهای PoS تقاضای بسیار کمتری دارند. هنگامی که در نهایت یک مدل PoS کامل در اتریوم پیادهسازی شد، دیگر نیازی به ماینرها برای ایمنسازی بلاکچین نخواهد بود، بنابراین منابع مورد نیاز بسیار کمتر خواهد بود.
یکی دیگر از مزایای احتمالی کاسپر مربوط به امنیت است. در اصل، کاسپر به عنوان یک انتخابگر، مسئول سفارش زنجیره بلوک ها استفاده می شود. اساساً به عنوان حسابدار دفتر کل اتریوم ۲.۰ عمل خواهد کرد. بنابراین اگر اعتباردهنده بدخواهانه عمل کند، به سرعت حذف و مجازات خواهند شد. جریمه تقلب در قوانین، سهم اعتباردهنده (در ETH) است، به این معنی که تخلفات شبکه بسیار گران خواهد بود. با این حال، توسعه دهندگان هنوز در مورد احتمالات حملات ۵۱٪ بحث می کنند. در نهایت، برخی از افراد دفاع میکنند که کاسپر به اتریوم سطوح غیرمتمرکز بیشتری میدهد. در حال حاضر، کسانی که در شبکه قدرتمندترین هستند، کسانی هستند که منابع لازم برای اجرای عملیات استخراج را دارند. در آینده، هر کسی که بتواند مقدار مناسبی اتر بخرد، میتواند به ایمن کردن بلاکچین کمک کند.
محدودیت ها
تا سرانجام توسعه و پیادهسازی Casper راه درازی در پیش است. در حال حاضر، کارایی و امنیت آن هنوز اثبات نشده است. جزئیات زیادی برای تعریف و تنظیم وجود دارد. تا زمانی که نسخهای از آن در فاز ۰ ارتقاء Serenity منتشر نشود، نمیتوانیم از ظاهر و رفتار آن مطمئن باشیم.
با توجه به محدودیتهای نظری، در صورت خراب شدن سیستم اعتبارسنجی اتریوم، کاسپر نمیتواند بلوکها را نهایی کند. همانطور که در حال حاضر ساختار یافته است، کسپر هنوز در برابر حملات ۵۱٪ کاملاً مقاوم نیست. به غیر از آن، هنوز یک مشخصات رسمی برای ترسیم یک قانون فورک مورد نیاز است که ممکن است هنگام پاسخ به حملات مورد نیاز باشد.
کلام آخر
اتریوم در حال دور شدن از استخراج و به سمت سهامداری است، جایی که کاربران اتر (ETH) را در یک آدرس سپرده برای ایمن سازی بلاکچین قرار می دهند. Casper یک فناوری است که برای نهایی کردن بلوک ها استفاده می شود که این تغییر را تسهیل می کند. کاسپر به ایجاد پایهای کمک میکند که پیشرفتهای بیشتر اتریوم ۲.۰ بر آن تکیه میکند و قرار است انتقال به یک مدل PoS را روانتر کند. علاوه بر این، ماهیت منبع باز فضای بلاکچین به این معنی است که مزایای مشخص شده کاسپر را می توان در آینده به طور ابدی توسط پروژه های دیگر حذف، اصلاح و بر اساس آن ایجاد کرد. زمانی که Casper به طور رسمی عرضه شود، نقطه عطف مهمی در تاریخ اتریوم خواهد بود. در مورد زمان ورود کاسپر، جاستین دریک، محقق اتریوم، قبلاً امکان راه اندازی فاز اول کاسپر را در ۳ ژانویه ۲۰۲۰ (یازدهمین تولد بیت کوین) مطرح کرده بود. با این حال، آن تاریخ یک پیشنهاد آزمایشی بود. پرتاب می تواند در هر نقطه ای در سال ۲۰۲۱ اتفاق بیفتد.