قوانین کلی کشور چین
در سال ۲۰۱۹، رئیس جمهور چین و حزب کمونیسم کشور از چین خواستند تا با فناوری و تکنولوژی بلاکچین هم راستا شوند و در این بخش سرمایه گذاری و تمرکز بیشتری صورت گیرد. بانک خلق چین به عنوان اولین بانک مرکزی شناخته شده که به صورت رسمی و قانونی در ارزهای دیجیتال مشغول به کار شده است. قوانین ارزهای دیجیتال در چین را با هم مرور کنیم.
در سال ۲۰۲۰ دولت چین خبر از یک طرح و اپلیکیشن رمز ارزی برای خدمات دولتی داد. دولت دائمی خلق هم قوانین مربوط به این رمز ارز و کارکرد آن ها را انتشار داد. به علاوه، دولت چین برای تمام عموم هم این امکان را ایجاد کرد تا بتوانند در ارز دیجیتال برای خود دارایی داشته باشند. در حال حاضر هیچ قانونی برای نگهداری و یا خرید و فروش رمز ارز ها وجود ندارد و مردم چین می توانند به راحتی به این معاملات بپردازند.
و اما در رابطه با عرضه اولیه ی سکه (ICO) باید گفت که در سال ۲۰۱۷ در کشور چین ممنوع شد و متعاقبا تمام صرافیها و پلتفرمهای ارائه دهنده ی معاملات ارز دیجیتال هم مسدود شدند. این اتفاق در حدی گسترده شد که صرافی ها تصمیم به مهاجرت به کشور هایی داشتند که از ارز دیجیتال استقبال میکردند. اما در این خصوص هم دولت چین سخت گیر بوده و قوانین شامل حال کسانی که خارج از کشور هم هستند میشود و حق آزادانه کار کردن را ندارند. دولت چین هیچ گونه مشکلی با نگهداری ارزهای دیجیتال ندارد. طبق قوانین ارزهای دیجیتال در چین نگهداری رمز ارزها منوط به حمایت از اقتصاد ملی کشور می باشد و تمام این سخت گیریها هم به همین دلیل می باشد.
در رابطه با این ارائه دهندگان اولیه سکه (ICO) باید گفت که دولت خلق چین بسیار به اقتصاد کشور اهمیت می دهد و همانطور که مشخص است، از وضعیت اقتصادی و مالی خوبی برخوردار می باشد. بنابراین بدیهی است که این ICO ها را مسدود کند. طبق قوانین ارزهای دیجیتال در چین، معاملات سنگین بسیاری در دنیا انجام میشود که نیاز به مراقبتهای بسیاری هم دارد تا از ریسکهای مالی جلوگیری شود.
چند درصد ار جمعیت چین دارای ارز دیجیتال هستند؟
با توجه به آمار و ارقام به دست آمده باید گفت که ۱.۳۳ درصد مردم دارای ارز دیجیتال هستند که این درصد حدود ۱۹,۸۸۳,۲۶۲ نفر از مردم چین را تشکیل میدهد.
قوانین صرافی های ارز دیجیتال
با وجود اینکه صرافیهای داخلی کشور از انجام معاملات رمز ارزها محروم هستند اما به عنوان راه حل این مسئله میتوان از سایتها و یا پلتفرمهای خارجی استفاده کرد. اکثر این پلتفرم های خارجی هم در داخل چین تنظیم نمی شوند. علی رغم تحریم جوامع تجارت رمزارز ها و خدمات مرتبط در چین، در حال حاضر خدمات استخراج به صورت کامل و راحت انجام می شود. دولت چین در سال ۲۰۱۹ تأکید کرد که ماینینگ ارز دیجیتال قانونی می باشد اما کماکان از تحریم ها و محددیتهای داخل کشور می بایست پیروی کنند.
با توجه به قوانین ارزهای دیجیتال در چین و بعد از ابلاغیهی دولت چین در خصوص انسداد معاملات ارز دیجیتال، خرید و فروش ارز دیجیتال و قیمت گذاری، صرافیهای داخلی کار خود را در پلتفرم های داخل کشور تعطیل کردند و به پلتفرمهای خارج از کشور که از ارز دیجیتال استقبال می کردند روی آوردند. و اما برای پیشگیری از جرایم در چین استراتژی هم دارند؛ این گونه که در معاملات ارزهایی که دولت چین با آن ها مسئله داشت از ارز های واسط استفاده می شود تا مجبور به پاسخ گویی به دولت چین نشوند؛ و یا اینکه از وام های همتا استفاده می کردند تا با سایر سرمایه گذاران در ارتباط باشند.
