آموزش الگو‌های کلاسیک در تحلیل تکنیکال

یکی از مهم‌ترین مباحث در تحلیل تکنیکال شناخت و بررسی الگو‍‌های کلاسیک است. الگو‌هایی که از اعتبار بالایی برخوردار بوده و به تنهایی می‌توانند مبنای معاملات قرار گیرند. الگو‌های کلاسیک را می‌توان زیر شاخه‌‎ای از تحلیل پرایس اکشنی به همراه خطوط روند و محدوده‌های عرضه و تقاضا نیز در نظر گرفت. این الگو‌ها اغلب در پایان روند پدیدار می‌شوند و می‌توانند ادامه دهنده یا برگشتی باشند. به الگو‌های کلاسیک اصطلاحا استراحت روند نیز می‌گویند. در ادامه به معرفی این الگو‌ها خواهیم پرداخت.

 

معرفی انواع الگو‌ها و چگونگی معامله با آنها

 

الگوی مثلث

به‌‎طور قطع مثلث مهم‌ترین و پر استفاده‌ترین الگو در بین الگو‌های کلاسیک است. مثلث‌ها الگو‌هایی هستن که باعث ایجاد تراکم در بازار می‌شوند، از طرفی پس از هر محدوده تراکمی حرکتی قدرتمند خواهیم داشت. به‌همین دلیل الگو‌های مثلث به منزله استراحتی برای حرکت قیمت تلقی می‌شوند.

معمامله‌گران پس از مشاهده الگوی مثلث، تا لحظه شکسته شدن آن منتظر می‌مانند. از آنجایی که بعد از طی شدن تراکم مثلث یک حرکت قوی شکل می‌گیرد، بسیار مناسب معامله خواهد بود. پس از تایید شکست و ایجاد پول بک می‌توان به طرف حرکت بازار وارد معامله شد.

الگوی مثلث معمولا از دو خط روند که تشکیل شده، که سعی در کوچک کردن نوسانات قیمتی و ایجاد تراکم می‌کنند. بسته به شکل مثلث این الگو نام‌های مختلفی را به خود اختصاص داده است. مانند : مثلث متقارن، مثلث افزایشی، مثلث کاهشی و موارد دیگر. فارق از نام و نوع الگو‌ی مثلث کاربرد آنها یکسان بوده و تفاوت تنها در شکل ظاهری آنهاست.

 

الگوی مثلث
الگوی مثلث

 

نکات مهم در مورد شناسایی الگوی مثلث (Triangle)

 

  • مثلث‌ها معمولا بین ۴ تا ۶ تاچ دارند و سپس شکسته می‌شوند
  • تاچ‌ها به‌صورت یک سقف و یک کف شمرده می‌شود، دو تاچ پشت سر هم از یک طرف شمارش نمی‌شود
  • اولین تاچ مثلث باید آخرین نقطه روند باشد
  • قبل از شکل‌گیری الگو‌، حتما باید روند داشته باشیم (صعودی و نزولی)
  • برای شروع معامله باید تا لحظه شکست مثلث صبر کنیم
  • از نقطه شروع مثلث حجم به سمت کاهش میل می‌کند

 

معرفی الگوی گُوه (Wedge)

الگوی گُوه یا Wedge یا کنج، اسامی یک الگوی خاص در تحلیل تکنیکال است. الگویی که تاحدودی شبیه به مثلث بوده و کاربردی نزدیک بهم دارند. این الگو نیز از تراکم قیمتی و نزدیک شدن سطوح قیمتی به یکدیگر پدید می‌آید و درنهایت با شکست الگو بازار با حرکتی جدید مواجه می‌شود.

معامله‌گران پس از مشاهده این الگو باید تا پایان آن و تایید شکست منتظر بمانند، پس از تایید شکست و مشاهده پول بک، بهترین نقطه برای ورود به معامله برای حرکت جدید بازار است.

