آشنایی با الگو‌های دو کندلی

در ادامه سری مقالات آشنایی با الگو‌های کندلی، حالا نوبت به شناخت الگو‌های دو کندلی می‌رسد. در صورتی که هنوز مقالات قبلی را مشاهده نکرده‌اید، از طریق این لینک می‌توانید آنها را مطالعه کنید. الگو‌های دو کندلی، از مجموع دو کندل در کنار یکدیگر تشکیل می‌شوند. این کندل‌ها به‌تنهایی معنی خاصی نداشته و تنها زمانی که به شکل و ترتیبی خاص در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند معنی پیدا می‌کنند.

همانطور که بارها گفته شد، تحلیل الگو‌‎های شمعی به‌نوعی توانایی صحبت به زبان نمودار است که تسلط به آن از الزامات یک تحلیلگر است. نکته قابل ذکر دیگر این است که تمامی الگو‌های شمعی زمانی اعتبار پیدا می‌کنند که نزدیک سطوح کلیدی بازار باشند. به‌عنوان مثال تشکیل یک الگوی شمعی صعودی در یک محدوده حمایتی مهم، قطعا اعتبار بسیار بالایی خواهد داشت.

 

برای مطالعه مقالات بیشتر در مورد کندل شناسی به صفحه الگوها مراجعه کنید.

 

الگوی پوشا (Engulf)

الگوی پوشا مهم‌ترین و رایج‌ترین شکل در بین الگو‌های دو کندلی است. پوشا به دو شکل نزولی و صعودی بسته مکان قرار‌گیری آن به وجود می‌آید. در صورتی که نزدیک به سطوح حمایتی باشیم، امکان شکل گیری نوع صعودی آن و در صورتی که نزدیک سطوح مقاومتی باشیم معمولا شکل نزولی آن به پدید میاید. الگوی پوشا یک الگو برگشتی است، پس از شکل گیری آن احتمال تغییر حرکت بازار از سطح مورد نظر بسیار بالا می‌رود.

 

پوشای صعودی (Bullish Engulf)

پوشای صعودی که معمولا در سطوح حمایتی به وجود میاید، متشکل از دو کندل با رنگ متفاوت است. یک کندل قرمز به سمت سطح حمایتی و یک کندل سبز قوی‌تر از کندل قبلی، به‌طوری که بدنه آن تمامی کندل قبلی را پوشش داده باشد. در این صورت الگوی پوشای صعودی شکل گرفته و انتظار برای صعود بازار بالا می‌رود.

 

پوشای نزولی (Bearish Engulf)

پوشای نزولی نیز شبیه به شکل صعودی آن است، با این تفاوت که زیر سطوح مقاومتی پدید آمده و هشدار ریزش بازار را به تحلیلگر می‌دهد. شکل ظاهری این الگوی کندلی به صورت یک کندل صعودی تا سطح مقاومت، سپس یک کندل نزولی قوی که توانایی پوشش کل کندل قبلی را داشته باشد. حال با دیدن این الگو احتمال ریزش در بازار را مشاهده کرده و بهترین تصمیم را برای معامله خود اتخاذ می‌کنیم.

 

الگوی پوشا (Engulf)
الگوی پوشا (Engulf)

 

الگوی کیکینگ (Kicking)

ساختار الگوی کیکینگ بسیار شبیه به پوشا است. این الگو نیز به دو صورت صعودی و نزولی پدید آمده و هشدار تغییر حرکت بازار را به تحلیلگر می‌دهد. الگوی کیکینگ مانند پوشا از دو کندل تشکیل شده اما کندل دوم یک مارابوزو قدرتمند است. در الگوی پوشا کندل دوم می‌تواند مارابوزو نباشد فقط کافیست قدرت پوشش کندل قبلی را داشته باشد. اما در این الگو با پدید آمدن یک ماروبوزو قدرتمند، اعتبار تغییر حرکت را بیشتر کرده و معامله‌گر با اطمینان بیشتری می‌تواند وارد معامله شود.

 

الگوی کیکینگ (Kicking)
الگوی کیکینگ (Kicking)

 

الگوی هارامی(Harami)

الگوی هارامی یک الگوی دو کندلی دیگر است که هشدار تغییر روند را به تحلیلگر می‌رساند. هرچند این الگو نسبت به موارد قبلی دارای اعتبار کمتری است. اما آگاهی از آن برای تحلیل لحظه به لحظه بازار حائز اهمیت است. تحلیلگران معمولا پس از دیدن الگوی هارامی منتظر کندل تایید نشسته سپس اقدام به تصمیم می‌گیری می‌کنند.

شکل ظاهری هارامی متشکل از دو کندل یکی کندل بزرگ و دیگری یک کندل کوچک درون بدنه کندل بزرگ است. در هارامی صعودی که معمولا نزدیک سطوح حمایتی پدید میاید، کندل بزرگ قرمز و کندل دوم که درون کندل بزرگ قرار دارد سبز است. هارامی نزولی که زیر سطوح مقاومتی ساخته می‌شود نیز بر عکس شکل صعودی است. به این صورت که کندل بزرگ اولی سبز و کندل دوم به رنگ قرمز در درون بدنه کندل اول ساخته می‌شود.

 

الگوی هارامی(Harami)
الگوی هارامی(Harami)

 

الگوی ابر سیاه یا دارک کلود(Dark Cloud)

این الگو نیز یکی دیگر از الگو‌های دوکندلی است که هشدار برگشت قیمت و تغییر حرکت بازار را میدهد. معمولا در انتهای روند‌ها و در نزدیکی سطوح کلیدی بازار تشکیل می‌شود. الگوی ابر سیاه نیز به صورت صعودی و نزولی وجود دارد که شکل ظاهری آنها بر عکس یکدیگر است.

الگوی ابر سیاه، متشکل از دو کندل با رنگ متفاوت است. در شکل نزولی آن که معمولا زیر سطوح مقاومتی پدید میاید، کندل اول سبز و کندل دوم قرمز است. کندل قرمز با کمی گپ بالای کندل اولی باز شده، سپس حداقل تا نصف کندل اول را پوشش می‌دهد. نوع صعودی آن نیز در بالای سطوح حمایتی شکل میگیرد. کندل اول قرمز، کندل دوم با کمی گپ پایین کندل اول باز شده، سپس حداقل تا نصف کندل دوم را باید پوشش دهد.

تحلیلگران با دیدن این الگو اولین هشدار تغییر روند را از بازار گرفته و آماده تغییرات احتمالی بازار می‌شوند.

 

الگوی ابر سیاه یا دارک کلود(Dark Cloud)
الگوی ابر سیاه یا دارک کلود(Dark Cloud)

 

جمع‌بندی

در این مقاله نیز به بررسی کاربردی‌ترین الگو‌های دوکندلی پرداختیم. شناخت و بررسی این الگو‌ها از الزامات یک تحلیلگر بازار‌‌های مالی است. زمانی که قیمت به سطوح کلیدی خود یعنی سطوح عرضه و تقاضا می‌رسد، بررسی کندل به کندل بازار اهمیت بالایی دارد. حال که شکل‌های مختلف الگو‌های شمعی را یاد گرفته‌اید، بهتر است شروع به تمرین کرده و این الگو‌ها را در بازار واقعی پیدا کنید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

استفاده از هرگونه کلمات غیراخلاقی و توهین به اشخاص ممنوع است. انتشار دیدگاه غیر مرتبط به مطلب، تبلیغاتی، قراردادن اطلاعات شخصی و لینک‌های نامرتبط غیر مجاز است. انتشار تمامی دیدگاه‌ها نیاز به تایید مسئولین سایت دارد. دیدگاهی که از قوانین تخطی کرده باشد تایید نشده وممکن است حساب کاربر نیز مسدود شود. در صورت بروز هرگونه سو استفاده از حقوق مادی و معنوی سایت ارزیدو حق پیگیری قانونی آن را دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا