قوانین کلی کشور امارات در رابطه با بلاکچین
امارات متحده عربی به عنوان یکی از پیشرفتهترین کشورها در زمینه ی ارزهای رمزنگاری شده میباشد. امارات به سیستم بلاکچین بسیار علاقه مند است و قصد دارد تا در قوانین ارزهای دیجیتال در امارات از این تکنولوژی برای بهبود فرایندهای مالی استفاده کند. دولت در تلاش است تا جایگاه بلاکچین را در قوانین ارزهای دیجیتال در امارات محکم کند تا حداق ۵۰ درصد تراکنشها و مبادلات فدرال را از این طریق انجام دهد. بدیهی است که با پای کار آمدن این تکنولوژی بسیاری از هزینههای کشور کاهش مییابد و کشور هم پیشرفت خواهد کرد. اما در عین حال برای ارزهای دیجیتال محتاط می باشد.
امارات قصد دارد تا با به کارگیری بلاکچین در سیستم پرداخت کشور، هم مردم کشور را راحت تر کند و هم هر شخصی یک شماره ی اختصاصی داشته باشد. با این شماره تمام اطلاعات افراد را در یک جای امن حفظ میکند. با این فرایند میتوان اطلاعات افراد و کشور را محفوظ نگه داشت و از هک جلوگیری کرد؛ چراکه این تکنولوژی غیرقابل تغییر است. در نتیجه امارات انجمن بلاکچین جهانی را تأسیس کرد تا در مورد تراکنشها و یا اپلیکیشنهای اینده ارزهای دیجیتال فعالیت داشته باشند و قوانین ارزهای دیجیتال در امارات را مورد بررسی قرار دهند.
مقامات دولتی کشور امارات عنوان کردند که با دادن مجوز به ارائه دهندگان خدمات ارزهای دیجیتال قصد دارند تا بزرگترین شرکتها در رابطه با حوزه ارزهای دیجیتال را جذب کند.
چند درصد از جمعیت امارات دارای ارز دیجیتال هستند؟
با توجه به آمار و ارقام اعلام شده، باید گفت که ۱.۵۰ درصد جمعیت کشور یعنی حدود ۱۵۵,۹۰۴ نفر در کشور دارای ارز دیجیتال هستند.
عرضه اولیه کوین (ICOs)
کشور امارات شرایط عرضه اولیه کوین را نیز در قوانین ارزهای دیجیتال در امارات جای داده است. این کشور ICO ها را به عنوان اوراق بهادار در نظر می گیرد. در همین راستا سازمان بورس و اوراق بهادار نیز قصد دارد تا فضایی برای انتشار آی سی او ایجاد کند.
قوانین ارزهای دیجیتال در امارات
با وجود اینکه امارات از علاقه مندها به حوزه ی بلاکچین می باشد اما در رابطه با ارزهای دیجیتال محتاط تر رفتار می کند. دلیل این بدبینی و محتاط بودن نیز بخاطر ریسکی بودن این فرایند و تکنولوژی می باشد. به همین دلیل چنانچه فردی سرمایه ی خود را در این بازار قرار می دهد موظف است مسئولیت تام آن را به عهده بگیرد و در صورت کلاهبرداری و یا متضرر شدن، دولت هیچ گونه حمایتی نمی کند.
در سال ۲۰۱۷ دولت امارات و بانک مرکزی کشور به شدت با ارزهای رمزنگاری شده مخالفت کرد و در قوانین ارزهای دیجیتال در امارات این رمزارز ها غیر قانونی عنوان شدند. بعد ها امارات محدودیت های فعالیت ارزهای دیجیتال را کاهش داد؛ اما کماکان حمایتی از آنها هم نمی کند. در ۲۰۱۸ بانک مرکزی کشور این فرایندها را شفاف کرد؛ به این شکل که مبادلات و یا معاملات ارزهای دیجیتال با یکدیگر در صرافیهای قانونی ممنوعیتی ندارند. موضع گیری این کشور در رابطه با روابط و تراکنشهای مشکوک میباشد که در این صرافیها ممکن است رخ دهد.
قوانین ارزهای دیجیتال در امارات به طور ثابت نمی باشد و دلیل آن هم این است که در هر بخش از این کشور، قوانین متفاوتی را پیادهسازی می کنند. عموما هم در مناطقی که شیخ نشین دارند از قوانین متفاوتی پیروی می شود. به عنوان مثال در قسمت هایی از کشور ارزهای دیجیتال را به عنوان اوراق بهادار و دارایی می پذیرند که کنترل آن هم با سازمان بورس و اوراق بهادار می شود. از سوی دیگر این ارزها را همانند درهم میدانند که در این صورت قوانین مربوط به آن را بانک مرکزی کشور می بایست بررسی کند.
استخراج ارزهای رمزنگاری شده
در قوانین ارزهای دیجیتال در امارات به استخراج به طور ویژه پرداخته نشده است. در همان اطلاعیههای قبلی در بازار جهان ابوظبی اعلام شده بود که استخراج ارزهای دیجیتال در این کشور قانونی نیست اما الباقی کشور امارات توضیحی در رابطه با ماینینگ داده نشده است و بدون قانون گذاری مانده است. دولت با توجه به عدم قطعیت در این باره به مردم کشور هشدار داده است؛ اگر این استخراج ها در وسعت زیاد اتفاق بیافتد، دولت می تواند به عنوان کسب و کاری که دارای مجوز نیست برخورد و جریمه کند.
صرافی ها و کلیه کسب و کارهای مرتبط با رمزارزها
در قوانین ارزهای دیجیتال در امارات آمده است که سازمانهای مرتبط با ارزهای دیجیتال و یا صرافیهای ارائه دهنده خدمات با رعایت یک سری قوانین می توانند به فعالیت خود ادامه دهند:
- سرمایه را با پول کشور یعنی درهم و یا دلار به مدت ۶ ماه ذخیره داشته باشند.
- از پولشویی و کلاهبرداری دوری نمایند.
- در صورت مشاهده ریسکها در این بازار، توان مدیریت داشته باشند.
- از داراییهای مجازی مجاز استفاده کنند.
- اطلاعات کاربران و مشتریان خود را امن نگه دارند.
قوانین مالیاتی ارزهای دیجیتال در امارات
مسئول وضع قوانین مالیاتی در این کشور، اداره مالیات فدرال امارات می باشد. از سال ۲۰۱۸ مالیات بر ارزش افزوده در این کشور به کار افتاده است اما تاکنون هیچ قانونی در رابطه با مالیاتها برای ارزهای دیجیتال اعلام نشده است. دلیل این موضوع شاید عدم قانونگذاری دقیق در رابطه با ارزهای رمزنگاری شده در این کشور می باشد. اگر ارزهای مجازی به عنوان محصول و دارایی شناخته شوند می توان شرایط مالیات بر دارایی را بر روی آنها پیادهسازی کرد.