دسترسی به صرافیهای خارج از کشور را هم در نظر داشته باشید که دولت چین برای جلوگیری از ارتباط گرفتن عموم به صرافی های خارج از ایران را محدود و مسدود کرده است. بنابراین میبایست از برنامه های تغییر آی پی استفاده شود که آن هم بنا به پیشنهاد دولت خلق، بهتر است از برنامه های تغییر آی پی مورد اعتماد و تایید شدهی کشور استفاده شود. چرا که ممکن است این برنامهها ریسکهای زیادی را در انجام معاملات صرافیها ایجاد کند.
استخراج در قوانین ارزهای دیجیتال در چین
بر خلاف افکار عموم که چین جای مناسبی برای استخراج و یا همان ماینینگ ارز دیجیتال می باشد باید گفت که در سال ۲۰۱۸ اعلام شد که اگر مقدور باشد خروج ماینرهای بیت کوین اجرایی شود. این درخواست اجرایی نشد تا اینکه مقامات چین به دلیل آلودگیهای محیط زیست و مصرف بالای انرژی در سال ۲۰۲۱ تصمیم به متوقف کردن این دستگاه های ماینر گرفتند.
طبق گزارشات اعلام شده، کشور چین در سال ۲۰۱۹ توانسه بود تا ۷۵ درصد انرژی مصرفی برق دنیا را به خود اختصاص دهد و یکی از این دلایل هم ارزان بودن هزینه برق در این کشور بود. همچنین هر نوسانی که در بازار ارز دیجیتال کشور چین اتفاق بیافتد، بر روی کل بازارهای این عرصه تأثیر میگذارد. این آمار در سال بعد یعنی ۲۰۲۰ به ۴۶ درصد کاهش یافت و به همین ترتیب و در نهایت در سال ۲۰۲۰ توسط دولت این دستگاههای ماینر جمع شدند. همچنین به سازمان برق هم اعلام کرد تا برق این ماینرها را قطع کنند تا تحت عنوان “پاکسازی کامل”، این نوع فرایند کسب درامد جمع شود.
در راستای قوانین ارزهای دیجیتال در چین و جمعآوری و خروج این ماینرها، نگرانی کاربران و دارندگان ماینرها بالا رفت و مجبور به مهاجرت به کشورهایی شدند که میتوانستند ارز دیجیتال خود را استخراج کنند.
ارز دیجیتال ملی چین
دولت چین سال هاست که به دنبال خلق ارز ملی خود (یوان) به ارز دیجیتال ملی (یوان دیجیتال) می باشد. در نهایت ارز دیجیتال ملی در سال ۲۰۲۰ برای اولین بار در ۴ شهر چین به صورت آزمایش وارد شد. در ادامه و پس از ازمایشات گوناگون این ارز دیجیتال ملی در سال ۲۰۲۱ در ابعاد گستردهتری وارد کشور شد و در بانکهای مطرح کشور هم استفاده میشود. حتی در دستگاههای عابر بانک بیشماری در کشور چین هم استفاده می شود. طبق قوانین ارزهای دیجیتال در چین دو بانک در کشور چین وجود دارند که از این عملیات پشتیبانی می کنند؛ بانک صنعت و نفت و بانک کشاورزی چین.
کشور چین که در این عرصه پیشرو می باشد قصد این را دارد تا یوان دیجیتال را به صورت سپردههای بانکی و یا نقد هم در عموم استفاده شود. قوانین ارز دیجیتال در چین و یکی از کارهای بینظیر چین در این راستا جوایز و مسابقاتی بود که دولت انجام داد. طی این مسابقه مبلغ زیادی یوان را به ۲۰۰،۰۰۰ نفر هدیه داد. اگر این کشور بتواند یوان را در این سطح بالا بیاورد و گسترش دهد، وابستگی خود را به دلار کاهش می دهد و خود را مستقل می سازد.