اندیکاتور باند بولینگر (Bollinger Bands)، آموزش ویدیویی

اندیکاتور باند بولینگر یا Bollinger Bands اختراع تحلیلگر مشهور جان بولینگر است که به نام خود آن را نام گذاری کرد. بولینگر باند ابزاری برای پیشبینی محدوده نوسانات بازار است. این اندیکاتور متشکل از ۳ باند که خط وسط آن یک مووینگ اوریج ساده ۲۰ دوره‌ای و ۲ خط انحراف معیار که بالا و پایین آن را تشکیل داده‌اند. بولینگ باند نیز مانند تمامی اندیکاتور‌های دیگر، قابلیت شخصی سازی و تغییر دوره محاسبات را دارد.

در این مقاله قصد داریم، فارق از اینکه محاسبات ریاضی باند بولینگر چگونه انجام می‌شود، به معرفی کاربردی و نحوه استفاده از آن برای تحلیل بازار و معاملات بپردازیم. پس اگر هنوز با این ابزار کاربردی آشنا نشده‌اید، تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

 

باند بولینگر چگونه کار می‌کند؟

باند بولینگر ابزاری است برای پیشبینی محدوده نوسانات بازار، وقتی این اندیکاتور را بر روی نمودار خود به نمایش در می‌آورید، یک کانال محدود کننده قیمت خواهید دید که در ۹۰ درصد مواقع، قیمت در محدوده همین دو باند نوسان کرده و از آن خارج نمی‌شود. معمولا زمانی که قیمت به محدوده باند بالایی نزدیک می‌شود، از آن به‌عنوان محدوده بیش خرید، در صورت حرکت قیمت به سمت محدوده باند پایینی نیز محدوده بیش فروش نامیده می‌شود. همواره انتظار داریم که قیمت در محدوده باند بولینگر نوسان کند، هرچند گاهی با وحود حرکات شارپی در بازار، لبه‌های باند بولینگر باز شده و  قیمت از محدوده آن خارج می‌شود.

باند بولینگر چگونه کار می‌کند؟

 

فشردگی Bollinger Bands

در دوره‌هایی که نوسانات بازار به‌طور چشمگیری کاهش می‌یابد. عرض دو باند بولینگر کاهش یافته و فشردگی ایجاد می‌شود. هرچه این دوره طولانی‌تر شود فشردگی بولینگر بیشتر شده، تا جایی که بازار شروع به یک حرکت بزرگ کند. پس تحلیلگر همواره با دیدن فشردگی در باند بولینگر، انتظار به وجود آمدن یک روند قوی در آینده را خواهد داشت. اما زمان شروع و طرف حرکت این روند را از فشردگی بولینگر نمی‌توان تشخیص داد.

با ترکیب تحلیل فشردگی بولینگر و سطوح پرایس اکشنی می‌توان شکست کانال ساید بازار و مسیر حرکت روند جدید را متوجه شد.

فشردگی Bollinger Bands

 

نشانه‌های خروج قیمت از باند بولینگر

با وجود اینکه قیمت اغلب در محدوده باند بولینگر نوسان می‌کند، اما گاهی اوقات طی حرکاتی شارپی از باند خارج می‌شود. بسیاری از معامله‌گران این حرکات را نشانه‌ شروع روند و ادامه صعود یا نزول می‌دانند اما معمولا اینطور نیست، خروج قیمت از باند بولینگر نشان‌دهنده هیجانات پایانی یک روند است. در بسیاری از موارد، زمانی که روند‌ها به پایان خود نزدیک می‌شوند، هیجانات بازار اوج گرفته و تحرکات قیمتی افزایش می‌یابد. خروج قیمت از باند بولینگر نیز یکی از موارد نشان‌دهنده معاملات افراطی و ورود به محدوده اشباع هستیم. در این صورت باید انتظار تغییر حرکت بازار را داشته باشیم.

نشانه‌های خروج قیمت از باند بولینگر

 

چه زمان Bollinger Bands بهترین کاربرد را دارد؟

بولینگرباند بیشتر یک اندیکاتور تحلیلی است تا سیگنال‌دهی، کاربردپذیری بولینگر بیشتر برای تحلیل کلیات بازار به کار می‌رود. اما در روند‌های خنثی بسیار برای تشخیص محدوده نوسانات و معاملات نوسانی کاربرد دارد. در روند‌های خنثی تا حد بالایی می‌توان به محدوده اشباع خرید و فروش این اندیکاتور اعتماد کرد. ترکیب این اندیکاتور با استراتژی‌های دیگر مانند کندل شناسی یا اسیلاتور‌ها نیز می‌تواند به اعتبار معاملات بی‌افزاید.

ترکیب بولینگر باند با دیگر اندیکاتور‌ها مانند MACD، واگرایی RSI نیز به کاهش ریسک معاملات کمک می‌کند.

چه زمان Bollinger Bands بهترین کاربرد را دارد؟

 

جمع‌‌بندی

اندیکاتور بولینگر باند یک ابزار جامع برای تحلیل روند و محدوده نوسانات بازار است. این اندیکاتور برای تحلیل کلیات بازار ابزار مناسبی است. ترکیب بولینگر باند با سیستم‌های دیگر مانند پرایس اکشن یا اسیلاتور‌هایی مانند MACD و RSI می‌تواند سیگنال‌های معتبری را به تحلیلگر ارائه دهد. درنهایت آشنایی با تمامی روش‌های تحلیلی به تجربه و علم تحلیلگر خواهد افزود، در صورتی که از هر ابزار درجایگاه مناسب استفاده شود می‌تواند سودآوری را با خود به ارمغان آورد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

استفاده از هرگونه کلمات غیراخلاقی و توهین به اشخاص ممنوع است. انتشار دیدگاه غیر مرتبط به مطلب، تبلیغاتی، قراردادن اطلاعات شخصی و لینک‌های نامرتبط غیر مجاز است. انتشار تمامی دیدگاه‌ها نیاز به تایید مسئولین سایت دارد. دیدگاهی که از قوانین تخطی کرده باشد تایید نشده وممکن است حساب کاربر نیز مسدود شود. در صورت بروز هرگونه سو استفاده از حقوق مادی و معنوی سایت ارزیدو حق پیگیری قانونی آن را دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا