ارز ENS چیست؟ کاربرد سرویس نام اتریوم

دنیای ارزهای دیجیتال بسیار بزرگ می‌باشد و به همین جهت شاید تازه‌کاران به راحتی نتوانند در این حوزه فعالیت کنند. به عنوان مثال، تراکنش‌های کریپتویی را در نظر بگیرید؛ برای هر کدام از آنها بایستی آدرس عمومی طولانی اشخاص را که دارای حروف و اعداد دیجیتالیِ غیرقابل فهم هستند را وارد کنید. به علاوه، هر ارز دیجیتال دارای یک آدرس عمومی مختص خود می‌باشد که حفظ همه آنها بدون شک دشوار است. به همین جهت، ENS ایجاد شده است تا فرایند تراکنش‌ها را در دنیای ارز دیجیتال و امورمالی غیرمتمرکز تسهیل کند. 

 

سرویس نام اتریوم

در کل باید گفت که این سرویس ساخته شده در بلاکچین اتریوم به کاربران اجازه می‌دهد تا آدرس‌هایی که تنها توسط سیستم‌ها قابل خواندن هستند را به آدرس‌های قابل فهم برای انسان‌ها تبدیل کنند. تصور کنید که شخصی قصد دارد تا بدهی خود را در قالب ارز دیجیتال پرداخت کند. برای انجام این کار، شما بایستی آدرس عمومی خود را که شامل ۴۲ حرف می‌شود (به عنوان مثال، 0xDC25EF3F5B8A186998338A2ADA83795FBA2D695E) با آن شخص به اشتراک بگذارید. در حالی که با استفاده از این سرویس می‌توانید نام مستعاری را با توجه به علاقه خود انتخاب نمایید و آن را با همان شخص به اشتراک بگذارید.

سرویس نام اتریوم

همچنین دامنه‌های قابل خواندن برای سایر کیف‌پول‌های کریپتو، وبسایت‌ها، هش‌های محتوا و یا ابرداده‌ها نیز ارائه می‌شود تا نام کاربری وب۳ شما باشد و اتصالات شما تنها با آن نام مستعار انجام شود. پروتکل ENS خود را سیستم نام‌گذاری توزیع‌شده، منبع باز و قابل توسعه می‌نامد که خدمات نام‌گذاری و جستجوی دامنه غیرمتمرکز و امن با استفاده از بلاکچین را ارائه می‌کند.

با توجه به ذات غیرمتمرکز این سرویس باید بگوییم که توسط یک نفر کنترل و اداره نمی‌شود و همین موضوع باعث می‌شود تا از امنیت بالاتری برخوردار باشد. در کل برخی از ویژگی‌های مثبت و مزیت این سرویس را با هم مرور کنیم:

  • ادغام چندین سرویس وبسایتی به یک سرویس
  • هویت ذخیره‌سازی مرکزی متعلق به خود کاربر
  • سادی‌سازی سایر آدرس‌های غیر اتریوم
  • برخورداری افراد از چندین زیر دامنه برای اهداف متفاوت

 

ENS مخفف چیست

ENS مخفف Ethereum Name Service می‌باشد و با هدف ساده‌سازی تراکنش‌ها و فرایندهای کریپتویی ایجاد شده است و به کاربران این اجازه را می‌دهد تا نام مستعار برای کلیه آدرس‌های عمومی و وبسایت‌های غیرمتمرکز ایجاد کنند. به این ترتیب، یک دامنه ENS به جای هر آدرس ارز دیجیتال به کار می‌رود و افراد هر نوع کریپتو و توکن غیرمثلی را دریافت خواهند کرد.

 

تیم ENS

Alex Van de Sande و Nick Johnson توسعه اولیه این سرویس را در ۲۰۱۷ انجام دادند. سپس سال ۲۰۱۸ بود که سازمان مستقیماً توسط Johnson اداره شد. تیم سرویس از توسعه‌دهندگان Solidity و افرادی که سابقه کار در اتریوم را دارند تشکیل شده است.

تیم ENS

پروژه توکن‌های ENS را میان کاربران سرویس توزیع کرده است و سازمانی مستقل و غیرمتمرکز هم جهت مدیریت آن ایجاد کرده است. دارندگان توکن بومی این سرویس می‌توانند از توکن‌های خود درست همانند سهامداران شرکت‌ها استفاده کنند و به راحتی قابلیت دخالت در تصمیم‌گیری‌ها، در رابطه با تغییرات قیمت‌ها و پروتکل‌ را دارند.

 

نحوه عملکرد ENS

این سرویس روی دو قرارداد هوشمند اتریوم ساخته شده است؛ اولین قرارداد، ثبت‌نام سرویس (Registry) می‌باشد که کلیه دامنه‌های ثیت‌شده روی سرویس را ثبت و سه موضوع مهم و حیاتی در رابطه با آنها را ذخیره می‌کند. این اطلاعات شامل صاحب دامنه، حل‌کننده دامنه و زمان ذخیره برای کلیه زیر دامنه‌ها می‌شود. دومین قرارداد هوشمند، حل‌کننده (Resolver) است که نام‌های دامنه‌ها را به آدرس‌های قابل خواندن برای انسان و برعکس تبدیل می‌کند. این قرارداد سعی دارد تا هر دامنه را به کاربر، وبسایت و یا آدرس قابل تطبیق متصل کند. 

نحوه عملکرد ENS

افراد علاقه‌مند به ایجاد نام‌کاربری برای وب۳ می‌توانند تا به ENS App مراجعه نمایند و به دنبال نام دامنه قابل دسترس باشند. پس از یافتن یک دامنه باید فرایند ثبت‌نام که شامل تأیید تراکنش‌های کیف‌پول و کارمزد می‌شود را در پیش بگیرند. اتصال کیف‌پول درست زمانی اتفاق می‌افتد که افراد بتوانند صاحب یک دامنه شوند. سپس می‌توانند تا چندین زیردامنه متفاوت هم ایجاد کنند.

دامنه‌های قابل پشتیبانی در سرویس نام اتریوم تنها به eth. ختم نمی‌شوند و پسوندهای com./org./io./app. را هم در این سرویس مشاهده می‌کنیم.

 

ارز ENS

پیش‌تر هم گفته شد که این سرویس منبع باز و پروتکلی کاملاً غیرمتمرکز است. سرویس با استفاده از جامعه مدیریت می‌شود و به عنوان یک سازمان مستقل غیرمتمرکز (DAO) فعالیت می‌کند. سرویس‌نام اتریوم با استفاده از ارز ENS مدیریت می‌شود. این توکن کاربردی و حاکمیت سرویس است که جهت ارسال درخواست‌ها و رأی‌ها برای تصمیمات پروتکل مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر شخصی که از توکن پلتفرم نگهداری می‌کند، حق رأی دهی در سیستم را خواهد داشت.

توکن ENS

ارز ENS به عنوان یکی از بزرگترین ارزهای دیجیتال با قیمت ۱۶.۷۳ دلار در حال مبادله شدن است. در صورت تمایل به کسب اطلاعات دقیق و لحظه‌ای در رابطه با این کوین حتماً به صفحه “ارز ENS” مراجعه نمایید.

 

نحوه توزیع ارز ENS

توکن‌ها هر کدام با توجه پلتفرم خود با روش‌های متفاوتی توزسع می‌شوند که در این پلتفرم به صورت زیر تقسیم بندی می‌شود:

  • ۵۰ درصد توکن برای خزانه
  • ۲۵ درصد برای دارندگان دامنه eth
  • ۲۵ درصد برای مشارکت کنندگان ENS

 

تفاوت ENS و DNS

سیستم نام دامنه (DNS) و سرویس نام اتریوم (ENS) هر دو پروتکل‌هایی هستند که نحوه جل و فصل برخی از عملیات‌ها را در وب۳ و یا وب۲ مشخص می‌کنند. DNSها آدرس‌های آی‌پی سرورهای وبسایت را به یک سری رشته کلمات قابل خواندن تبدیل می‌کنند که ما آنها را با نام URL می‌شناسیم. در این حین، ENSها تلاش می‌کنند تا آدرس‌های اتریوم را به آدرس‌هایی قابل خواندن درست همانند همان URLها دربیاورند. به این ترتیب هر دو به یک شکل عمل می‌کنند؛ شما به عنوان کاربر این پلتفرم‌ها گویی به دفترچه مخاطبین خود مراجعه می‌کنید و شماره‌ای را انتخاب می‌کنید که شما را به فرد مورد نظر می‌رساند.

تفاوت ENS و DNS

 

نحوه ثبت نام دامنه سرویس نام اتریوم

فرایند ثبت‌نام بسیار راحت و بدون دشواری پیش خواهد رفت. ابتدا وارد سایت app.ens.domains شوید و نام مورد نظر خود را وارد و جستجو را بزنید. به برنامه اجازه دهید تا در دسترس بودن آن را بررسی و در نهایت ثبت کند. در صورت تأیید شدن، وارد مرحله‌ای می‌شوید که باید کیف‌پول گرم خود را متصل کنید. ولت شما باز خواهد شد و از شما درخواست می‌شود تا اولین تراکنش مورد نیاز برای ثبت‌نام را انجام دهید. چنانچه تراکنش دوم تا ۷ روز انجام نشد، مجدد این مرجله را انجام دهید. 

در ادامه “Register” را انتخاب نمایید. پلتفرم کیف‌پول را مجدد باز می‌کند و ثبت‌نام دامنه شما به اتمام می‌‌رسد.

نحوه ثبت نام دامنه سرویس نام اتریوم

 

استفاده از NFT در ENS

نام‌های مستعار گفته شده به راحتی با اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (DApp) در تعامل است و می‌توانند انواع توکن‌های غیرمثلی و یا ارزهای دیجیتال را با همان آدرس‌ها دریافت کنند. از جمله ویژگی‌های بینظیر این سرویس می‌توان به جهانی بودن آن اشاره کرد. نام‌های مستعار در سراسر دنیا قابل استفاده هستند و کلیه ارزهای دیجیتال و توکن‌های غیرمثلی را می‌توان در اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز مبادله کرد.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

مریم افشار

کارشناس ارشد زبان انگلیسی، مترجم، محقق و مقاله نویس حرفه‌ایِ دنیای ارزهای دیجیتال، یک روزنامه نگار فناوری مالی که از سال 2015 عضو فعال جامعه ارزهای دیجیتال بوده است. او علاقه زیادی به بیت کوین و برنامه های غیرمتمرکز دارد. از سپتامبر 2016، بیش از 500 مقاله در مورد پروتکل های مخربی که امروزه در حال ظهور است، نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

استفاده از هرگونه کلمات غیراخلاقی و توهین به اشخاص ممنوع است. انتشار دیدگاه غیر مرتبط به مطلب، تبلیغاتی، قراردادن اطلاعات شخصی و لینک‌های نامرتبط غیر مجاز است. انتشار تمامی دیدگاه‌ها نیاز به تایید مسئولین سایت دارد. دیدگاهی که از قوانین تخطی کرده باشد تایید نشده وممکن است حساب کاربر نیز مسدود شود. در صورت بروز هرگونه سو استفاده از حقوق مادی و معنوی سایت ارزیدو حق پیگیری قانونی آن را دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا