تفاوت اندیکاتور و اسیلاتور در چیست؟

تمامی معامله‌گران از اهمیت تحلیل تکنیکال در بازار مالی کاملا خبردار هستند، تحلیل تکنیکال از داده‌‎های قیمتی در نمودار استفاده می‌کند تا بهترین نقاط ورود و خروج یک معامله را پیش‌بینی کند. اندیکاتور و اسیلاتور از جمله ابزار‌های هستند که بسیار در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می‌گیرند. متأسفانه برخی از معامله‌گران کاربرد این دو را باهم اشتباه می‌گیرند و دچار اشتباه در معاملات می‌شوند، به همین دلیل در این مقاله تصمیم گرفتیم تا به توضیح و بررسی تفاوت این دو دسته از ابزار تحلیل بازار بپردازیم.

 

اندیکاتور چیست؟

اندیکاتور به نمودار‌هایی در تحلیل تکنیکال می‌گویند، به استفاده فرمول‌های ریاضی ساخته می‌شوند، اندیکاتور‌ها داده‌های خام بازار مانند، حجم معاملات، جهت روند و مواردی از این قبیل را استخراج کرده و آنها را به داده‌های جدید تبدیل می‌کنند. از اندیکاتور‌ها برای شناسایی جهت روند، احتمال تغییر روند، شدت یا قدرت روند و همچنین از این قبیل استفاده می‌شود.

اندیکاتور‌ها به‌طور کلی به چند دسته زیر تقسیم می‌شوند.

  • اندیکاتور‌های روندی
  • اندیکاتور‌های حجمی
  • دسته بیل ویلیامز
  • اسیلاتور‌ها

 

تفاوت اسیلاتور و اندیکاتور
تفاوت اسیلاتور و اندیکاتور

 

اسیلاتور چیست؟

اسیلاتور‌ها دسته کوچک‌تری از اندیکاتور‌ها هستند، با کاربردی متفاوت! اسلاتور‌ها معمولا جدا از نمودار قیمت نمایش داده می‌شوند که به خواست تحلیلگر زیر یا بالای نمودار می‌توان از آنها استفاده کرد. این ابزار‌ها اغلب دار‌ای دو سطح ۰ و ۱۰۰ هستند که همواره بین این دو سطح نوسان می‌کنند، از این همین‌رو به آن اسیلاتور یا نوسانگر نما گفته می‌شود.

اسیلاتور‌ها علاوه دو سطح ۰ و ۱۰۰ دارای دو سطح دیگر هستند که به‌نام‌های محدوده اشباع خرید و فروش شناخته می‌شود، معمولا سطح بالای ۷۰ اشباع خرید و پایین ۳۰ اشباع فروش در نظر گرفته می‌شود.

از جمله اسیلاتور‌های مطرح پرکاربرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • RSI
  • Stochastic
  • MACD
  • MFI

 

کاربرد اسیلاتور‌ها چیست؟

از ابزار‌های تحلیلی اسیلاتور برای سنجش قدرت روند بازار، مامنتوم (شتاب) حرکت، بررسی قدرت خریداران و فروشندگان و همچنین نقاط احتمالی تغییر روند‌ها استفاده می‌شود. ترکیب اسیلاتور در کنار نمودار قیمت و علم شناخت کندل‌ استیک‌ها بسیار به اعتبار تحلیل و معاملات می‌افزاید. همچنین بررسی نقاط واگرایی‌ اسیلاتور با نمودار قیمت، بهترین نقاط برای تغییر روند و ورود به معاملات است.

 

اسیلاتور استوکاستیک
اسیلاتور استوکاستیک

 

روش استفاده از اسیلاتور‌ها به این شکل است که با استفاده از فراز و نشیب آنها، اقدام به شناسایی قدرت روند و شتاب نسبی بازار می‌کنند. همچنین نقاط اشباع خرید و فروش می‌تواند به برگشت بازار و تغییر روند‌ها چه کوتاه مدت چه بلند مدت کمک کند. از طرف دیگر مهم‌ترین کاربرد اسیلاتور‌ها پیدا کردن واگرایی اسیلاتور با نمودار قیمت است. واگرایی یکی از کاربرد‌های بسیار معتبر در زمینه تحلیل است که می‌تواند برای پیدا کردن نقاط برگشت کمک کننده باشد.