 

معرفی الگوی گوه (Wedge)
معرفی الگوی گوه (Wedge)

 

  • الگوی گوه معمولا بین ۶ تا ۴ تاچ دارد
  • تاچ‌ها باید به صورت سقف و کف شمرده شود
  • قبل از شکل‌گیری الگو حتما باید روند داشته باشیم
  • برای شروع معامله تا لحظه شکست الگو صبر می‌کنیم
  • از نقطه شروع الگو حجم به سمت کاهش میل می‌کند

 

الگوی سر و شانه (Head and Shoulders)

الگوی سرو شانه نیز یکی دیگر از الگو‌های مهم و پر کاربرد بازار است. این الگو که ۴ نوع مختلف دارد، هم می‌تواند برگشتی و هم ادامه دهنده روند خود باشد. الگوی سر و شانه تا زمان شکسته نشدن خط گردن آن تایید نمی‌شود. حتی در صورت مشاهده بی نقص‌ترین الگو تا قبل از شکست خط گردن دست به معامله نباید زد. الگوی سر و شانه از یک سقف بالا که به‌عنوان سر و ۲ سقف پایین‌تر که به‌عنوان شانه‌ها در نظر گرفته می‌شود تشکیل شده است. در حالت ایده‌آل الگو به شکل تراز و تقارن کامل به وجود می‌آید اما در غیر این‌ صورت هم می‌توان الگو را معتبر دانست.

 

الگوی سر و شانه (Head and Shoulders)
الگوی سر و شانه (Head and Shoulders)

 

  • قبل از شکل‌گیری الگو حتما باید روند داشته باشیم
  • تا لحظه شکسته نشدن خط گردن الگو بی اعتبار است
  • معمولا وجود یک واگرایی اسیلاتور بین شانه چت و سر به اعتبار آن می‌افزاید
  • الگو سر و شانه بسته به نوع آن می‌تواند ادامه دهنده یا برگشتی باشد
  • تشکیل الگوی سروشانه کف در سقف قیمتی و الگوی سرو شانه سقف در کف قیمتی می‌توانند نقش ادامه دهنده داشته باشند

 

الگوی سر و شانه (Head and Shoulders)
الگوی سر و شانه (Head and Shoulders)

 

 الگوی پرچم (Flag)

الگوی پرچم، الگویی سود ساز که خبر از حرکت شارپی بازار می‌دهد. الگویی نشانگر استراحت روند برای یک حرکت شارپی دیگر. این الگو متشکل از یک پرچم و دسته آن است. معمولا پس از رشد‌های شارپی تشکیل شده و خبر از یک حرکت شارپی دیگر می‌دهد.

 

 الگوی پرچم (Flag)
الگوی پرچم (Flag)

 

  • الگوی پرچم معمولا به دوشکل مثلث و کانال مستطیل تشکیل می‌شود
  • طول الگوی معمولا بین ۲۵ تا ۴۰ کندل است
  • پس از شکست می‌تواند به اندازه طول دسته پرچم حرکت کند
  • معامله‌گران تا لحظه شکست باید منتظر ورود به معامله بمانند

 

الگوی فنجان (Cup)

الگوی فنجان، یک الگو بلند مدتی و بزرگ است. بسته به تایم فریم تشکیل الگوی کاپ حتی می‌تواند چندین سال طول بکشد. این الگو یک پترن ادامه دهنده است که همانند نامش شبیه به یک استکان و دسته تشکیل می‌شود. پس از مشاهده الگو، خط گردن آن را رسم کرده، سپس پس از شکست خط گردن الگو تایید شده و می‌توان بر اساس آن وارد معامله شد.

 

الگوی فنجان (Cup)
الگوی فنجان (Cup)

 

جمع‌بندی

الگو‌های کلاسیک که معمولا به‌عنوان استراحت روند‌ها شناخته می‌شوند، از پرکاربرد‌ترین روش‌های تحلیلی و حتی سیستم‌های معاملاتی هستند. این الگو‌ها اعتبار بالا و همچنین نسبت سود به رسیک مناسبی را در خود جای داده‌اند. شناخت این الگو‌ها برای تحلیلگر بازار مالی الزامی است. در این مقاله سعی کردیم به زبانی ساده مهم‌ترین الگوها را معرفی کرده تا کاربران به راحتی آن را فرا گرفته و استفاده کنند.

 

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

استفاده از هرگونه کلمات غیراخلاقی و توهین به اشخاص ممنوع است. انتشار دیدگاه غیر مرتبط به مطلب، تبلیغاتی، قراردادن اطلاعات شخصی و لینک‌های نامرتبط غیر مجاز است. انتشار تمامی دیدگاه‌ها نیاز به تایید مسئولین سایت دارد. دیدگاهی که از قوانین تخطی کرده باشد تایید نشده وممکن است حساب کاربر نیز مسدود شود. در صورت بروز هرگونه سو استفاده از حقوق مادی و معنوی سایت ارزیدو حق پیگیری قانونی آن را دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا