کاهش اهمیت دلار آمریکا در معاملات بینالمللی
یک اقتصاددان کانادایی و استاد دانشگاه بریتیش کلمبیا میگوید که نقش دلار آمریکا در تجارت بینالمللی و به عنوان ارز ذخیره در حال کاهش است. وی تاکید کرد ارزهای دیگر در معاملات بینالمللی و به عنوان ارزهای ذخیره اهمیت بیشتری پیدا کرده اند.
اقتصاددان بر روند رو به رشد دلارزدایی تاکید کرد
جیمز براندر، اقتصاددان کانادایی، افکار خود را در مورد روند دلارزدایی در سراسر جهان و کاهش نفوذ دلار آمریکا در هفته گذشته به اشتراک گذاشت. برندر استاد آسیا و اقیانوسیه در بخش استراتژی و اقتصاد کسب و کار دانشگاه بریتیش کلمبیا است.
وی توضیح داد که سلطه دلار آمریکا در بازار جهانی رو به کاهش است زیرا تعداد فزایندهای از کشورها ترجیح میدهند به جای اتکا به دلار، مبادلات بینالمللی خود را با استفاده از ارزهای محلی انجام دهند. وی با اشاره به اینکه دلار آمریکا ارز ذخیره اصلی است و بیش از نیمی از کل ذخایر ارزی بینالمللی در جهان را ذخایر دلار آمریکا تشکیل میدهد، گفت نقش دلار آمریکا رو به کاهش بوده است. هنوز هم بزرگ است، اما در حال کاهش است.
این کارشناس اقتصادی افزود:
سایر ارزها در معاملات بینالمللی و به عنوان ارزهای ذخیره اهمیت بیشتری پیدا کرده اند. تنشهای ژئوپلیتیک کنونی حرکت به سمت استفاده از ارزهای دیگر را افزایش داده است، بهویژه روسیه، چین و برخی دیگر از کشورها.