تفاوت اندیکاتور و اسیلاتور در چیست؟

همانطور که گفتیم اسیلاتور‌ها جدا از اندیکاتور نیستند، بلکه شاخه‌ای کوچک‌تر از این دسته از ابزار‌ها هستند. با این حال تفاوت‌هایی بین اندیکاتور‌ها و نوسانگر نماها وجود دارد که به بیان آنها میپردازیم.

اندیکاتور‌ها معمولا بر روی خود نمودار قیمت نمایش داده می‌شوند و سعی در دنبال کردن روند و همچنین پیدا کردن سطوح حمایت و مقاومت دارند. به‌طور کلی تنها اوسیلاتور‌ها هستند که خارج از نمودار به نمایش در می‌آیند. اندیکاتور‌‍‌ها اغلب روندی هستند و همراه با آن پیش می‌روند از جمله این دسته از اندیکاتور‌ها به میانگین متحرک، بولینگر باند و ایچیموکو اشاره کرد.

پیدا کردن واگرایی، نقاط اشباع، بررسی شتاب نسبی بازار تماما وظیفه اوسیلاتور‌ها است و اندیکاتور‌ها توانایی شناسایی اینها را ندارند.

 

استفاده از اندیکاتور بهتر است یا اسیلاتور؟

در واقع در دنیای بازار مالی و معامله‌گری هیچ بهتری وجود ندارد، بسته به نیاز معامله‌گر ابزار‌ها وظیفه خود را ایفا می‌کنند. اگر بهتری وجود داشت این حجم از تنوع هیچگاه به وجود نمیامد. تمامی ابزار‌های تحلیل بازار هرکدام در جای خود کاربردی هستند و هیچکدام نیز به تنهایی پاسخگو نیاز معامله‌گر نیستند.

معامله‌گر می‌بایست از تنوع ابزار‌ها مانند تکه‌های جدا شده پازل استفاده کند تا بتواند به برآیند جامعی از تحلیل خود برسد. قطعا میانگین متحر‌ک‌ها در جایگاه خود کاربردی هستند و اسیلاتوری مانند نیز در جایگاه خود و سبک تحلیلی پرایس اکشن نیز ب‌عنوان مادر روش‌های تکنیکال نیز جایگاه خود را دارد.

اگر معامله‌گری بتواند از ترکیب ابزار‌ها به سیستم معاملاتی شخصی‌سازی شده‌ای برسد که نسبت سود به زیان مناسبی را در خود به وجود آورده باشد می‌توان گفت بیش از نصفی از مسیر معامله‌گری را پیموده است.

 

کلام آخر

اسیلاتور‌ها از جمله ابزار‌های مهم و قابل استفاده در دنیای تحلیل تکنیکال هستند، این ابزار‌ها زیر شاخه اندیکاتور‌ها بوده اما با اندیکاتور‌های حجمی و روندی تفاوت‌های بسیاری دارند. اسیلاتور‌ها نیز مانند هر ابزار دیگری به تنهایی قابل اتکا نیستند اما با ترکیب آنها با سیستم‌های دیگر مانند پرایس اکشن یا ایچیموکو می‌توان به نتایج بسیار معتبری دست یافت. پیشنهاد می‌کنیم همواره درکنار هر ابزار تحلیلی که استفاده می‌کنید، از یک اسیلاتور نیز برای پیدا کردن واگرایی‌ها و مامنتوم روند استفاده کنید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

استفاده از هرگونه کلمات غیراخلاقی و توهین به اشخاص ممنوع است. انتشار دیدگاه غیر مرتبط به مطلب، تبلیغاتی، قراردادن اطلاعات شخصی و لینک‌های نامرتبط غیر مجاز است. انتشار تمامی دیدگاه‌ها نیاز به تایید مسئولین سایت دارد. دیدگاهی که از قوانین تخطی کرده باشد تایید نشده وممکن است حساب کاربر نیز مسدود شود. در صورت بروز هرگونه سو استفاده از حقوق مادی و معنوی سایت ارزیدو حق پیگیری قانونی آن را دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا